Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Pellavaiset Pilvi-sisustustyynyt + ohje

pentikin pouta-kangas
pentikin Pouta-kangas
Sisustustyynyn ompelu
Yhteistyössä: Pentik

Pitkällisen asunnon etsinnän jälkeen muutimme viimein jouluksi uuteen kotiin. Tuntui ihmeelliseltä asua yhtäkkiä asunnossa, jossa huoneiden välillä on etäisyyttä: jokaisella perheenjäsenellä on aiempaan nähden huomattavasti enemmän omaa tilaa ja iltapuuhien alla karkuun juoksevaa kuopusta joutuu jo oikeasti jahtaamaan – muutaman askeleen ottamisen sijaan. Kerrassaan ihmeellinen tunne 72 asuinneliön jälkeen.

Muuttoa seurasivat jouluhärdellit ja alkuvuosi hujahti ihan vain uuteen kotiin asettuessa.  Nyt näin maaliskuun puolivälin huitteilla uusi asunto alkaa jo vähitellen tuntumaan kodilta, eikä vain paikalta, jonne olemme roudanneet tutut huonekalut ja tavarat. Pikkuhiljaa alan saamaan myös kiinni siitä, minkä tyyliseksi tämä asunto haluaisi muotoutua. Sekin nimittäin vaatii aikaa, että saa kiinni uuden asunnon hengestä ja itsestäänkin, että millaiseksi kokee olonsa uusissa neliöissä.

Makuuhuone tuntui juuri sopivan kokoiselta sisustamisen starttiprojektilta. Ensiaskeleet on nyt otettu: sängyn päälle on ommeltu kasa hempeän vaalean sävyisiä sisustustyynyjä. Niiden ympärille ryhdyn rakentamaan makuuhuoneemme uutta ilmettä.

Tänä talvena Pentikin valikoimiin on tullut vahvojen kuosien rinnalle ihania yksivärisiä pellavia: tummaa ja vaaleaa harmaata ja vaaleanpunainen. Rakastan pellavaa ja niinpä innostuin heti näistä hempeän sävyisistä kankaista, jotka sopivat kauniisti tummanharmaiden verhojen pariksi.

Pellavakankaan nimi on Pouta. Siitä minulle syntyi suora assosiaatio poutapilviin ja tässäpä lopputulos: pilven hattaralla sulkeutuva tyynynpäällinen, jossa on kiehtovasti hieman kolmiuloitteinen tunnelma.   

pilvityynyt

Pilvi-sisustustyyny
Pentikin sisustustyynyt
NÄIN TEET PILVITYYNYN:

Ohje on suunniteltu 45x45 cm -kokoiselle höyhentyynylle, joka painuu kasaan huomattavasti enemmän kuin esim. vanutäytteinen. Näitä sisustyynyjä saa myös Pentikiltä. Mikäli ompelet päällisen vanutäytteiselle tyynylle, saat päälliseen sopivan napakkuuden käyttämällä tyynysi mittoja suoraan ja jättämällä leikkuuvaiheessa vain pois saumanvarat. 

Tarvikkeet (1 tyyny)
 •        2 eri väristä Pouta-pellavakangasta kumpaakin n. 50 cm
 •        4-6 käsin ommeltavaa neppiä (mahdollisimman suuria. Itselläni sattui olemaan nyt vain pieniä, niin käytin niitä.)
 •       Kiinni silitettävää tukikangasta

Valmistelevat työt:
Piirrä ja leikkaa kankaasta kuvan mukaiset osat. Lisää mittoihin 1 cm saumanvarat.
Silitä tukikangas kiinni yhteen pilvikangaspalaan.

sisustustyynyn ompeluohje


sisustustyynyn ompeluohje
 sisustustyynyn ompeluohje
sisustustyynyn ompeluohje


Ompelu:
1. Ompele tyynyn päällipuolelle tulevaan neliön muotoiseen palaan taite. Ompele suoralla reunasta.
2. Ompele tukikankaalla tuetun pilvipalan alareunaan taite. Ompele pilven jokaiseen kumpuun ainakin yksi neppi. Voit ommella nepin vastakappaleet tässä kohtaa myös tyynyn pussiosaan, mutta varmimmin saat osumaan ne juuri oikeaan kohtaan, mikäli ompelet ne vasta kasattuasi tyynyliinan kokonaan.
3. Aseta pilvikappaleet oikeat puolet vastatusten ompele ympäri suoralla ompeleella alareunaa lukuunottamatta. Käännä pilvi oikeinpäin ja silitä huolella.   
4. Ompele pilvipalan (se, jossa ei ole tukikangasta) alareuna ja pussineliön yksi reuna yhteen suoralla ompeleella. Varmista, että sauma tulee pilven sisäpuolelle ja, että pussiosan kumpikin reuna jää 1 cm pilven reunojen ulkopuolelle.
5. Aseta neliön muotoiset kappaleet eli tyynypussin palat oikeat puolet vastatusten. Ompele suoralla ompeleella 1 cm päästä reunasta. Huolittele reunat siksakilla.
6. Käännä tyynyn pussiosa oikein päin. Ompele viimeistään nyt neppien vastakappaleet kiinni tyynypussiin. Taita lopuksi tyynyn takaosan ja pilven välinen sauma päällimmäisen pilvipalan reunan alle ja tikkaa suoralla kiinni.

Mimosa-kangas Pentik


Pieneksi väriläiskäksi ompelin vielä yhden simppelin, vetoketjulla suljettavan tyynynpäällisen  Pentikin Mimosa-kankaasta. 


*) Postauksessa näkyvät päivä- ja torkkupeitto sekä Elise-rahi ovat myös Pentikiltä.

Lue myös:

Pöytätabletit ja säilytyspussi Pentikin Hiutaleesta
Aura-kassi Pentikin puuvillasta + ohje


Kuulutko sinäkin siihen joukkoon, jota lisääntynyt valo ja kevään lähestyminen saa vaihtamaan kodissa järjestystä tai uusimaan sisustusta?


P.S. Kototeon Instagramissa luvassa Pentikin kangasarvontaa tässä ihan lähipäivinä. Pysypä kuulolla! :)

4 kommenttia

 1. Kivat tyynyt. Itselläni tuli heti ajatus tyynyn kääntämisestä siten, että pilvi on yläreunassa. Lisäksi vielä pari sadepisaraa ja/tai auringonsäteet, niin on jo ihan eri näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ❤️ Kiva idea. Tosin en nyt ihan saa kiinni, et kuinka toimisi käytännössä, jos tuo yläreuna ois siis pilven muotoinen. Mitenkä kiinnittäisin sen? Mulla ei nyt kyl leikkaa. Mut onkin maanantai... 🤔

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.