Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Villahaalarin muutos villatakiksi

villatakin kierrätysompelu
kierrätysommeltu villatakki
Kaappiimme oli jäänyt lojumaan kirpparikassista kerta toisensa jälkeen unohtunut, pieneksi käynyt villahaalari. Vaikka olimme saaneet sen käytettynä, neulos oli edelleen hyvässä kunnossa ja käytössä lämpimäksi pehmeytynyt. Tutkailin haalaria ja pohdin, voisiko haalaria hyödyntää vielä jotenkin, kun se nyt ei selvästikään tuntunut siirtyvän kodistamme eteenpäin. 

Pyörittelin haalaria... hmm... onnituisikohan... Ja kyllä, se onnistui: leikkaamalla ja yhdistelemällä villahaalarista sai villatakin. Kylläpä jäi hyvä mieli! - Kuten aina kierrätysompeluksista. Te lukijani olette minulta toivoneet useassa käänteessä kierrätysompelupostauksia. Jossain vaiheessahan tein niitä paljonkin. Nyt olen alkanut itsekin taas kaipaamaan kierrätysompelua myös itse ja mielellään toki huomioin teidän toiveenne. Tästä lähtien siis Kototeko-blogissa luvassa ainakin kerran kuussa kierrätysompelua. 

Mietin pitkään, nimeäisinkö kierrätyspostaukset jotenkin: kuukauden kierrätys, kuukauden kiertoteko... aikani pyöriteltynä: bling - kuukautiskierto! Tuon oivalluksen kohdalla totesin, että mennäänpä nyt ihan ilman nimeä ainakin toistaiseksi. ;)

kierrätysompelunäin ompelet haalarista villatakin


NÄIN MUUNNAT VILLAHAALARIN TAKIKSI

Näitä tarvitset:

- Vetoketju
- Saumuri

Tee näin:

Idea lyhyesti: Vetoketju ja lahkeet irroitetaan. Helman resorimateriaali leikataan lahkeista. Samoin hihojen pidennyssuikaleet.

1. Leikkaa lahkeet irti. Tässä kohtaa valitset villatakin pituuden. Mikäli laitat helmaan resorin, huomioi se pituudessa. Ota mittauksessa huomioon takkiasi varten varaamasi vetoketjun pituus. Katso, että leikkaat helman suoraksi siten, ettei siihen jää haarakiilan muotoa.
2.-5. Irrota vetoketju. Mikäli haluat villatakin helmaan resorin, hyödynnä villahaalarin lahkeiden resorit. Resorit eivät riitä koko matkalle, joten joudut leikkaamaan lahkeista lisäkaistaleen, joka kannattaa asemoida villatakin takaosaan. Leikkaa kaistale kaksinkertaisena, taite tulee alareunaan. Mikäli haalarin resorit ovat kaksinkertaiset, avaa ne ja ompele aukinaisena yhteen. Ompele resoreiden päädyt ja taita ompelemasi resori-neulospätkä oikeinpäin.
6. Ompele resoripötkylä kiinni villatakin helmaan saumurilla.
7.-10. Mikäli takin hihat ovat liian lyhyet, lisää tässä kohtaa hihoihin jatkopalat. Leikkaa hiha poikki sopivasta kohtaa ja leikkaa väliin jatkopala lahkeesta. Ompele jatkopala kiinni hihaan.
11. Silitä takin etukappaleen reunoihin kapeat suikaleet tukikangasta. Ompele vetoketju kiinni. Valmista!

kierrätysommeltu villatakki

Villatakista tuli juuri sopiva. Raitojen kohdistukset menivät epähuomiossa aavistuksen vinksalleen, mutta eipä tuo nyt meidän elämää haittaa. Tulipahan testattua tämän tempun toimivuus. Varmasti seuraavakin tytön villahaalari päätyy villatakiksi. Katselin jo nykyistä haalaria sillä silmällä.

Ai niin, kuvissa näkyy perheemme uusin tulokas: marsupoika Viljami. Se ja toinen marsupoika, Kaneli, saapuivat meille ennen joulua. Ovat kyllä niin suloisia ja sopivat kivasti lasten lemmikeiksi. Ovat niin rauhallisia ja sen verran isoja, että niitä on helppo käsitellä.

Tällaista tällä kertaa. Mitäs sinun viikonloppuusi kuuluu? Minä olen ommellut tällä viikolla myös itselleni mekon. Sen postaan joko sunnuntaina tai alkuviikosta.

Mukavaa lauantai-iltaa! :)

Aiemmin tekemiäni kierrätysaiheisia postauksia löydät mm. täältä:

Hupparista hame
Käyttökelvottomista housuista syntyi hame
Kierrätyshenkinen takinkääntötemppu
Laukku vanhasta neulepaidasta
Nahkatakin hihasta Clutch

Piditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista.

Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.