Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Arvioitavana Saara Toikan Kesäneuleita-kirja

Kesäneuleita-kirja
*) Kirja saatu kustantajalta bloginäkyvyyttä vastaan

Joskus tuossa alkukeväästä blogini sähköpostiin tupsahti tiedote Moreenin kustantamasta, Saara Toikan Kesäneuleita -kirjasta. Rakastan käsityökirjoja ja käynkin aina ahnaasti läpi niitä koskevat tiedotteet. En tehnyt poikkeusta tässäkään kohtaa.

Toikan nimi ei ollut itselleni entuudestaan tuttu, mutta kävin saman tien liittymässä hänen seuraajakseen Instagramissa. Tykästyin Saaran tyyliin saman tien. Saaran tyyli on klassista, aikaa kestävää ja pääosin melko pelkistettyä ja siinä on ripaus hienostunutta eleganssia.
iris-neule

kesäneuleita-kirja
Kesäneuleita on Saara Toikan toinen kirja. Tämä kirja pitää sisällään parisenkymmentä ohjetta: paitoja, toppeja, neuletakki, huivi, sukkia ja onpa mukana muutama kassi ja laukkukin. Neulomisen lisäksi kirjassa on myös muutamia virkkausohjeita.


kesäneuleita-kirja
Kirjan yleisilme on linjassa Saaran neuleiden tyylin kanssa eli hillittyä ja levollista. Pidin kovasti kirjan väljästä taitosta, joka antaa tilaa hengittää. Ohjeosiot on toteutettu selkeästi ja koostettu kauniisti. Ohjeille on myös annettu niin paljon tilaa, että ohjeeseen tarttuminen ei jää ainakaan vaikeselkoisuudesta kiinni. Myös kirjan kuvat ovat skandinaavisen raikkaita ja kauniita. Kirjassa on useampikin neule, jonka voisin kuvitella tekeväni itselleni. Laine-huivi yhtenä esimerkkinä.

Kirja-arvosteluni venähtävät hyvin usein turhankin pitkiksi. Jotenkin löydän niistä yleensä aina paljon sanottavaa. Tämä kirja on jostain syystä poikkeus. Vaikka pidän kirjan neuleista, niin silti juurikin kirjana tämä jätti jälkeensä jotenkin aavistuksen neutraalin yleisfiiliksen. En oikein edes osaa määritellä miksi. Ehkä se johtuu siitä, että pidän visuaalisesti intenssiivisistä kirjoista, jotka vievät lukijan sisään omaan, ihastuttavaan maailmaansa. Sellaista vangitsevaa otetta ei tässä kirjassa ole. Kirja jää vähän etäiseksi. Saaran tyyli on ihana ja kuvat ovat kyllä kauniita, mutta silti sellainen sydämen pohjassa tuntuva ooh, jäi nyt valitettavasti pulpahtamatta pintaan. Vaan sepä ei suinkaan tarkoita sitä, ettenkö voisi silti nostaa puikoilleni jotain kirjan neuleista. Kesälomamatkat ovat vielä pitkälti edessäpäin. Autossa ja rannoilla ehtii neulomaan. 

Mitäpäs sulla on siellä työn alla? Teetkö käsitöitä kesäisin vai keskitytkö loma-aikoina johonkin ihan muuhun?

8 kommenttia

 1. Muutama neule, jotka voisin itsekkin toteuttaa, vaikka eivät ihan täysin tyyliini istukkaan mutta antaa hyvän silauksen tyylilleni :)
  Itselläni ei ole työnalla muuta kuin tämä asunto. Seuraavaksi aletaan suunnitella työtilan rakentamista vaatekaappiin...Siitäpä tulee mielenkiintoinen projekti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä kyl onkin varmasti projektia riittämiin. Minusta nää on kivoja ja sopivan helpon oloisia neuleita. En oo niin mm. kirjoneuleiden ystävä. Paitsi lapsille ne on kivoja.

   Poista
 2. Minä selailin kirjaa sattumalta juhannuksen aikaan omatoimikirjastossa. Ei tehnyt minuun oikein säväystä myöskään, vaikka ihan kivan näköisiä malleja oli, joskaan eivät varmaan ihan minun tyylisiäni myöskään. Siinä varmaan myös syy siihen, etten oikein syttynyt. Ihanaa onkin, että on eri tyylisiä kirjoja olemassa!
  Minulla ei ole ollut oikein yhtään aikaa käsitöihin, kun on remonttipuuhat kotona käynnissä, vähän kuin Melissallakin näköjään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä on omatoimikirjasto? Juu kyllä, kirjoja saakin olla moneen makuun. Itse vaan tykkään semmosista, jotka imaisee mukaan tunnelmallaan. Mut se ei välttii oo tae sille, et tekisin kirjasta mitään. Ja tästä taas voin kuvitella tekeväni. ☺

   Poista
 3. Käsitöitä vuoden ympäri, tällä hetkellä pitkä huivi ja sukkia, ompelun lisäksi.
  Kudin sohvalla päivän töiden jälkeen rauhoittaa. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosikässäilijän meiningiltä. Ihanaa kesää sulle! ☺

   Poista
 4. Käsityökirjat ja lehdet on minun suosikki luettavaa/katsottavaa :)
  Onhan noita käsitöitä tehty pari neulottua kranssia ja pari villapaitaa menossa ynm pientä,mutta vähän vähemmän kesällä kuitenkin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyl ihania. Ja ihanaa vastapainoa digitaaliselle maailmalle. Pari villapaitaa ei kuulosta kyl ihan pieneltä tekemiseltä. 😅 Ihanaa kesää: kässäilyllä tai ilman.❤

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.