Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Suzy – täysin uudenlainen käsityölehtisuzy magazineSuomalaiset käsityölehdet ovat pysyneet mielestäni melko muuttumattomina vuodesta toiseen. Toki ne ovat uudistuneet sisällöllisesti, mutta mitään järisyttävän uutta ei tuolla saralla ole tapahtunut aikoihin.

Ideoita, inspiraatiota ja kaavoja on tarjolla netin täydeltä. Silti printtituotteessa on mielestäni aina ihan oma fiiliksensä. – Käsin kosketeltavuus ja se, että se on kokonaisuus. Joku on pureskellut asioita valmiiksi ja paketoinut kivaksi kokonaisuudeksi. Silti huomaan olevani käsityölehtien On-Off-tilaaja. Tilaan ja sitten taas totean, että enpä ole aikoihin tehnyt mitään tästäkään lehdestä. Lopetan tilauksen. Kunnes sitten taas jonkun ajan kuluttua muistan, miten ihana tunne se onkaan, kun töistä kotiin palatessa kotona odottaa postiluukusta sisään sukeltanut käsityölehti.

Pitkään olen kuitenkin miettinyt, että voisiko tälläkin saralla tapahtua jotain uutta. – Osaamatta oikeastaan edes määritellä, mitä se voisi olla. Kunnes sitten eräänä päivänä Namedin Instgram-feedistä bongasin nimen ja kuvan: Suzy. Siinä se oli! Lehti, jota olin tiedostamattani kaivannut. Surfasin samantien Suzyn sivuille ja tilasin itselleni yhden numeron lehden ennakkomyynnistä.

Suzy on englantilainen käsityölehti, joka poikkeaa täysin vallitsevista käsityölehtityypeistä. Se ei sisällä ainoatakaan ohjetta, eikä yhtäkään kaavaa. Whaat?! Kyllä, näin on. Ja silti se on ihan huippu. Ainakin minun mielestäni. Suzy on nimittäin ompelu-lifestyle-lehti. Se kokoaa yhteen persoonia, bloggareita, kiinnostavia kaavoja, muotia, ilmiöitä ja ompelutrendejä. Visuaalisesti kivan Indie-henkinen lehti koostuu helposti luettaviksi palasiksi jaetuista osiosta, joita on kiva selailla ja silmäillä vaikka ison latte-mukillisen ääressä.

Sen pidemmittä puheitta, saanko esitellä: Suzy. 


suzy
suzy

suzy
suzy
suzy
suzy
suzy
suzy
suzysuzy
suzy magazine Kuten kuvista näkyy, Suzy on on urbaanin tyylikäs. Hengeltään ja sisällöltään lehti on täydellisen kansainvälinen: juuri sellainen, millainen käsityömaailma mielestäni nykyisin on. 

Suzy on haluttua tavaraa ja lehden aiemmin ilmestyneet numerot ovat loppuun myytyjä. Lehti ilmestyy harvakseltaan. Ilmeistymisajankohtia en nyt äkkiseltään löytänyt, mutta arvelen, että nelisen kertaa vuodessa.

suzy kortti
Lehden mukana tullut kortti mietelmineen kiteyttää loistavasti sen fiiliksen, että We are Family. - Samanlaiset mietteet kaikkialla maailmassa. :)  
Millaisia ajatuksia lehti herättää sinussa? Pidätkö perinteisistä käsityölehdistä vai oletko sinäkin kaivannut uudistusta sille saralle?

Oheisen linkin takaa löydät aiemmin tekemiäni kirja- ja lehtiarvosteluja

Ompeletko enkuksi? Täältä löydät ompelusi tueksi suomi-englanti-suomi-ompelusanakirjan.

Piditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista.
9 kommenttia

 1. Tämä on vähän enemmän kuin muutama vuosi sitten lopetettu lehti. Vähän samantyylinen mutta enemmän kaikkea. Itse kaipaan myös jotain uutta. Uusia leikkauksia, uusia tyylejä...jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs se olikaan? Ihan kuin joku hatara muistikuva olisi.. ☺

   Poista
  2. Mulla on jossain niitä lehtiä, pitää katsoa mikä sen nimi oli. Tykkäsin siitä kovasti.

   Poista
 2. No juu! Kuulostaa tutulta. :) Juuri viime viikolla lopetin kyllästymistäni käsityölehtitilaukseni, mihin tuon tuosta sorrun, vaikka kuinka päätän, ettei enää ikinä. Yksi asia, mikä niissä harmittaa on juurikin se, että kaavoja niistä todella harvoin tulee käytettyä (tai lehdellä, josta on hukkunut kaava-arkki, ei tee mitään), joten käsityölehti ilman kaava-arkki kuulostaa huomattavasti tarkoituksenmukaisemmalta kuin perinteiset. Kiitos mielenkiintoisesta esittelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä just. Oon itse tosi laiska kaavojen piirtelijä. Mä mielellään muokkailen vanhoja uusien ideoiden mukaisiksi. Ja niihin ideoihinkaan en kyl välttämättä ota inspiraatiota käsityölehdistä, vaan millon mistäkin. Mä luulen, et tilaan käsityölehtiä siksi, et haluan olla mukana siinä scenessä: osa jotain heimoa. Et siksikin tykkään just tällasista lehdistä, joissa on se lifestyle-ote. ☺

   Poista
 3. Vaikuttaa hyvältä, koska juuri tuota kaipaan käsityömedioihin: tarinoita ja syvempää otetta, eikä vain ohjeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Käsitöiden tekijöissä on valtavasti persoonia ja kiinnostavia tarinoita. Mut sit mietin myös, et tämmönen lehti ei ehkä kannattaisi suomalaisena versiona. Luulen, et kummiskin isoin osa on niin käytäntöorientoituneita, että haluavat just ne kaavat ja ohjeet. Mut ehkä niitä voisi olla vähemmän ja paljon nykyistä enemmän sitä muuta kiinnostavaa sisältöä. Käsityölehdissä kummiskin toistuu pitkälti lähes samat kaavat - vähän trendien mukaan modattuina. Tai no Burdassa on kyl ihan omanlaisiaan ja erilaisia kaavoja. Mut joo. Tää Suzy on kyl piristävä poikkeus. ☺

   Poista
 4. Iso kiitos vinkistä! Tämä voisi olla sellainen käsityölehti, josta minäkin pitäisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain! Tämä on kyl piristävä. Tuossa ylempänä jo sitä kommentoinkin, et netin ansiosta ohjeita ja ideoita on tarjolla pilvin pimein. Siksi lehdelle aika luonteva rooli on koota yhteen tätä koko käsityöilmiötä. ☺

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.