Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Tee söpö pupu neulotusta neliöstä tai askartele huovasta!

neuletun pupun ohjeneuletun pupun ohje
neuletun pupun ohje
Törmäsin joku aika sitten Instagramissa ihanaan ideaan pupusta, joka kasataan neulotusta neliöstä. Neliön neulominen onnistuu aloittelevaltakin tekijältä ja hyvää harjoitusta neulomista opettelevallekin.

Tämä idea on helppo varioida myös esimerkiksi eskari-ikäiselle tai alakoululaiselle: korvaa neuleneliö palalla huopakangasta ja kirjotut silmät sekä nenä askartelukaupoista saatavilla tekosilmillä tai vaikka napeilla. Suun voi tehdä langasta liimaamalla.Näistä tuli kyllä tosi söpöjä. Sopivat pääsiäiskoristeiksi, mutta ihan yhtälailla myös leluiksi lapselle ympäri vuoden.

Tarvikkeet


  • Neulelankaa (villalankaa tai vaikka pörheää mohairia. Sekoitekin käy.)
  • Langan paksuuden kanssa yhteensopivat puikot (2 kpl esimerkiksi sukkapuikkoja tai pyöröpuikot)
  • Mustaa lankaa nenää ja silmiä varten. Vaihtoehtoisesti silmiksi voi laittaa pienet napit, tekosilmät tai mustapippurit. Suun voi liimata mustasta langasta.
  • Täytteeksi vanua tai pumpulia
  • Häntään täytevanua tai pumpulia. Hännän voi myös neuloa tai virkata.
  • Iso silmäneula
  • Tarvittaessa askarteluliimaa

Pupu neuloen

Luo esimerkiksi koon 3 puikoille 30 silmukkaa (kuvassa isompi pupu). Neulo aina oikein, kunnes pala on yhtä korkea kuin leveä. Päättele.

neuletun pupun ohje


neuletun pupun ohje
Ompele käsin neliöön kuvan mukaisesti kolmio. Kolmiosta on helpompi saada tasainen, kun neulaat sen muodon ensin. Aloita sivusta ja päätä sivuun. Varmista, että kolmion alareuna jää neliön puolivälin yläpuolelle. Kolmiosta muodostuu pupun pää ja pupu ei pysy pystyssä, jos päästä tulee liian iso suhteessa vartaloon.

neuletun pupun ohjeneuletun pupun ohje
neuletun pupun ohje
Asettele keskelle kolmiota vanua. Vedä suppuun ja täytä tarvittaessa lisää. Merkkaa esimerkiksi tussilla silmien ja suun kohdat. Kirjo silmät joko vanutäytettyyn päähän tai ota täyte pois kirjonnan ajaksi ja laita uudestaan paikoilleen. Vaihtoehtoisesti voit liimata silmät vaikka napeista ja suun langasta.

neuletun pupun ohje
neuletun pupun ohje
neuletun pupun ohjeKun kasvot ovat valmiit, kiristä kaula suppuun ja sido langat napakasti solmuun.
Ompele selkäsauma käsin neuleen värisellä langalla päällipuolelta. Täytä vartalo tiiviisti. Ompele lopuksi alareunaan kiristyslanka ja vedä suppuun. Päättele lanka. Ompele tai liimaa töpöhäntä. 

Asettele pupu lopuksi siten, että suppuun vedetty alareuna asettuu pupun alle. Muotoile niin pitkään, että pupu pysyy hyvin pystyssä.

Tallenna ohje Pinterestiin!


neulo tai askartele pupu neliöstä

Pupu huopakankaasta

Jos teet pupun huopakankaasta, tee kaikki edellä mainitut vaiheet samalla tapaa kuin yllä saumojen ompeluun saakka. Siitä eteenpäin tee näin: ompele ensin pohja. Aseta sivut oikeat puolet vastatusten ja ompele sauma aivan reunasta käsin. Käännä sitten oikein päin ja täytä pupun vartalo. Ompele lopuksi selkäsauma päältä. Näin tehden pupu pysyy paremmin pystyssä.

Lisää lapsekkaita ja lapsille sopivia käsityöideoita löydät Instagram-tilini Stories-osiosta! 
Ota siis seurantaan Kototeon instagram!

Lue myös: 


Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.