Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Muokkausvinkkejä pieneksi käyneille kesävaatteille

päähuivin ompelu lapselle

Tämä postaus piti julkaista jo oikeastaan ihan alkukesästä, mut parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Vielähän kesää on jäljellä ja viimeistään ensi keväänä vaatekaapit on taas pullollaan pieneksi käyneitä vaatteita.

Ennen uusien vaatteiden ompelua, minulla on tapana käydä läpi erityisesti kuopuksen vaatekaappi kierrätysompelulasit silmilläni. Usein erityisesti itse tehdyt vaatteet ovat pieneksi jäätyäänkin vielä erinomaisessa kunnossa, joten ne ovat mitä mainiointa muokkausmateriaalia. 

Meidän vaatekaapeista löytyy itse tehtyjen lisäksi myös ostovaatteita. Tällä kertaa muokkailin sekä itse tehtyjä että kaupan vaatteita. Postauksessa on vinkit ja ohjeet pieneksi käyneiden shortsihaalareiden, pitkähihaisten paitojen, T-paitojen sekä legginssien muokkauksiin. 


PÄÄHUIVI VANHASTA T-PAIDASTA

päähuivin ompelu lapselle
ompeluohje päähuiviin

1. Asettele T-paita sivusaumat vastatusten. Mikäli helma ei ole suora, leikkaa se suoraksi.
2. Leikkaa kolmio. Kolmion leveys=huivin käyttäjän pipon leveys. Korkeus niin korkea kuin paidasta saa.
3. Huolittele reunat saumurilla ja ompele taitteet jokaiselle sivulle.
4. Taita kulmat vastatusten ja ompele kolmion kärkiin sauma. Leikkaa sauman reuna suoraksi. Viimeistele huivi halutessasi rusetilla tai frilloilla.

PITKÄHIHAISESTA PAIDASTA LYHYTHIHAINEN

Suosikki paitamallini lapselle on A-linjainen, joka muuntuu kasvu myötä tunikasta paidaksi tai jopa mekosta tunikaksi ja tunikasta paidaksi. Tämäkin paita oli mittasuhteiltaan muutoin vielä täysin sopiva, mutta hihat olivat jääneet lyhyiksi. Koska tytöllä oli tarvetta T-paidoille, en alkanut lisäilemään hihojen suihin resoreita, vaan pätkäisin vain hihat lyhyiksi ja huolittelin reunat. 

paidan muokkaus
paidan muokkaus

SHORTSIHAALARISTA T-PAITA

Haalarit jäävät usein pieneksi siksi, että niska-haara-väli jää liian lyhyeksi. Tämäkin haalari ehti olla käytössä vain viime kesän, joten se oli muilta suhteiltaan vielä ihan käyttökelpoisessa kunnossa. Haalarista oli helppo muokata paita, joka on kivan istuva esimerkiksi korkeavyötäröisen mekon alle. 

shortsihaalarin muokkaus T-paidaksi
shortsihaalarin muokkaus T-paidaksi
shortsihaalarin muokkaus T-paidaksi1. Leikkaa haalarin kuminauhakuja irti.
2.-3. Leikkaa lahkeet irti toisistaan ja avaa/leikkaa auki lahkeiden sisäsaumat.
4. Avaa lahkeet siten, että lahkeiden sivusaumat sijoittuvat paidan keskelle - sekä edessä että takana.
5. Leikkaa lahjekappaleet suoriksi. Ompele yläreunasta kiinni paidan yläosaan. Mikäli shortseissa ei ole valmiiksi pitsiä, frillaa tms. voit ommella sellaisen erikseen kappaleen päälle. Näin sauma näyttää enemmän suunnitellulta yksityiskohdalta. Ompele lopuksi sivusaumat. Taita helma ja ompele kaksoisneulalla tai ompelukoneen joustavalla ompeleella.

LIIAN LYHYISTÄ LEGGINSSEISTÄ SHORSIT

Legginssien muokkaus shortseiksi ei muuta vaadi kuin lahkeiden lyhentämisen. Itse halusin kuitenkin shortseihin lisää twistiä, joten ompelin niihin kiristysnarut sivuihin. Löydät siihen liittyvän ompeluohjeen Instagram-tililtäni.

legginssien muokkaus shorteiksiLue myös: 

Kaksivärilegginssien ja tunikan helman muokkausohje
Kesäpäivän ompelumietteitä ja ohje kääntöpaljetin ompeluun
Bermudaa, pompom-shortseja ja irvikissan hymyjä
Melonitunika ja pussishortsit


SEURAA KOTOTEKOA!

Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Julkaisen Instagramissa mm. käsityöaiheisia ohjevideoita. Löydät blogini myös BloglovinistaEi kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.