Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

PIPARKAKUN MUOTOINEN JOULUASETELMA


jouluasetelma piparkakkumuottiin
Joulun lähestymisen yksi ehdoton hauskuus piilee mielestäni siinä, että se on lääke alati syvenevää pimeyttä ja ankeutta vastaan. Mitä kapeammaksi ja lyhyemmäksi valon kajo käy ulkona, sitä tomerammin puhaan kotiimme kauneutta ja valoisuutta. Meillä jouluun valmistaudutaan pikkuhiljaa ja osa koristeista otetaan esille jo hyvissä ajoin. Olenkin tehnyt jonkin verran koristeita, jotka eivät ole aivan niin alleviivasti jouluisia, vaan enemmänkin talvisia.

Tämäkin pieni asetelma jo ounastelee joulua, mutta ei vielä huuda. Piparkakkumuottiin sammaleesta koottu pieni asetelma lasipurkin sisällä. - Söpöä ja helppoa. Tähän ei sen kummempia ohjeita tarvita. Valitset vain mieleisesi piparkakkumuotin ja asettelet sammaleen sen sisään. Asetelman voi hyvin koota vaikka useammastakin muotista pitkulaiselle lautaselle.

piparkakkumuottiasetelma

jouluasetelma piparkakkumuotista
sammalkoriste
Sen verran vinkkaan, että muista huuhdella sammal varovasti läpikotaisin tuotuasi sen sisälle. Näin vältyt ötököiltä, joita väistämättä majailee sammalmättäissä. Muista myös kastella sammalta säännöllisesti ja usein, jottei se kuivu.

Tällä viikolla luvassa muutakin sisältöä liittyen piparkakkumuotteihin tai oikeastaan niihin itse piparkakkuihin.

Tässä vielä linkkejä muihin "jouluhtaviin" tai talvisiin koristeisiin:

Jättikaneleista tuoksuva koristekuusi
Moderni kuusiryijy vanhasta nahkatakista
Jouluviiri vanhoista villapaidoista
Koristekuuset päreistä ja villalangasta

Piditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole!  Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Löydät blogini myös Pinterestistä ja Bloglovinista. 

Valoa pimeyteen sinne ruudun toisellekin puolelle! :) 

6 kommenttia

 1. Ihanan näköinen asetelma! Koiratalouden unelma kun se on lasipurkissa ettei karvakorva pääse ihan heti syömään kaikkia sammalia :D

  Mulla on ollut kuvausrekvisiittana olleet rahkasammalet kuivumassa (ikäänkuin unohtui vaan) pari viikkoa ja niistä tuli tosi kivat oikeastaan että voisi toimia kuivanakin asetelmassa kunhan sen laittaisi asetelmaan tuoreena ja antaisi kuivahtaa sinne päin. Väri pysyi vihreänä ja se kuivui nätisti eikä ruvennut pilaantumaan tai haisemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jenni! ❤ Totta, tää sopii kyl koiratalouksiin. Kissat halutessaan kyllä käpälöis sammaleet ulos. Kyllä sammal on nätti kuivanakin ja toimii, mut mä halusin pitää tuon elävänä. 🙂

   Poista
 2. Olisinpa lukenut tämän postauksen aikaisemmin. Toin sammalta sisälle testattavaksi miten se viihtyy. En huuhdellut. Enkä kastellut. Luulin, että se pärjää niukallakin vedellä. Yhteistyömme sammaleen kanssa päätyi lyhyeen :D Mutta nytpä olen viisaampi. Tosi kiva vinkki ja superkaunis asetelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ensin huuhdellut. Kun istuin lasten kans syömässä, ne kiljaisivat yhtäkkiä, et äiti, meidän ruokapöydällä on monta ötökkää. Huuhtelin sammaleen saman tien ja siihen loppui ötököiden taival. Ja juu, sammal tarttee paljon kosteutta. Seuraavalla kerralla sitten tiedät. 🙂 Kiitos kommentistasi!

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.