Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Seitsemän kivaa pääsiäisaskarteluohjetta lapsille


pääsiäispupun askarteluohje

Aloitin viime viikolla Instagram-tililläni lasten käsityökerhon ja olen julkaissut siellä lähes päivittäin uuden ohjeen. Näin pääsiäisen alla ohjeista suurin osa on liittynyt pääsiäiseen. Kaikki ohjeet löytyvät videoina Instagramini kohokohdista, mutta ajattelin koota niitä yhteen myös tänne blogin puolelle. Päiväkotien ja koulujen opettajat ovat olleet kiinnostuneita ohjeistani, joten tällaisen koostepostauksen avulla heidänkin on helpompi jakaa ohjeita oppilailleen.


Postauksessa on ohjeet kolmelle erilaiselle pupulle, yhdelle kanalle ja kahdelle tipulle. 

kivitipujen askarteluohje

kivitipujen askarteluohje

KivitiputMinulta toivottiin ohjeita erityisesti ihan pienille lapsille. Kivitiput ovat juuri sellainen. Pienistä kivistä tehtyjä tipuja voi sirotella vaikka kukkien juurelle, pääsiäisruohon sekaan tai vaikka vain pöydälle koristeiksi. Näistä tuli kyllä hupaisan näköiset kaverit. Itse asiassa tuo pienempi muistuttaa minusta erehdyttävästi Donald Trumpia. Sama kasvojen muoto, lennokas tukka ja silmissäkin jotenkin samanlainen katse. 😉

Tarvikkeet:
 • Kiviä
 • Askarteluliimaa
 • Höyheniä
 • Tekosilmät tai vaikka mustapippurit
 • Keltaista maalia (esimerkiksi akryylimaali)
 • Oranssia paperia/pahvia nokkaa varten


Ohje:

Maalaa kivet. Anna kuivua ja maalaa tarvittaessa toinen kerros. Liimaa silmät ja nokka. Liimaa pään päälle muutama höyhen.pääsiäsipupun askarteluohjePurkkipupuPurkkipupu on suloinen säilytyspaikka pääsiäiskarkeille tai vaikka pääsiäisruoholle. Purkki askarrellaan maitopurkista. Sen voi päällystää langalla tai vaikka kangassuikaleilla. Mikseipä paperillakin. – Tosin, jos purkkiin istuttaa jotain ja lapsilla on lupa kastella istutusta, saattaa paperipäällysteelle käydä huonosti.

Pupupurkin tekeminen onnistuu päiväkoti-ikäiseltäkin lapselta yhdessä aikuisen kanssa.

Tarvikkeet:
 • Maitopurkki
 • Paksuhkoa lankaa päällystykseen
 • Ohutta lankaa
 • Askarteluliimaa
 • Sakset
 • Vaaleanpunaista paperia/kartonkia/kangasta nenää varten (voit myös värittää valkoisen paperin)
 • Tekosilmät tai vaikka napit. Silmät voi myös askarrella pahvista tai paperista

Ohje:

Leikkaa purkki maitopurkista: korkeus esim. 8 cm. Leikkaa erikseen maitopurkista korvat (1,5 x 4 cm). Korvat voi leikata myös suoraan purkin yläreunaan, mutta pienen lapsen on helpompi kieputella lanka irtonaisiin korviin.

Päällystä purkki: Levitä liimaa hieman purkin alareunaan koko ympärysmitalta. Kieputa ensimmäinen kerros lankaa siten, että se jää kiinni liimaan. Jatka kieputtelua ylöspäin. Levitä liimaa purkin yläreunaan koko ympärysmitalta. Kieputa viimeinen lankakerros liiman päälle. Kieputtele lanka myös korvakappaleiden päälle. Aloita kieputtaminen 0,5 cm korvan alareunasta. Levitä liimaa tähän kohtaan siten, että lanka kiinnittyy korvakappaleeseen. Kieputa ylöspäin ja levitä taas liimaa yläreunaan. Liimaa viimeinen lankakerros kiinni korvapalaan. Tee toinen korva samalla tavalla.

