Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Harsokankaasta ommellut käsipyyhkeet pienellä jujulla

double gauze -kangas
double gauze
Tykkään ajatella asioita toisin, ravistella, käännellä ympäri ja yhdistellä erilaisia materiaaleja. On äärimmäisen hauskaa löytää uusi näkökulma johonkin tuttuun ja tavalliseen. Sellainen löytyi kivasti myös näihin harsokankaisiin pyyhkeisiin, kun päätin vaihtaa ajatuksen perinteisistä ripustuslenkeistä nappikiinnitykseen. 

Olin ajatellut, että tekisin Double Gauze -harsokankaan jämistäni pari käsipyyhettä. Mietin, että millä saisin pienen lisäilmeen pyyhkeisiin. No, peruspyyhettä nyt ei sinänsä ihan äärettömän monella tapaa voi tehdä, mutta ripustuksen voi ajatella toisin. Korvasin ripustuslenkit nappikiinnityksellä. Ilmeen kruunasivat kässätarvikejemmoistani löytyneet isot ruskeat napit, joille en ollut aiemmin keksinyt käyttätarkoitusta. Tähän projektiin ne sopivat täydellisesti.harsokankaan ompeluohje
double gauzen ompelu

harsokankaiset käsipyyhkeet

Kulmaan ommeltu ripustussysteemi toimii käytännössä siis siten, että ripustettava alue vain painetaan kasaan ja työnnetään ripustuskoukku siitä läpi. Pyyhe roikkuu naulakossa tällä menetelmällä sivuttaissuunnassa. Tein pyyhkeistä neliönmallisia - näin ne roikkuvat symmetrisesti.

harsokankaiset käsipyyhkeet

Napinläven ompelua helpottaakseni laitoin ompelun ajaksi kankaan toiselle puolelle palan irti revittävää tukikangasta. Näin kangas ei päässyt venymään ja tukikankaan saisi helposti pois. Mietin pitkään, olisinko ommellut pyyhkeet kaksinkertaisesta kankaasta, jolloin napinlävestä olisi saanut tukevamman, mutta päädyin nyt kuitenkin yksinkertaisiin versioihin. Kokemus näyttää, venähtävätkö napinlävet vai pysyvätkö pyyhkeet kuosissaan.

Mikä Double Gauze?

Harsokangas on uusin materiaalihurahdukseni. Se on materiaalina ihanan monikäyttöinen: se soveltuu sekä vaatteisiin, asusteisiin että kodin tekstiileihin. Harsokangas on kudottu kaksinkertaisesta kankaasta tavalla, joka tekee kankaasta hieman ryppyisen oloisen ja elävän. Koska pintarakenne tulee kudonnasta, kankaan voi hyvin silittää kunnolla ilman, että sen olemus kärsii. Double Gauze on 100 prosenttista puuvillaa. Se on suloisen pehmeää ja myös imukykyistä. Koska harsokangas on melko ohutta ja rakenteeltaan ilmavaa, se myös kuivuu nopeasti.

Olen ommellut Double Gauzesta huivihiusdonitseja. Lisäksi olen tehnyt siitä pyyheturbaanin, kestovanulappuja ja niille pesupussin. Jälkimmäisiin olen tehnyt ohjeetkin. Ne löytyvät tällä kertaa kotiliesi.fi-sivustolta, jonne teen nykyisin osa-aikaisesti kässäohjeita.

Onko double gauze sulle tuttu materiaali?

5 kommenttia

 1. No himputti! Oon miettinyt jo pitkään, että mitä tuosta kankaasta tekisi kun olisi niin kiva materiaali kokeilla. Tässähän se! Ja kävinpä katsomassa nuo muutkin mitä olet double gauzesta tehny ja ainakin donitsit menee kokeiluun. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että löytyi ideat! 😊 Tää on kyl tosi kiva materiaali. Kaunis ja ihanan tuntuinen.

   Poista
 2. Kivalta näytti! Miten tuon napin pesunkestävyys? Mietin sitä, kun pyyhe kuitenkin pestään 60 asteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pesen pääosin 40 asteessa, niin en ole testannut. Täytyypä testata joku kerta. 😊

   Poista
 3. Onko näitä pyyhkeitä ostettavissa ?jos ei niin mikä koko näissä pyyhkeissä on jos itse yrittäisin väkertää/ommella.Ovat niin ihanan pehmeän oloisia.

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.