Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

KORISTEKUUSET JÄMÄLANGOISTA

lankakuuset päreistä
Käsityöihmisen ilahduttaminen ei (välttämättä) vaadi timantteja ja tai muitakaan arvokalleuksia. Kultakimpaleen veroinen aarre saattaa olla esimerkiksi kasa metsästä löytyneitä päreitä. Niin tälläkin kertaa. Mieheni toi jo itse asiassa jokunen aika sitten minulle kymmenisen pärettä, jotka olivat löytyneet jostain ihan random-paikasta irrallaan. Ilahduin suuresti, sillä arvasin, että niille löytyisi vielä inspiroivaa käyttöä. Oikeassa olin. Tänä viikonloppuna päreet muuntuivat kuusikoristeiksi.

Tykkään kovasti näistä graafisista ja materiaalivalintojen ansiosta lämpöisen kodikkaista koristeista. Huolettoman rennosti roikkuvat kuusikoristeet sopivat kodin sisustukseen ihan muutenkin, mutta myös joulua ounasteleviksi koristuksiksi.

Tämän viikonlopun teemaksi sukeutuikin ihan sattumalta kuusi. Eilen postasin kangaskauppojen yhteisprojektista nimeltään Kuusi Collective ja tänään on vuorossa kuusiaiheiset koristeet. Postauksessa myös ohjetta näihin. Päreet eivät ole mikään välttämättömyys. Koristekuuset voi hyvin rakentaa myös laudan pätkien tai vanerista sahattujen palojen ympärille.


lankakuuset
lankakuuset
lankakuuset

NÄIN TEET KORISTEKUUSET:

Tarvikkeet:

- Päreitä, lautaa tai vaneria
- Neulelankaa
- Neula
- Siimaa tai esim. valkoista ompelulankaa

Tee näin:

1. Tee ensin latva. Kieputa lankaa päreen ympärille. Aloita keskeltä pärettä ja kieputa kolmion muotoon. Kieputa lankaa niin paljon, ettei pärettä näy lankojen välistä. Päätä lanka työntämällä se takapuolella kieputettujen lankojen väliin.
2. Tee puun toinen osa kuvassa näkyvän mallin mukaisesti.
3. Kieputtele lopuksi puun runko.
4. Asettele kuusikoristeen palaset puun muotoon ja käännä väärin päin. Pujota siimaa neulaan ja yhdistä palaset toinen toisiinsa siten, että pujotat siiman villalankojen väliin, aivan päreen reunaan. Yhdistä palat toisiinsa. Kiinnitä latvaosaan pieni pätkä siimaa ripustuslenkiksi.
Valmista!

Itse tein vielä extrakuusen maalaamalla päreen valkoiseksi ja liimaamalla villalankaa kuusen muotoon.

lankakuusi
vaokuuset
Tajusin juuri, että minulla taitaa olla joku kuusifiksaatio. Kuusi vaan jotenkin tosi kiva sekä muotona että elementtinä. Aika monta kuusiaiheista joulukoristetta onkin jo tullut vuosien aikana tehtyä. Tässäpä näitä:


Mukavaa sunnuntaita! :)

Piditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista.

6 kommenttia

 1. Onpas tosi hauska ja yksinkertainen idea!
  Juuri tuollaien lämmin ja kodikas, kuten sanoit. Oikeastaan myös aika ekologinen koriste kun ei tarvita turhaan muovia ja värkiksi voi käyttää vanhempiakin langanjämiä :) Juuri tällaisista joulukoristeista mä pidän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja joo nimenomaan just noin. Siitä vaan kokeilemaan! ❤❤

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.