Liimaa korvat kiinni alareunasta purkin sisäpuolelle, yläreunaan. Anna kuivua rauhassa. Liimaa lopuksi silmät, nenä ja suu. Tee halutessasi pupun takapuolelle pieni töpöhäntä pumpulista tai vanusta. Koristele halutessasi ruseteilla, kukilla jne.

askartele sukasta pääsiäispupu

Sukkapupu

Sukkapupu tehdään nimensä mukaisesti sukasta. Parittomia sukkiahan riittää varmasti jokaisessa perheessä eli materiaalista tuskin on pulaa. Sukkapupun tekemiseen voi osallistua ihan pienikin lapsi. Tein pupun ohjeen Kotilieden verkkosivustolle. Katso ohje täältä!

pääsiäistipun askarteluohje


Tyllitipu

Jos osaat kieputella tupsun, osaat tehdä tyllitipun. Ja jollet vielä osaisikaan, niin kuvallisen ohjeen avulla opit nopeasti. Tyllitipun idea syntyi, kun mietin ensin perinteistä langasta kieputeltavaa tipua ja halusin uudistaa ideaa. Tyllistä tehdyt tiput näyttävät vasta kuoriutuneen untuvaisilta.
Tein tyllitipujen ohjeen Kotiliedelle ja löydät ohjeen täältä.

paistinlastakanan ohje


Kapustakana

Olen jo pitkään katsellut paistinlastaa sillä silmällä ja nyt pääsiäisen kunniaksi päätin muuntaa yhden kapustan joksikin täysin muuksi. Kapustakanasta on helppo tehdä koristeltu tai riisutumpi versio. Me teimme koristellumman, koska siinä riitti pidemmäksi ajaksi puuhaa eskarilaisellemme.

Tarvikkeet:
 • Paistinlasta
 • Silmiksi tekosilmät, napit tai vaikka mustapippurit
 • Valkoista akryylimaalia (voit myös tehdä maatiaiskanaversion ja jättää maalaamatta)
 • Höyheniä
 • Askarteluliimaa
 • Punaista pahvia/paperia nokaksi sekä heltaksi
 • Pieni pala kangasta huiviksi
 • Halutessasi helmiä ja siimaa kaulakorua varten

Ohje:

Maalaa kapustan leveä osa molemmilta puolilta. Anna kuivua. Levitä liimaa kapeaan osaan ja liimaa varteen höyheniä. Anna kuivua ja päällystä toinen puoli. Liimaa silmät ja nokka sekä heltta. Pujottele helmet koruksi ja pujota kanan kaulaan. Liimaa hieman kiinni niskasta. Leikkaa kankaasta kolmio ja liimaa sen yläreuna kiinni lastan yläreunaan. Solmi kiinni ”leuan” alle. Valmista!

neliöstä neulottavan pupun ohje

Neulottu pupu


Neulotun pupun juju on siinä, että se tehdään yhdestä neliskanttisesta neulepalasta. –  Juuri sopiva työ neulomisen opetteluun tai ihan vain söpöstelyyn. Ohjeeni tähän löydät täältä.


tikkutipun ja -pupun askarteluohje

Tikkutiput ja -puput

Tikkutipujen ja -pupujen ohje on herättänyt paljon riemastusta somessa ja näitä onkin jo askarreltu paljon. Tämä idea on täydellinen osoitus siitä, että helpollakin voi saada aikaan ihanaa. Ohjeeni näihin löydät täältä.

Lue myös:


Iloista pääsiäisen odotusta! Jos haluat lisää lapsille suunnattuja käsityö- ja askarteluohjeita, niin ota Instagram-tilini seurantaan! Lasten käsityökoulu IG Storyssani toistaiseksi lähes joka päivä. Kaikki ohjeet löydät myös kohokohdista.

Seuraa Kototekoa:


Instagramissa

Facebookissa

Pinterestissä


4 kommenttia

 1. Kivoja ohjeita! Vois toteuttaa vaikka heti, jos ei olis tätä karanteenia.

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.