Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Käsityöt - uusi huulipunaindeksi? Katso myös simppelin solmupannan ohje!

solmupannan ohje

Jäätävän kylmän tuuli puhalteli pitkin Katajanokan pehmeän pastellisten talojen välejä. Seisoin kameran edessä vilusta väristen. Olo oli tyhjä ja merkityksetön. Onko tässä mitään järkeä? Ehkä minun pitäisi olla tekemässä jotain aivan muuta…

Kun koko maailma tuntuu pysähtyvän ja ihmiset ovat peloissaan. Kun kaikki tuntuu epävarmalta. Kuinka tyhjänpäiväiseltä siinä hetkessä voikaan tuntua yksi käsityö ja sen kuvaaminen. Kameran edessä hymyileminen.

Kuvausten jälkeisenä iltana aloitin käsityöohjeen tekemisen. Ideaa jalostellessa ääni taka-alallani kuiskutteli: ”Että pääsiäiskoristeita siinä sitten väkerrät. Todella merkityksellistä tässä tilanteessa…” Koska kyseessä oli kuitenkin tilausohje, jouduin sivuuttamaan äänen. Istuin hiljaa lattialla ja jatkoin tekemistä.


solmupannan ompeluohje

Jonkin ajan kuluttua esikouluikäinen tyttäreni liittyi seurakseni ja tarttui liimapyssyyn. Piippurassin varteen alkoi ilmaantumaan pieniä silkkikukkia: ”äiti, katso, mä tein mulle tällaisen ihanan rannekorun”, hän totesi ylpeänä.

Tuossa kohtaa olin itsekin päässyt tekemisessäni vaiheeseen, jossa sain todeta ideani toimivan. Ja että lopputuloksesta tulikin oikeastaan tosi kiva. Huomasin hymyileväni. Ei näillä koristeilla tai hiuspainnoilla maailmaa pelasteta, mutta ehkä jotain kuitenkin.

Jostain mieleni sopukoista ponnahti esiin sana "huulipunaindeksi". Jollei termi ole sinulle tuttu, niin lyhykäisyydessään: joskus, olisiko ollut toisen maailman sodan aikaan, huomattiin, että kriisiaikojen alussa huulipunien myyntikäyröillä oli taipumusta kääntyä nousuun. Miltei maailman sivu taloudellisesti tai muuten epävarmoina aikoina naiset ovat alkaneet ostamaan ennätyksellisen paljon huulipunia. Miksikö? Siksi, että huulipuna on edullinen tapa ylläpitää arvokkuuden tunnetta. Arvokkuuden tunteella taas on luonnollisestikin suuri vaikutus ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille ja jaksamiselle.

Tuon ajatuksen töytäisemänä ikävän vähättelevä kuiskuttelija katosi olkapäältäni. Kyllä vain: käsityö ovat minun huulipunani. Luova ajatus matkalla jostain. Käsieni kautta konkreettiseksi. Luova tekeminen saa minut tuntemaan oloni itsekseni. Se saa aikaan tunteen siitä, että joku osa elämästä on kuin ennenkin. Onnistunut käsityö tuo suunnattoman määrän iloa ja ylpeyttä. Ja sillä kaikella on luonnollisestikin valtava merkitys hyvinvointiini kokonaisuudessaan. - Tapahtui ympäröivässä maailmassa sitten mitä tahansa. Enemmän käsitöitä siis ja käsityöilon jakamista kaikille!

Kototeon käsityökerho lapsille


Mietin, että voisinko olla jotenkin avuksi sillä osaamisella, mitä minulla on. Päädyin siihen, että kyllä vain. Kaikki muutkin lapsiperheet ovat nyt kotona ja "mulla ei oo mitään tekemistä" kajahtaa tuon tuostakin. Siispä järjestän ke 18.3. alkaen Instagram Storyssa käsityökoulua lapsille. Luvassa siis vinkkejä ja ideoita kaikenlaisee käsillä tekemiseen. Ja jaan mielelläni myös muiden ideoita eli olethan mukana! Somessa moni muukin on alkanut jakamaan erilaisia tekemisvinkkejä. Esimerkiksi Valeäidin blogista löytyy monta hyvää vinkkiä ja Sormustimen blogissa kivoja kierrätystekemisiä

Solmupannan ohje


Olen ihastellut somessa useammallakin ihmisellä kaupasta ostettuja versioita muhkeista neulossolmupannoista. Sellaisista siis, joissa on ihan kirjaimellisesti yksi solmu. Ostin materiaalin tätä pantaa varten jo viime syksynä, mutta jotenkin sen tekeminen vain jäi. Jokunen aika sitten sain kuvattua ohjeen videoksi ja tässä ohje teidänkin iloksenne.

Viime viikolla tosin huomasin, että Suuri käsityö -lehden IG:ssä oli julkaistu kuva tismalleen samanlaisesta pannasta: ohje on siis ilmeisestikin uusimmassa lehdessä. Itselleni ei tuota lehteä tule, joten en tiedä, onko ohje täysin identtinen. Koska nyt olin kuitenkin jo ehtinyt kuvaamaan videon ja kaikille tuota lehteä ei varmastikaan tule, niin tässäpä tämä. – Melko tyypillinen tilanne tämä on kyllä: samoja ideoita ja ohjeita jaetaan samoihin aikoihin vähän siellä sun täällä.Tallenna ohje talteen Pinterestiin!solmupannan ompeluohje


Pidetään toisistamme huolta! 

2 kommenttia

  1. Kyllä käsityöt on monelle pelastus poikkeusoloissa. Minullekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Tuovat kyllä tosi paljon iloa. Ja ovat hyödyksikin. Mukavaa kevättä haastavasta tilanteesta huolimatta! 😊

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.