Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Esittelyssä Neulekekkerit-kirja


Neulekekkerit-kirja
Neulekekkerit-kirja

*) Kirja saatu kustantajalta

Olen seurannut Veeran Mehukekkerit-blogia ja someviestintää usean vuoden ajan ja niin monessa samassa tapahtumassa olemme olleet ja ajatuksia vaihtaneet milloin mistäkin, että tunnetaan jo toisemme muutenkin kuin vain bloggarikollegoina. Neulekekkerit-kirja ei tullut itselleni mitenkään yllätyksenä. Arvasin ja tiesinkin Veeran haaveilleen omasta kirjasta jo pidemmän aikaa. On ollut ilo seurata Veeran matkaa neulesuunnittelijana ja ihan mahtavaa, että hänen tiensä on kulkenut jo kirjaksi asti. – Mihin vielä jatkuukaan…

Neulekekkerit on lasten (1-12-vuotiaat) neuleisiin keskittynyt kirja, jossa kaikki neuleet tehdään saumattomasti. – Tekniikka, jota käytetään jo paljon, mutta silti usein ohjeissa tunnutaan tarjoavan sitä perinteistä mallia. Kirja pitää sisällään ohjeita huiveihin, pipoihin, paitoihin ja neuletakkeihin, lapasiin, sukkiin, housuihin sekä mekkoihin ja kesäasusteisiin. Ohjeiden lisäksi kirjassa on mukana myös vinkkejä mm. ekologiseen neulontaan sekä vaatteiden huoltoon ja paikkaukseen.

Neulekekkerit-kirja
Neulekekkerit-kirjaKirjan ohjeissa leikitellään enimmäkseen värivalinnoilla ja pintaneuleilla. Mallit ovat pääosin melko yksinkertaisia. Juuri sellaisia, joihin on helppo tarttua. Yksinkertaisten mallien ansiosta ohjeita on helppo varioida mieleisellään tavalla. Ja toisaalta jokaisessa ohjeessa on kuitenkin joku juju, joka tekee siitä kiinnostavan. Ohjeissa käytetyt langat ovat kirjan hengen mukaisesti mukavan tavallisia: helposti saatavilla olevia ja kohtuuhintaisia.

Kirjassa on monta pipo- ja huivimallia, jotka haluaisin tehdä heti. Lisäksi isona tavoitteenani olisi tehdä viimeinkin tyttärellemme neuletakki. – Ehkä tämä kirja antaisi siihen kimmokkeen. Kirjassa on monen monta ihanaa mallia. Kätkö-neulehuppari on omaan silmääni kaikkein kaunein. Eripari-lapaset puolestaan ihan loistavan oivaltava idea!

Veera on mielestäni erityisen taitava tekemään tavallisesta ja arkisesta kiinnostavaa. Se liittyy paitsi itse neulemalleihin, niin myös visuaalisuuteen ylipäätään. Veeran tapa kuvata on tunnelmallinen olematta kuitenkaan kliinisen hiottu. Vaikka visuaaliset asetelmat ovat selkeästi harkittuja, niissä on silti oma huoleton tunnelmansa. Siinä missä joku toinen ottaisi tsiljoona kuvaa tavoitellessaan lapsen täydellistä ilmettä, Veera ikuistaa ne hieman hassutkin tai aavistuksen vihaiset ilmeet ja ilmeiden välit.

Neulekekkerit-kirja
Neulekekkerit-kirja

Neulekekkerit on taitavasti tehty kirja ja sekä sisällöllisestä että tyylillisesti jatkumo Mehukekkerit-blogille. Harmonisesti ja väljästi taitetussa kirjassa on riittävästi tilaa hengittää ohjeiden välillä. Ainoastaan yhtä seikkaa jäin kaipaamaan: ohjeiden taitotasojen määrittelyä. Kirja kun on mielestäni hyvinkin aloittelevillekin neulojille sopiva, niin tuo määritelmä olisi varmasti monelle tarpeen.

Povaan kirjalle ja Veeran suunnittelijauralle suurta menestystä. Veeran ohjeet ovat sen verran yksinkertaisia – olematta kuitenkaan tylsiä, että niihin on varmasti monen helppo tarttua. Vaikka on äärimmäisen hölmöä verrata ketään toiseen, niin väistämättä itselleni tuli tästä kirjasta mieleen sanat: Suomen Klompelompe. Jotain samaa mutkatonta ja visuaalisesti kaunista, mutta aitoa henkeä kirjoissa vain mielestäni on.  

P.S. Kirjan tiimoilta on juuri käynnistynyt koko syksyn kestävä yhteisneulonta. Kannattaa kurkata osallistumisohjeet siihen Veeran blogista

2 kommenttia

  1. Pitääpä kurkata kirjaa. Vaikuttaa tosi kivoilta ja helpohkoilta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kiva. Ja ohjeet helppoja. Kurkkaa, kun tuutte käymään meillä. 😊

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.