Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Momelin kankaista käyttövaatetta äidille ja tyttärelle

momel
*) Yhteistyössä: Momel

Olin vakaasti päättänyt, etten tee tässä kevään ja kirjaprojektini aikana oikeastaan ollenkaan blogiyhteistöitä. Ajattelin, etten haluaisi turhaan ylimääräisiä aikataulujen tuomia paineita. Kun Momelista tuli yhteydenotto blogiyhteistyön tiimoilta, kuulin, kun joku sisälläni huusi määrätietoisella äänellä ja hyvin painokkaasti: "mitäs me sovittiin näistä yhteistöistä".

Ihan vaan pikkuisen kuitenkin klikkasin itseäni Momelin sivuille. Pitihän minun nyt kuitenkin nähdä, millaisia kankaita heidän valikoimissaan on. Jo pelkän yleissivistyksen vuoksikin - näin käsityöbloggarina. Vaikka toki kieltäytyisinkin yhteistyöstä, kuten sovittu oli... Arvannette varmaan, että siinä kohtaa peli oli jo pelattu. "Joo, ilman muuta sopii", näpyttyi läppärin näytölle vastaukseksi alta aikayksikön. En vain kertakaikkiaan voinut vastustaa.

Valitsin Momelin valikoimista kolme kuosia, joista kaksi on monen monta ihanaa kuosia ja printtiä suunnitelleen Sokrun käsialaa. Pidän ihan äärettömän paljon tällaisista kuoseista, jotka ovat abstrakteja ja luonteeltaan sellaisia, että menevät sekä lapselle että aikuiselle. Samaan hengenvetoon ihastuin myös supersöpöön pandakuosiin, joka on taidemaalari Hannamaria Mainelakeuden käsialaa.

Tässä postauksessa esittelyssä siis käyttövaatetta sekä itselleni että tytöllemme. Kaunis kuosi ei mielestäni kaipaa suuren suurta kikkailua, vaan päin vastoin. Mielestäni kuosille pitää antaa tilaa. Siksi näissäkin vaatteissa on jokaisessa pieni juju, mutta ei liiaksi: omaan mekkooni ompelin taskut, joiden kulmia koristavat pikkuisen palaset vihreää tekonahkaa. Tytön tunikaan ompelin frillan ja helmasta tein takaa pidemmäksi kaartuvan. Pandamekon juju on kengurutaskussa ja pikkuisissa pandan korvissa. Ompelin tuosta kirjavammasta Sorkun kuosista myös leggarit tytöllemme, mutta niitä en nyt enää alkanut tähän postaukseen änkemään.


Ja voi että, kylläpä olikin ihana ommella itselle pitkästä aikaa vaaleapohjaisesta kankaasta. En ymmärrä, miksi lähden talven ankeina kuukausina aina siihen mustan dominanssiin, vaikkei musta edes oikeasti sovi minulle. Valkopohjainen kangas toi jo miltei keväisen fiiliksen.

Mikä Momel?

Momel on uudehko kotimainen ommel- ja ekodesign-kauppa. Yrityksen toiminnassa vastuullisuus on ihailtavan suuressa roolissa.  Yrityksen kankaat on tuotettu eettisesti, kestävästi ja mahdollisimman pitkälle myös kotimaisesti. - Mitäpä muuta sitä voisi enää kuluttajana kankailta toivoakaan! Katseltuani tuossa juurikin dokumenttielokuva Machinesin, ei voi kuin nostaa hattua näille kotimaisille, uutta, eettistä ja kestävää tuotantotapaa edustaville yrityksille. Maailma voi muutta. Ihmiset voivat muuttua. Jokainen näistä uutta suuntaa näyttävistä pienistä yrityksistä avaa ovia valoisampaan tulevaisuuteen.

Myös omissa käsitöissäni pyrin pitämään yllä mahdollisimman ekologista linjaa. Olen tarkka materiaalivalinnoissani ja mahdollisuuksien mukaan hyödynnän myös kierrätysmateriaaleja. Näissäkin vaatteissa pandamekon huppu on vuoritettu pojallemme pieneksi käyneen T-paidan trikoolla ja korvat leikkelin vanhoista juoksutrikoista.Pahoittelut kuvien hienoisesta rakeisuudesta. Tarkoitus olikäydä ottamassa kuvat jossain han muualla kuin omassa rappukäytävässä, jossa valon määrä nyt ei ole aivan optimaalinen, vaan nuorempi kuvattava oli tuossa kohtaa jo niin väsähtäneen oloinen, etten viitsinyt tehdä kuvausseissiosta tämän suurempaa spektaakkelia. 


Leppoisaa sunnuntaita!

Piditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista.

8 kommenttia

 1. Ihanan raikkaita kuoseja! Pitää itsekin tutustua, ei ollut aiemmin tullut Momeliin tutustuttuakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös ookin! Ihan tosi kivoja. Käy ihmeessä kurkkaan! :)

   Poista
 2. Ihanan raikkaita kuoseja! Se on kyllä outoa, miten meidät on "ohjelmoitu" niin, että talven synkkyys siirtyy vaatteisiinkin. Jostain naistenlehdestä kerrattain luinkin, kuinka joku julkimo kertoi pitävänsä valkoisia farkkuja erityisesti talvella, koska pakkaskelien ansiosta ne pysyvät paremmin puhtaana kuin kesäaikaan. Ihan järkeenkäypää, niin pitihän sitä kokeilla. Sopivan yläosan kanssa se ei edes tuntunut kovin kummalliselta, mutta silti taisi jäädä multakin siihen kertakokeiluun ja palasin mustaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Se on kyl omituista todellakin, että miksi oikein haluaa maksimoida sen kurjuuden. Kuin hautajaisiin pukeutuisi. ;) Onhan se musta toki aina taatun tyylikäs ja helposti yhdisteltävissä. Mut silti.

   Poista
 3. Kauniita kuoseja ja voisin hyvinkin tehdä näistä jotakin joko lapsenlapselle tai miksei itsellekin <3
  Momel kiinnostaa kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan heillä ihan yksivärisiäkin, raidallisia jne. Ja just tämmöisiä abstrakteja, jotka ei ainakaan minusta oo mitenkään selkeästi lasten tai aikuisten kuoseja. :)

   Poista
 4. Momel on minullekin ihan uusi tuttavuus. Erityisesti tykkää tuosta korvahupparista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvat lasten vaatteissa on kyl aina jotenkin niin supersöpöjä ja hellyyttäviä. Pitää kyl äkkiä ommella lisää korvavaatteita ennen kuin niiden aika on meidän perheessä ohi. :)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.