Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Projektit pussiin ja passille kannet

projektipussi


projektipussi

projektipussi




Yhteistyössä
: Husqvarna Viking Suomi

En enää nykyisin osaa kuvitella tilannetta, jossa lähtisin edes minille matkalle ilman käsityötä. Toisinaan puikot ja koukku jäävät matkan rientojen ajaksi nojailemaan yksinäisinä toisiinsa, mutta kotiin en niitä silti jättäisi. Pelkkä ajatuskin siitä, että inspiraation iskiessä ei käsityötä olisikaan ulottuvilla, tuottaa riipivää tuskaa. - Kuin virkkuukoukulla kaivelisi suoraan sydämestä.... Tai ainakin jotain sinnepäin.

Matkakäsitöitä varten halusin ommella näpsäkän projektipussukan. Mielessäni oli visio eväspussimaisesta ilmeestä. Sellainen syntyi kivasti nahkapaperista ja rullattavasta, tarrakiinnityksellä suljettavasta suuaukosta. Pussin kyljen koristelin nyöripaininjalalla kirjaillen. Ihan kaikkein helpoin materiaali tuo nahkapaperi ei nyöripaininjalalle ollut, mutta taipui se kuitenkin jonkinmoiseksi tekstiksi. 

Koska monimerkitykselliset sisällöt ovat suosikkejani, halusin sellaisen pussukkaanikin: ainahan kässähommissakin ollaa matkalla jonnekin ja yleensä matkaliput uuteen kohteeseen on jo tilattu ennen kuin on saavutettu ensimmäistäkään päätepysäkkiä.

Projektipussin lisäksi ompelin matkateeman hengessä myös passilleni uudet kannet korkkikankaasta ja nahkapaperista. - Tokihan kässäihmisen nyt tulee erottua jotenkin muista matkustajista.

projektipussi

projektipussi
nyöripaininjalka
nyöripaininjalka
Nyöripaininjalka on kyllä hauska vempain. Aika paljon sillä näkee tehtävän kaikenlaisia kiekuroita ja koukeroita. Itse huomaan päätyväni kirjontajutuissa hyvin usein teksteihin. Ne nyt vain ovat itselleni niin luontainen ilmaisumuoto, että miksikäs ei. 

Nyöripaininjalalla ommeltaessa ompelukoneen takaosaan kiinnitetään pienet langanohjaimet. - En todellakaan tiennyt aiemmin, että koneeni takaosassa on niitä varten valmiit kolot! Lanka kulkee koneen takaa paininjalkaan. Ompelussa hyödynnetään liukuvan, vapaan kirjonnan asetuksia. Eli mikäli koneestasi löytyy sellaiset, pystyt käyttämään nyöripaininjalkaakin. Ompeleen suuntaa ohjataan itse käsin ja ommel kiinnittää samalla nyörin kiinni kankaaseen. Kovin teräviä ja äkkinäisiä kulmia nyörijalalla ei pysty tekemään, mutta sellaiseen lempeään aaltoiluun ja pehmeään muotoon toimii tosi kivasti.

nyöripaininjalka
nyöripaininjalka

Viimeistelin passini kansien mustan piparkakkureunan nyöripaininjalan avulla. Alunperin suunnittelin myös takakannen tekstin kirjontaa nyöripaininjalalla, mutta siinä tuli raja vastaan: kovin pieneen piiperrykseen paininjalka ei taivu. Niinpä kirjoin takakannen tekstin ihan normaalilla kirjontatoiminnolla. 



Jos totta puhutaan, olisin halunnut kirjoa passin takakanteen tekstin: "täydestä meni". Sille olisin voinut sitten aina itsekseni hihitellä passin tarkastuksien jälkeen ja odottaa sitä jännittävää hetkeä, kun Suomen päässä joku tarkastajista jäisi tuijottamaan tekstiä, kohottaisi kulmiaan ja loisi minuun merkitsevän katseen. Johon minä vain rennosti, et vitsivitsi. - Oman elämänsä Wanna be Jason Bourne... 

Ja niin. Nämä ompelukset minun oli alunperin tarkoitus tehdä Turkin matkaamme varten ja osaksi matkakertomustani, vaan ajan rajallisuus tuli vastaan. Niinpä kuvat on napsittu matkahengessä ihan tuossa meidän lähirannalla. No, Aurinkolahti on kyllä kieltämättä melkein kuin Riviera eli halpamatkavaihtoehto on melkoisen lähellä. 

