Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Renew Mama - ompeluhaaste just meille!


Renew mama -ompeluhaasta
Välikausikengät, kurahousut, talvihaalari, villahaalari, rukkaset… Check, check, check. Kylmä ilma tuntuu jo sisällä saakka. – Pitäisiköhän kaivaa omatkin talvivaatteet esiin? Eiköhän se 10 vuotta sitten hankkimani talvitakki mene ihan hyvin vielä yhden talven… 

Stop! Laadukas vaate saakin kestää, mutta jos syy uusiin hankintoihin on vain se, että automaattisesti heität itsesi aina tarvelistan viimeiseksi, niin pois sieltä nyt ja heti! Tämä komento koskee myös  itseäni, sillä minulla on paha taipumus omien tarpeiden sivuuttamiseen.

Ennen kuin lokamarraspimeä kehrää meidät sisuksiinsa, on siis aika tehdä jotain radikaalia: astella pää pystyssä tarvelistan kirkkaimmaksi ykköseksi. Ihan kuulkaas sillä tavoin selkä suorana ja ryhdikkäästi, mieluiten vielä spottivaloissa ja kimmeltävän konfettisateen pöllytessä: Because I am Worth it. Naiset, ihanaiset, on aika pistää pystyyn jälleen pienen tauon jälkeen Kototeon Renew Mama -haaste.

renew mama -ompeluhaaste

renew mama -ompeluhaaste
Mikäli Renew Mama ei ole sulle vielä tuttu, niin sen ideana on siis juurikin ja vain ja ainoastaan se, että äidit muistaisivat välillä myös itseään. Olen järjestänyt haasteen useampaan kertaan ja yhdessä vaiheessa pyöritin teemaan liittyen omaa Facebook-ryhmääkin.

Tällä kertaa haaste kestää kuukauden eli se alkaa lokakuun alussa ja päättyy kuun loppuun. Haasteessani on mukana tällä kertaa myös pukeutumisasiantuntemusta, sillä sain houkuteltua mukaan pukeutumiseen ja tyyliin keskittynyttä Youtube-kanavaa, -instagramia ja Cause to Wear -blogia pitävän pukeutumisneuvoja-ompeluharrastaja Sinikka Korkea-ahon. - Odotan itsekin todella innolla Sinikan vinkkejä!

NÄIN OSALLISTUT OMPELUHAASTEESEEN!

Tässä vielä tiivistetysti Renew Mama -ompeluhaasteen säännöt, joita nyt ei oikeastaan edes voi säännöiksi kutsua, koska ovat sen verran löyhät.

Kenelle?

Haaste on toki avoin kaikille naisille – ilman niitä lapsiakin. Pääpointtina on se, että nyt ne tehdään vaatteita ja asusteita vain meille itsellemme. Just nyt on hyvä hetki uudistua ja uudistaa vaatekaappi.

1. Haasteaika on 1.-31.10.2018.
2. Tässä haasteessa ei ole tiukkoja raameja, sillä ideana on ommella hyödyksi ja iloksi just sun vaatekaappiin.
3. Aloita haaste käymällä läpi vaatekaappisi. Katso, mitä puuttuu ja pohdi, haluatko jatkaa samalla linjalla vai uudistua myös tyylillisesti. Tee tarvelistaus, hanki materiaalit ja ryhdy toimeen. Vaatekaappi-inventaaria helpottamaan tein teille tulostettavan lomakkeen. Saat sen tästä.
4. Haasteen tueksi olen suunnitellut ompeluimpulsseja  – Voit hyödyntää niitä haasteen aikana. Tai olla hyödyntämättä. Ihan kuinka parhaimmaksi koet. Impulssit löydät postauksen loppupuolelta.
5. Voit ommella niin paljon tai vähän kuin haluat ja ehdit.
6. Jaa tekosi kuitenkin meidän kaikkien iloksi Instagramissa tägillä #renewkototeko.  

Onko oma tyyli hukassa tai oletko epävarma sen suhteen? Kurkkaa videolta Sinikan vinkit!LATAA ALTA KÄYTTÖÖSI VAATEKAAPPI-INVENTAARIPOHJA!Ompeluimpulssit iloksesi ja positiivisiksi muikkareiksi

Näitä impulsseja voit hyödyntää vaatekaappimatkallasi: voit käyttää kaikkia, osaa tai olla käyttämättä. Mikä vain sinulle parhaiten istuu.Ompelukaavoja 

Nykyisin on tarjolla paljon erilaisia yksittäiskaavoja. Osa jopa maksutta. Markkinoilla on myös useita kotimaisia kaavavalmistajia: mm. tyylikäs ja kansainvälinen Named Clothing sekä monipuolinen Puuhakas paja. Ohessa listaus tietämistäni kaavakaupoista/kaavojen valmistajista:

Nosh 
Eurokangas / Burda
Named Clothing
Jujuna
Ehta-kaavat
Puuhakas paja
Kangas-Tuulia
Jyväskylän kangaskauppa
Unelmallinen


Tehdään tästä sellainen yhteinen rakkausteko. Itsestään on lupa tykätä ja pukeutua myös sen mukaisesti. - Ompeluiloa meille kaikille! 😊

2 kommenttia

  1. Kiitos haasteesta! Tää tuli just sopivaan aikaan. Vaatekaappi tuntuu joka aamu olevan täynnä ainoastaan vaatteita, joissa on joku puute. Aion ommella sinne tarpeellisia ja mulle just sopivia vaatteita. Katsotaan, saanko lokakuun aikana valmista, mut yritän ainakin jotain. Tää on kiva juttu!

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.