Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Satukirja käsityöharrastajan makuun (+kirja-arvonta)


*) Kirja saatu arvostelukappaleena

Meillä on aina luettu paljon lapsille. Lukemisen lisäksi nautin myös itse spontaanista tarinoiden sepittämisestä. Sepitettyjen tarinoiden ainoa miinuspuoli on se, että, kun lapsi sattuu pyytämään joskus kuukausien päästä, että kertoisitko uudestaan tarinan siitä ahneesta pikku hiirestä tai lenkkareita etsivästä tuhatjalkaisesta, niin eipä välttämättä ihan kaikki tarinan käänteet ole enää kertojan muistissa. Vaan ainahan voi lennossa keksiä uusia. 

Jos kirjojen lukeminen onkin mukavaa jo itsessään, tuplasti kivempaa siitä tulee silloin, kun tarina kietoutuu käsityömaailmaan. Milla Marmori ja kadonneen mummon mysteeri on Sami Järven kirjoittama ja kuvittaja-tekstiilisuunnittelija Minttu Wikbergin kuvittama kirja, jonka tapahtumat sijoittuvat Kudelma-nimiseen paikkaan. Tarinan päähahmoja ovat himoneuloja mummo ja hänen lapsenlapsensa Milla. Tarina saa alkunsa, kun Milla sukeltaa sisään mummolan tapettiin seuraten punaista lankaa. 

Kirjan visuaalinen maailma koostuu pääosin erilaisista piirretyistä neulepinnoista. Käsityöharrastajan kulmasta kirjasta tekee erityisen kiehtovan tieto siitä, että kuvassa esiintyvien neulevaatteiden ohjeita on ostettavina Ravelryssä. - Ihan huikea idea mielestäni! Satumaailmasta reaalimaailmaan. 

Sain kirjan arvioitavakseni jo ennen joulua, mutta sopivaa rakosta kirjapostaukseen ei vain tuntunut löytyvän ennen kuin nyt. Kirja on ollut meillä äärimmäisen pidetty ja sitä on luettu lukuisia kertoja. - Muutamia suosikkikohtia on yleisön pyynnöstä luettu yhä uudestaan ja uudestaan. Onpa kirjan kannen päälle onnistuttu jo läikyttämään iltateetkin...  Tarina on hauska ja kirja on kokonaisuudessaan rakennettu siten, että se toimii melko monen ikäiselle sekä kuvituksen että tarinan puolesta.Näin ystävänpäivän kunniaksi arvon yhden kappaleen tätä ihastuttavaa kirjaa. Arvontaan voi osallistua Kototeko-blogin Facebook-sivulla ja kommentoimalla siellä tämän postauksen alle. Osallistumisaikaa on perjantaihin saakka. 

Ihanaa ystävänpäivää juuri sinulle siellä ja kiitos, että olet siellä! :)


8 kommenttia

 1. Oioi, meillä on monta lastenlasta. <3

  tarja.viholainen@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Varmaan kiinnostava luettava, pienille ja isoille. Ihan uusi nimi, haluaisin tutustua. Irmeli

  VastaaPoista
 3. Onpa kiinnostava kirja ja mielellään lukisin sitä lapsenlapselle kun hän vähän vielä kasvaa <3

  VastaaPoista
 4. Onpa kekseliästä yhdistää käsityöt ja sadut. Hienoa.

  VastaaPoista
 5. Ihana kirja, lukisin Milalle <3
  helivihavainen(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Hei, ihanaiset! Arvonta on siis facebookissa. Käykääpä kommentoimassa siellä, niin pääsette osallistumaan. ☺

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.