Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Torkkupeitto jättipuikoilla frotee-pörrökuteesta


torkkupeitto froteekuteesta
Yhteistyössä: Lankava (kude saatu testattavaksi)

Koko viime talven ihastelin pitkin nettiä muhkeita jättitorkkupeittoja. Niihin käytettävä lanka on kuitenkin mielestäni sen verran kallista, etten ole raaskinut sitä hankkia. Jotkut ovatkin korvanneet hintavan villalangan suikaloidulla fleecellä. Koska jälkimmäinen ei oikein mahdu ekologisuutta tavoittelevaan maailmankuvaani, jäi torkkupeitto haaveeksi.

Tänä syksynä törmäsin Lankavan Instagram-tilillä 80 prosenttisesti kierrätyspuuvillasta valmistettuun frotee-pörrökuteeseen. - Se oli rakkautta ensisilmäyksellä: ekologinen materiaali, joka vielä kuulosti varsin riittoisalta. Kyselin Lankavalta lisätietoja ja en edes ehtinyt lopulta tilaamaan kudetta, kun se jo ilmaantuikin postiin ja minulle kokeiltavaksi. Olipa iloinen yllätys ja värikin osui just, eikä melkein.

Peitosta tuli ihanan pehmeä ja yllättävän lämmin. Juuri täydellinen pimeisiin ja viileisiin iltoihin. Mukillinen höyryävän kuumaa glögiä tai kaakaota, hyvä kirja tai kutimet. Mitäpä sitä muuta voisikaan toivoa. 🙂 Froteekuteinen torkkupeitto syntyy suht nopeasti. Nopea neuloja ehtii tekemään niitä liudan vaikka joululahjoiksi.
lankavan froteekuteesta torkkupeitto
lankavan froteekuteesta torkkupeitto
lankavan froteekuteesta torkkupeitto
lankavan froteekuteesta torkkupeitto
NÄIN NEULOT TORKKUPEITON:

Torkkupeitto neulotaan paksuilla, koon 20 pyöröpuikoilla aina oikein. Näin neuloksesta tulee löysää ja muhkeaa. Peiton leveys on Lankavan ohjeen mukaisesti 45 silmukkaa. Yksi kudekerä riittää yhteen pieneen torkkupeittoon eli peittoa neulotaan niin pitkään, kun kudetta riittää.

lankavan froteekuteesta torkkupeitto

Joustava neulos varmasti venyy jonkin verran käytössä eli peiton koko kasvanee pikkuisen. Itselleni tämä koko on juuri passeli, mutta minä oonkin pätkä. Sohvalle käpertymiseen peitto on riittävän iso varmasti kenelle tahansa.

P.S. Mitäpä veikkaatte, että luen tässä kuvaussessiossa? Herman Hesseä, Tolstoita tai ehkäpä Umberto Ecoa? - Väärin luultu. Kirjan nimi on Viisikko vapauttaa lentäjät. ;)

Rentouttavaa viikonloppua! 🙂

Piditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista.

13 kommenttia

 1. Hypistelin tuota froteeta juuri kädentaitomessuilla. Tuo vihreä väri kiehtoo kovasti, mutta en sitten vielä raaskinut ostaa. Yhtäkkiä se frotee tuntui hieman karhealta? Niinkuin juuri kuivatettu froteepyyhe ennen käyttöä. Mitä luulet pehmeneekö tuo pesun/käytön myötä?
  Pitää vielä työstää tätä ostopäätöstä :D vielä joku päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuo kyl neulottuna oo yhtään kovaa tai karkeaa. Ihan pehmoista minusta. Ja on mielestäni aika kohtuuhintaistakin, koska siitä se riittää tosiaan vaikka yhteen peittoon. Ei tuu kyl peitolle paljoa hintaa. Kivoja tyynyjäkin tästä kyl tulisi. 🙂

   Poista
  2. Hyvä tietää! Varmaan kerässä tuntui sitten karheammalta :) Tyynyt olisi kyllä myös nättejä!

   Poista
 2. No tän minäkin voin jo kelpuuttaa meidän huusholliin...

  VastaaPoista
 3. Mä mietin tässä kun toi on kuitenkin froteeta et eikö tästä tulis aika kiva matto vaikka kylpyhuoneeseen jossa lattia saattaa välillä vähän kastua. Vai tuntuuko tää yhtään imukykyseltä? 🤔 tuo väri ois myös mun mieleen tosi kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo varmasti sopisi hyvin, kun neuloo tai virkkaa tiiviimmäksi. En osaa kyl imukyvystä sanoa, kun en oo tuolla lattiaa pyyhkinyt. 😜 Mut vois kuvitella, et toimis hyvinkin.

   Poista
 4. Oulun kässämessuilla hipelöitiinkin Tyttären kanssa tätä lankaa. Ihanan pehmeää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyl kivan pehmeää ja se ekologisuuspuoli saa kyllä isot pisteet minulta. Nähtäväksi jää, kuinka se käyttäytyy käytössä. Et nouseeko niitä pörrölankoja lenksukoiksi.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään itsekin kovasti. Nyt kelpaa käpertyä. 🙂

   Poista
 6. Vautsi, kierrätyskudetta! Tyylikäs peitto houkuttelee käpertymään kirjan ääreen sohvalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ihan mahtavaa, että kierrätysmateriaalit alkavat yleistymään vähitellen. ❤

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.