Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Kangaslumousta

ommellisen lumous
Siitä on aikaa, kun viimeksi koin täydellisen hurmioosin kangaspakkojen välissä vaeltaessani tai somen kuvavirrassa uidessani. Vaikka nykyisin on tarjolla toinen toistaan kauniimpia kuoseja, olen onnistunut pitäytymään kohtuudessa ja tarvelähtöisyydessä. Joskus se kuitenkin tapahtuu. Tiedätkös, se sellainen, kun kaikki ympäröivä katoaa ja syvä huokaus kulkee lävitse. Istut vain ja tuijotat. Jostain syvältä kumpuaa klonkkumaisen maaninen huuto: tuo minun on saatava! Nähdessäni ensimmäisen kerran kuvan Ommellisen Lumouksesta, olin kirjaimellisesti lumoutunut. Silmieni edessä oli kangas, joka minun oli saatava! Ei vaihtoehtoja. 

Kankaasta tekee mielestäni kiinnostavan paitsi sen esteettisyys, myös sen asemointi: kukkakuvio on kankaan toisessa reunassa ja toinen reuna on tuota eläväisen vihreää: lehdistöä ja sen sellaista. Kankaan voi asemoida vaatteeseen melko monella tapaa: kukat vaikka mekon helmaan. Tästä onkin jo nähty Facebookin ompeluryhmissä useita eri versioita - toinen toistaan upeampia. Minun Lumoukseni taipui mekoksi poolokauluksineen ja puhvimallisine hihoineen.  


ommellisen lumous
Joululomalla vietimme aikaa vanhempieni luona Jyväskylässä. Jouluruokailun vastapainoksi kävin urhoollisesti iltaisin lenkillä, jopa jouluaattona. Lenkkeilin monet kerrat vanhempieni naapurissa sijaitsevan Ommellisen myymälän ohi. Haikeasti vilkuilin sen suuntaan tietäen, että ovet eivät aukenisi joulun päivien aikana. 

Ollessamme lähdössä jo kohti juna-asemaa, ajoimme autolla myymälän ohi. Joulukuisen hämärän keskellä loistivat liikkeen valot ja mitä ihmettä... myymälän sisällä oli valot! Ei, se varmaankaan ole auki, totesin isälleni. Vaan hänpä kurvasi autollaan ympäri ja totesi, että kyllä me nyt käydään siellä, kun kerran olet täällä. No, ei kai me nyt kehdata, sopersin... eihän se ole aukikaan... Vaan isäni koputteli päättäväisesti oveen ja niin vain ihana Liisa avasi oven ja sain tehtyä pikaisen pyhiinvaellusmatkan ompeluharrastajan unelmapaikkaan. Ooh ja voih... Toinen toistaan ihanampia kankaita! 

Meillä oli kuitenkin kiire junalle ja Liisakin oli vain käymässä myymälässä. Ehdin kuitenkin näkemään paikan ja sain mukaani kotiin viemiseksi pätkän tätä ihanaa Lumousta. Ensi kerralla sitten pyhiinvaeltamaan ihan ajan kanssa. - Ja ison kukkaron...

ommellisen lumous
ommellisen lumous
Ommellisen lumous
Mikäs sun viimeisin kangashurmioosin kohde on ja mitä teit siitä?

Leppoisaa sunnuntaita! :)9 kommenttia

 1. On se kaunis! Minäkin pienen palan toivoisin vielä saavani, hitsi kun en ajoissa hoksannut 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Eiköhän sitä tule vielä myyntiin monet kerrat. ☺

   Poista
 2. Ihana, mistä kankaasta hihat? Itsekin tästä haaveilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ❤ Ihan tästä samasta kankaasta on hihatkin. Lumouksessa on puolet kankaasta lähes yksiväristä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. No eiks ookki! Tätä on myös semmosena sun värisenä: pinkkivoittoisena. ☺

   Poista
 4. Ihana! Tää haluaa myös noin kivan mekon.

  VastaaPoista
 5. Oi joi, tuo lumous on on kyllä niin upea kuosi! Ehdin jo aiemmin surffailla ommellisen sivuilla, harmi kun kangas oli ehtinyt jo loppua. Puuvillasatiinista ois voinu keksiä jotain kivaa itselle:) (itse asiassa mulla on yks Ted Bakerin laskoshame ja kuosi on hyvin samannäköinen kuin tuo lumous) ¨
  Kauniin mekon olet ommellut, tykkään hirmusesti noista puhvihihoista<3

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.