Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Kodikas ja sosiaalinen OMMEL 2018


ommel 2018
viikuna
ommel 2018

ommel 2018


Neulojille on ollut jo useiden vuosien ajan neulefestareitta ja -retriittejä. Hieman kadehtien olen seurannut sivusta, koska oma päälajini on kuitenkin ompelu. Olen odottanut sitä hetkeä, jolloin joku ihana aktiivinen käärisi hihat ja tekisi ompeluharrastajille oman tapahtumansa. Ja nyt se on tapahtunut, kiitos Ommel ry:n! Tänä viikonloppuna meitä ompeluharrastajia on hemmoteltu historian ensimmäisillä ompelufestareilla, kun perjantaina ovensa avasi Espoon Opinmäessä Ommel 2018.

Lauantaini hurahti sujuvasti Ommelissa hengaillessa. Tykkäsin tapahtumasta ihan hurjasti! Tässäpä koostetta erityisesti teidän iloksi, jotka ette tapahtumassa käyneet. Toivon mukaan Ommelista tulee perinne ja ensi vuonna nähdään siellä!paapiin osasto

ompelua

Iloinen Kettuliini
LANEJA, TYÖPAJOJA, LUENTOJA JA KURSSEJA

Vaikka Ommel noin niin kuin päällisin puolin näyttäytyi messutyyppisenä tapahtumana, kätkeytyi sen pinnan alle paljon muutakin: tapahtumaan oli varattu tiloja ompelemista varten eli erilliset lanitilat mahdollistivat ompelemisen aamuvarhaisesta yömyöhään. Paikan päällä oli mahdollista myös yöpyä.

Lisäksi tapahtuman sisällä järjestettiin paljon erilaisia kursseja ja lisäksi myös maksuttomia/materiaalimaksullisia, pieniä työpajoja. Mielenkiintoisia luentoja oli mm. aiheista tekstiilikuitujen ekologisuus, ekologinen pyykkäys, itsensä brändääminen ja järkevät konehankinnat. Tapahtumassa olisi sopivalla ohjelmayhdistelmällä hyvin voinut viettää vaikka koko viikonlopun.

Named
KuosiverstasVirkkuukoukkunen

virkkuukoukkunen
TuulenaKOHTAAMISIA

Itse pitäydyin tällä kertaa täysin hengailumielellä. Koko kevääni on ollut niin aikataulutettu, etten halunnut nyt viikonloppuuni yhtäkään aikatauluun sidottua asiaa. Sen sijaan otin Ommelissa ilon irti ihanasta materiaalivalikoimasta ja mahtavista kohtaamisista. Tapahtumassa debytoi useampikin aivan uusi kangasalan yrittäjä: mm. värikylläisiä kankaita myyvä Tuulena, suloisen puuterisen sävyisiä, luonnonläheisiä kankaita myyvä Viikuna ja ensimmäistä kertaa kuosejaan esitellyt Melou.

Itselleni tapahtuman parasta antia olivat kivat kohtaamiset yrittäjien kanssa ja ihanien käsityöbloggaamisen kautta tuttujen naisten kanssa. Kerrankin oli oikeasti aikaa vähän jutella kaikkien kanssa ja sehän on kaltaiselleni sosiaaliselle tyypille ihan parasta! Isoissa messutapahtumissa kohtaamiset ovat yleensä lyhyitä, mutta tässä juuri sopivan kompaktissa tapahtumassa oli tilaa nimenomaan sosiaaliselle kanssakäymiselle.

Uskon, että tapahtuma oli kompaktista koostaan huolimatta suhteellisen kannattava myös yrittäjille, koska tapahtuman kävijät olivat kaikki tismalleen sitä oikeaa kohderyhmää. Lisäksi huhu kertoi, että tapahtumassa olisi pelkästään perjantain aikana käynyt yli 1000 ihmistä. Se on mielestäni melkoisen hyvin uudelle tapahtumalle.

Viikuna

Nuppu print company

lalia

pfaffin kone


OMPELUKONEMAAILMAN LUKSUSTA

VSM Finladin osastolla oli muuten esittelyssä sellainen ompelumaailman hmmm… no, en tiedä, mihin sitä voisi verrata, mutta huikea kapistus. Nimittäin Pfaffin uusi kone, Performance Icon, joka on suunniteltu mahtumaan ja toimimaan kotikäyttöön, mutta silti siinä on kaikki tehdaskoneen ominaisuudet vääntövoimineen päivineen. Lisäksi tuo kone on käytännössä myös jo lähes tietokone wifeineen ja tablettinäyttöineen päivineen. Melkoista! Tuo on kyllä selkeästi se kehityssuunta, että jatkossa ompelukoneissa on mahdollisuus nettiyhteyteen ja moniin muihinkin tietokonemaailmasta tuttuihin ominaisuuksiin.

kankaatOSTOKSET

Koska kuopuksellamme on vaatekaapissa käyttövaatteiden kokoisia aukkoja, keskitin ostokseni oikeastaan siihen tarpeeseen. Mukaan tarttui Hellinin ihastuttavaa Ponilettiä, Lalian Sweetietä ja Kangaskapinan yksiväristä trikoota. Lisäksi ostin tytöllemme yhden kääntöpaljettikuvion paitaan ommeltavaksi. Itselleni ostin pätkän Ommelin Sikinsokin digitrikoota.