KOTOTEKOJA-KIRJA ENNAKKOMYYNNISSÄ

Ja lopuksi pieni mainoskatko. Tai oikeastaan sitähän tuo edellinenkin oli, mutta nyt toisenlaisesta aiheesta. No, väliotsikossahan se ydin jo lukeekin. Eli Kototekoja-käsitykirjani on painossa ja ennakkomyynnissä Adlibriksessa. Muihin kauppoihin se tulee myyntiin lokakuun alussa. Mikäli haluat olla Early Bird, niin täältä sitä pääsee jo tilaamaan. Painosta kirja tulee kuun loppupuolella. Voi apua, miten jännittävää ja vähän ehkä pelottavaakin. Että tuliko siitä nyt sitten kiva vai ihan tyhmä. - Kertokaa sit! :) 

Mitenkäs sulla on sujunut paluu arkeen? Menikö helposti vai tuntuuko vieläkin nihkeältä? 

Tutustu myös näihin postauksiin:


30 kommenttia

  1. Nuo passin kannet on super hienot.

    VastaaPoista
  2. Voi vitsi kuin kivat nuo kannet! Siis kulkeeko nyöri tuossa piparkakun reunassa? Pussukkakin on hieno, pitää todellakin olla aina joku matkakäsityö mukana! :)

    VastaaPoista
  3. Komppaan edellisiä: tosi hienot kannet!

    VastaaPoista
  4. Onnea valtavasti kirjasta! Huisin hienoa ja olet paikkasi auringossa ansainnut. <3

    VastaaPoista
  5. Ihanat, kertakaikkiaan ihanat, tekstit ja kaikki! <3

    VastaaPoista
  6. Voi kuinka mukava matkakassi käsitöille. Juuri tuollaista tarvitsisin, koska juuri niin kuin kirjoitit on katastofi jos melkein tärkein jää kotiin. Onnea kirjastasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuollainen on kyl helppo tehdä eli toimeksi vain! 😊

      Poista
  7. Voi, tuota pussia ihailin jo instassa:) Kätevä ja hei, kuka lähtee reissuun ilman kässäjuttuja, no en minä ainakaan:) Aina on kudin tai virkkuu messissä. Mutta etelän reissulla ei onnistu kyllä tuo villalangasta neulominen, vaan pitää olla puuvillaa, ettei takerru sormiin:)
    Voi kamala, töihin olen palannut ja nyt yritän vielä kestää yhden päivän ennen viikonloppua!! Ei muuten, mutta kuumuus verottaa:) Kun ei saa nukuttua, niin olo on kuin huppelissa! Mutta kyllä se tästä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei kyl pysty lähtemään reissuun ilman käsityötä! Jotain on pakko olla mukana ja jos sattuu unohtumaan, niin aika nopeasti etsitään käsiin paikallinen kässätarvikeliike. Eiköhän nämä kelit tästä jo vähän viilene. Jaksamista sinne! 😊

      Poista
  8. Tuo pussi on niin ihana! Ei tunge neulat ja puikotkaan sieltä niin helposti läpi. Ja totta, kässäjutut on a i n a mullakin matkalla. Ihan vain varuilta. Kauppareissullakin XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anni! ❤️ No ei mulla nyt sentään kauppareissulla oo käsityötä mukana. Meen nimittäin yleensä pyörällä, niin menis jo pikkuisen extremeksi 😜

      Poista
  9. Tuota nahkapaperia en ole koskaan päässyt edes vielä hipelöimään, mutta ihanan näköisiä juttuja siitä saa näemmä tehtyä! Tuo piparireuna on suloinen ja reissupussi käsitöille hyödyllinen. Mullakin on aina joku neule mukana, mutta ei oo kyllä noin ihanaa pussia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyl hauska materiaali. Ja jännä kun tuntuu alussa lähes kartongilta. Kokeile ihmeessä! ❤️

      Poista
  10. Valtavan ihanat! Tykkään sekä tekstistä että ulkonäöstä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo pussukat on osoittautunut jo tosi kivaksi käytännössäkin. Ihana napata kainaloon.

      Poista
  11. No nyt kun tiijän mitä nahkapaperista voi tehhä, niin tilaan joululahjaks tollasen käsityöpussin.. aika ihana..

    VastaaPoista
  12. Enpä ole tuollaisesta nyöripaininjalasta ikinä kuullutkaan, vaikuttaa hauskalta! Kivan erilainen kässäpussi :)

    VastaaPoista
  13. Ihanat kässäpussi ja passin kannet!

    VastaaPoista
  14. Tosi kauniita molemmat ja voin kuvitella, että kivan tuntuiset hypistellä - ainakin mun tekis kovasti mieli tunnustella noita ja tutkia, miten ihmeessä nämä on tehty! Huomaan muuten aika usein pysähtyväni tutkailemaan vaatteiden, laukkujen, lelujen jne. saumoja ja materiaaleja :D

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.