Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Helppo hihatin pellavatrikoosta

helppo hihatin pellavatrikoosta
Loma! - Niin ihana ja tarpeen. Olemme viettäneet juhannusta ja lomani alkua vanhempieni mökillä Keski-Suomessa, Päijänteen rannalla. Kiivastahtisen kevään jälkeen on viimeinkin mahdollista rentoutua: istua laiturin nokassa ja katsella veden väreilyä, pestä käsipyykkiä mäntysuovalla, kuunnella toimeliaan tikan nakuttelua aamuvarhaisesta iltamyöhään, syödä itsensä lettuähkyyn, nauttia äidin kokkailuista, pysähtyä hetkiin, käydä aamusaunassa, kerätä kukkia, pysähtyä lapsiinsa: kuunnella tarkalla korvalla ja viettää aikaa yhdessä. Tähän kohtaan olisi hirmuisen kiva kertoilla myös jotain viileän raikkaaseen veteen pulahtelusta, vaan arkajalkana on todettava, että alle 20 asteiseen veteen en mene. Piste. 

Ja niin, tietenkin on aina yhtä ihanaa kototekoilla. Vaikka sitä kuinka kuvittelisi tekevänsä välillä jotain muutakin, niin yllättävän nopeasti ne käsityötarvikkeet vain etsiytyvät käsiin. Virkkuukoukku ja puikot ovat heiluneet tälläkin lomalla jo reippaaseen tahtiin. Pyysinpä jopa vanhempiani ottamaan mökille mukaan muinaisen, lähinnä traktoria muistuttavan ompelukoneeni ihan vain siltä varalta, että ompeluinspiraatio kohoaisi yli sietorajojen. 


hihatin pellavatrikoosta

Tämän postauksen kuvat on otettu ennen lomani alkua Helsingissä, meren rannalla. Siellä ja oikeastaan missä päin tahansa Suomea on harvoin niin lämmintä, ettei viimeistään auringon laskiessa kaipaisi ylleen pientä lämmikettä. Shaalimainen, kauniisti laskeutuva hihatin on juuri täydellinen ja tilaa viemätön lisäasuste, joka on helppo napata mukaan kesäillan kävelylle tai elokuun illanistujaisiin. 

Hihatin valmistuu nopeasti ja pellavatrikoisena se on myös miellyttävä yllä. Olen tehnyt hihattimen ohjeen jo aiemmin ja sen löydät blogistani täältä. Huomioi kuitenkin, että mikäli ompelet hihattimesi pellavatrikoosta, kaikki reunat kannattaa huolitella. 

hihatin pellavatrikoosta
hihatin


Tätä postausta kirjoittaessani sadetta uumoileva keli on vaihtunut auringoksi ja siniseksi taivaaksi. Päätänpä tämän tarinan tähän ja siirryn rantaan koukkuineni. 

Ihania kesäpäiviä ja palataan pian! :)
Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.