Tapahtumasta jäi todella kiva fiilis ja toivon mukaan saman saa kokea ensi vuonnakin ja aina siitä eteenpäin. Tapahtumana Ommel oli juuri kivan kokoinen, ei ollenkaan sellainen hengästyttävä, kuten isommat messutapahtumat, vaan kivan kodikas - olematta kuitenkaan tippaakaan kotikutoinen. Kaikki toimi ihan loistavasti ja pienetkin yksityiskohdat oli mietitty huolella loppuun saakka. Suurkiitokset vain kaikille tapahtumaa järjestäneille ja siellä vapaaehtoisina toimineille! 

Ja niin: Kototekoja-kirjani on nyt omalta osaltani paketissa. Melkoinen rutistus se oli, mutta nyt kaikki materiaali on graafikolla ja nyt vain odotellaan, jotta pääsee näkemään, miltä se näyttää kokonaisuutena, luetaan oikovedoksia ja syksyllä se on sitten teidänkin hypisteltävänä. Kototeko-blogin historian pisin hiljainen ajanjakso siis päättyy eli täällä ollaan taas. – Toivottavasti olet pysynyt mukana blogihiljaisuudesta huolimatta.

Kävitkös sinä Ommelissa? Mitäs tykkäsit?

12 kommenttia

 1. Kiva tapahtuma, vaikka en päässytkään osallistumaan tai käymään paikan päällä. Tästä sa jo kivasti ideaa, millainen tapahtuma oli:) Ensi vuonna sitten varmasti olen paikalla. Sain tiedon tästä aika myöhään tai sitten se oli vain mennyt ohi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi kiva. Tosin itseäni mietityttää se, et kun tän yksi ihanuus oli kompakti koko. Et kun taatusti ensi vuonna on enemmän osallistujia, niin ois kiva, ettei siitä silti tulis sellasta hirmuista ruuhkahärdelliä.

   Poista
 2. Kävin tai siis olin eilisen päivän. Tykkäsin kovasti, osallistuin jopa kuudelle luennolle ja kuulin siellä mielenkiintoisia juttuja yritysten ja käsityölehden takaa. Tilkkupajassa tein neulatyynyn ja suurpiirteisyydestäni huolimatta sain lisäkannustusta tilkkutöihin. Oli mahtava nähdä ja tunnustella kankaita livenä ja ostoksia siis tuli tehtyä. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, olitpa tosi aktiivinen! Ensi vuonna haluan kyl itsekin osallistua noihin aktiviteetteihin. Tällä kertaa keskityin sosiaalisuuteen ja kankaisiin. Ihania asioita nekin. ❤

   Poista
 3. Vaikuttaa kaikin puolin kivalta ja kodikkaalta tapahtumalta. En olekaan pitkään aikaan käynyt edes käsityömessuilla. Tuli tunne, että samat jutut on jo nähty ja tungosta joka paikassa. Tästä kirjoituksesta huomasin jo uusia juttuja esim. ompelukoneiden uudet tuulet, näyttää tuo koristeommel mahtavan leveältä mallitilkussa. Miten oli, oliko tungosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli tosi kiva. Ja just yksi ihanuus oli se, et ei ollut juuri ruuhkia. Ehti juttelemaan ja katseleen rauhassa. Ei siis yhtään sellaista läkähdyttävää ihmispaljoutta, missä ei voi kuin velloa massan mukana.

   Poista
 4. Oli huikea tapahtuma! Lanitin ja ostin muutaman kankaan. On sitä vaan ihania kankaita olemassa Suomessa! Ja vaikka en tuntenut ihmisiä etukäteen ei tullut yksinäinen olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Tuo lanitus kyl kiehtoisi. Meillä vaan ei oo autoa, niin pikkuisen ois haastavaa kuskata metrossa ompelukonetta. 😝

   Poista
 5. Siis niin ihana tapahtuma - ihan paras festari! Harmittaa ihan vietävästi etten päässyt paikalle, mutta ensi vuotta jo odottelen :) Todella kivaa päästä fiilikseen mukaan edes näiden blogijuttujen ja kuvien kautta - kaikki niin kaunista ja viimeisenpäälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin se kyl oli. Ihan huippu! Ei mitään sellaista aihealuetta tai materiaalia, mikä ei ois kiinnostanut. Ensi vuonna sit ilman muuta mukaan! ☺

   Poista
 6. Oih, siellä on ollu vaikka mitä kivaa! Kyllä nyt harmittaa, kun messut jäi välistä. Jospa sitten ensi vuonna..uskon ainakin vahvasti, että messut saa jatkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin oli kyllä! Kyllä uskon, et jatkoa seuraa. ☺

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.