Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Ompeluohje huivi- ja rusettihiusdonitseihin


ompeluohje huivi- ja rusettihiusdonitseihin
Kun on kerran donitsin makuun päässyt, on kierteestä vaikea päästä irti. En oikeasti olisi vielä vuosi sitten voinut kuvitellakaan käyttäväni vielä aikuisiällä hiusdonitseja. Vaan kuinkas kävinkään. Oon suorastaan erikoistunut donitsiohjeiden tekemiseen… 

Alkukesästä julkaisin Instagramissa perus donitsin ompeluohjevideon, muutama viikko sitten kotiliesi.fi-sivustolla julkaistiin tekemäni ohje neulottuihin hiusdonitseihin. Eilen julkaisin Instagramissa video-ohjeen huivi- ja rusettidonitseihin. Eikä loppua näy. Ainakin yksi donitsi-idea on vielä takataskussa. – Pysykäähän kuulolla! Tai loitompana, mikäli kärsit -80-luvun aiheuttamasta donitsitraumasta. 

Hiusdonitsit on kiva idea vaikka synttärilahjaksi ja joka mainio mahdollisuus jämäkankaiden tuhoamiseen. 



hiusdonitsin ompeluohje
huividonitsin ompeluohje

Huivi- ja rusettidonitseja olen ihmetellyt kauppojen valikoimissa jo jonkin aikaa. Miettinyt, että miltä ne oikein näyttävät tukassa. Kunnes näin kuvia niistä in action: ooh! Siis tosi kivoja. Muistan kuinka lapsena haaveilin aina siitä, että olisin voinut sipaista tukkaani silkkinauhan. Niin kuin Pikku naisissa tai muissa ihanissa kirjoissa oli tapana. Vaan minun liukuratatukassani eivät vain nauhat pysy, vaikka kuinka yrittäisi. Tässäpä ratkaisu! - Ihana illuusio hiuksiin sidotusta nauhasta tai rusetista. 


Ohessa ohjeet sekä rusetti- että huividonitseihin. Kummankin ompelulogiikka on sama. Ainoastaan mitoissa on eroja. Tässä ohjeessa näet myös kuinka hiusdonitsi ommellaan valmiin hiuskumilenkin ympärille. Olen nimittäin nyt itse tähän donitsiteemaan dedikoituessani todennut, että kaupan valmis hiuskumilenkki on kaikkein paras donitsin sisus: kuminauhasta tehdystä on vaikeampi saada tismalleen sopivan napakkaa ja sellaista, että se kestäisi napakkana hamaan tulevaisuuteen saakka.

Mikäli haluat katsoa tämän ohjeen videomuodossa, se löytyy IG TV:stäni ja videon intro IG-tilini kuvavirrasta.



rusettidonitsin ompeluohje


hiusdonitsien ohje 
NÄIN OMPELET HUIVI- JA RUSETTIHIUSDONITSIT
Tarvikkeet:

Huividonitsi
  • Mitä tahansa ohuehkoa kangasta (esim. puuvilla, viskoosi tai double gauze) n. 35 cm
  • Hiuslenkki

Rusettidonitsi:
  • Mitä tahansa ohuehkoa kangasta (esim. puuvilla, viskoosi tai double gauze) n. 25 cm
  • Hiuslenkki

Vaiheet:
1. Leikkaa kankaasta joko huivin tai rusetin muotoiset kappaleet x 2 kuvien mukaisilla mitoilla. Huivikappaleet leikataan taitteelta.
Leikkaa myös donitsikappale. Huividonitsi: 10 x 40 cm, rusettidonitsi: 7 x 40 cm. Kaikkiin kappaleisiin lisätään joka puolelle 1 cm sv.

hiusdonitsien ompeluohje
Huivin mitat

näin ompelet hiusdonitsin
Rusetin mitat








2. Aseta huivi-/rusettikappaleet oikeat puolet vastatusten ja ompele yhteen suoralla. Jätä kääntöaukko. Käännä ympäri ja ompele kääntöaukko kiinni.



3. Ompele donitsi: taita donitsikappale kaksinkerroin pituussuunnassa ja asettele hiuslenkki kankaan väliin. Ompele donitsi hiuslenkin ympärille. Vedä jo ommellulta osuudelta kangasta ruttuun, jotta saat lisää ompelutilaa. Käännä ommeltu donitsi oikeinpäin siten, että työnnät toisen pään donitsiputken sisään ja vedät läpi. Käytä tarvittaessa apuna hakaneulaa. Taita donitsin päiden reunat sisäänpäin ja aseta päät päälletysten. Ompele taitoskohta yhteen suoralla ompeleella. Mikäli haluat käyttää donitsia myös ilman huivia/rusettia, ompele liitoskohta käsin.
4. Ompele halutessasi huivi/rusetti kiinni keskeltä donitsin liitoskohtaan. Solmi huivi/rusetti yhdelle solmulle ja asettele päät kauniisti. Valmista!

Mites on, ootkos sä lähtenyt mukaan donitsibuumiin vai kierrätkö kaukaa? 

SEURAA KOTOTEKOA!

Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Julkaisen Instagramissa mm. käsityöaiheisia ohjevideoita. Löydät blogini myös Bloglovinista







4 kommenttia

  1. Hih, täälläkin viime vuosituhannella donitseista traumatisoitunut on ommellut donitseja tyttären toiveesta. :D Tai meillä niiden nimi on kansainvälisesti scrunchie. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, enpä olisi minäkään arvannut vielä joku aika sitten, et donitsit uisivat elämääni vielä uudestaan joku päivä. 😁 Nyt en muita käyttäisikään. Ne on jo melkeinpä asuste ja jotenki niistä tulee tukkaan muhkea fiilis. Tai sen illuusio, koska mulla ei todellakaan oo muhku tukka oikeesti. 😄

      Poista
  2. Curly girl - metodissa donitsit ovat myös kuuminta hottia, varsinkin silkistä ommeltuna 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin varmasti! Nää on kivan helliä tukalle kumilenksuun verrattuna. 😊

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.