Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Konekirjotut aamutossut

konekirjonta
konekirjonta

Yhteistyössä: Husqvarna Viking Finland

Viime keväänä ompelin Kototekoja-kirjaani varten aamutossut. Siitä lähtien tossut ovat olleet käytössäni päivittäin. Kuopuksemme on ihastellut tossuja usein ja pyytänyt, että voisinko tehdä hänellekin omat. Kun tuossa jokunen viikko sitten osallistui VSM-blogistien (Husqvarna Viking ja Pfaff) yhteiseen ompelutapaamiseen ja tarjolla oli mahdollisuus aamutossujen ompeluun, tartuin siihen heti.

konekirjonta

Koristelin aamutohvelit kirjovalla koneellani (Husqvarna Viking Designer Topaz). Tällä kertaa yhdistin kirjontaan applikaation. Alkuperäinen ajatukseni oli kirjoa tossuihin joku My Little Pony -hahmoista, mutta tossujen päälliosa olisi ollut kuviolle liian pieni ja kuvio itsessään turhan yksityiskohtainen. Niinpä päädyin aina yhtä söpöön rusettiteemaan.

Rusettikuvan latasin netistä ja digitoin sen Premier-ohjelmalla läppärilläni. Digitoinnin jälkeen siirsin kuvan muistitikun avulla ompelukoneen muistiin, josta se sitten kirjottiin kankaalle. Itselläni ei ollut oikeastaan minkäänlaista ennakkokäsitystä siitä, kuinka applikointi tapahtuu kirjovalla koneella. Yhtä maagisen jännittävää oli kirjonta tälläkin kerralla kuin aiemminkin. 

Kuvasin kirjonnasta lyhyen videon. Siitä käy oikeastaan parhaiten ilmi applikaatiokirjonnan vaiheet. Pahoittelut, että video on pystysuunnassa - johtuen siitä, että kuvasin sen alunperin IG Storiesin puolelle. 

Aina kirjontaa tehdessäni jaksan ihmetellä sen äärimmäisen laajoja mahdollisuuksia ja ulottuvuuksia. 
Koen edelleenkin vasta raapaisseeni pintaa. Vaikka olen siis jo kirjonut pitsiä liukenevalle kankaalle, kirjonut itselleni paidan sekä koristellut kirjotuin tekstein tyynyjä, puussukoita, passin kansia ja korttikukkaroa. Applikointi oli kiva uusi kokeilu. Lopputuloksesta tuli kiva. Mutta kun ottaa huomioon kaiken sen vaivan, joka on kuvion digitoinnissa, niin sanoisinpa, että applikaatio toimii parhaiten kirjontakuvissa, jotka ovat hieman mutkikkaampia ja joissa kangasta tulee esimerkiksi vain osaan kuviota. Nimittäin rusetin applikoi kyllä ilman kirjontakonettakin. Tekniikkana silti kiva ja tutustumisen arvoinen. 

Lue myös:

Ruusunterälehtiä, talvipuutarhan tuoksua ja kello viiden tee
Elämässä on lupa olla pikkuisen tähtipölyä

Oisko sulla joku toive, että mitä haluaisit nähdä minun tekevän ja esittelevän kirjovalla koneella tehtynä?

Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.