Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Neljä vinkkiä lasipurkkien tuunaamiseen spray-kalkkimaalilla

kalkkimaalausvinkit


kalkkimaalausvinkit


Yhteistyössä: Kodin Syke ja Pinty Plus

Nautin suunnattomasti siitä hetkestä, kun johonkin vanhaan, tarpeettomaan ja neutraaliin saa puhallettua uuden hengen. Spray-maali on yksi monikäyttöisimmistä tuunausaineista. Kuultuani, että ihanan utuisen pehmeää kalkkimaalia saa myös spray-muodossa, innostuin heti.

Sain testattavakseni Kodin Sykkeeltä Pinty Plus -kalkkimaaleja, joita jo ensimmäisen kerran kokeilinkin vappuna ilmapalloihin. Palloista tuli ihania. Voit lukea niihin liittyvän postauksen täältä.
Tällä kertaa kaivelin kaapeista lasinkeräystä odottavia elintarvikelasipurkkeja ja päätin antaa niille uuden elämän maljakoina ja säilytyspurkkeina. Kokosin postaukseen neljä kivaa tapaa lasipurkkien tuunaamiseen:lasipurkkien tuunaus

kalkkimaalausvinkit 1. Hyödynnä teippi

pinty plus -kalkkimaalit


kalkkimaalausvinkit

Teipin avulla saa aikaan helposti esimerkiksi raitoja tai ruutuja. Vaihtoehtoisesti jonkin kohdan voi jättää teipin avulla kokonaan maalaamatta. Näin purkin sisältö on nähtävissä helposti suoraan päältä. Jos maalaat raitoja, maalaa ensin pohjaväri, anna kuivua huolella ja asettele sitten teipit varovasti. Käytä maalarinteippiä, jotta maali ei irtoa teipin liimaan. Suihkuttele raidoitus ja anna kuivua. Poista lopuksi teipit.

kalkkimaalausvinkit


2. Tee tekstejä tai kuvioita kuumaliimalla

Kuumaliiman avulla purkkeihin voi piirrellä kuvioita tai kirjoitella tekstejä. Tässä tekniikassa purkki kannattaa maalata ensin kerran. Anna kuivua ja tee sitten kuviot liimalla. Suihkuta uusi kerros maalia päälle. Jos haluat tekstistä eri värisen, voit tehdä tekstin siveltimellä levitettävällä maalilla kuumaliiman päälle. Kuumaliiman lisäksi voit tehdä erilaisia kuviointeja maalattuun pintaan perinteisesti sapluunoiden avulla.

kalkkimaalausvinkit


3. Maalaa liukuväripintaa

Utuisen liukuvan väripinnan saat helposti ihan vain suihkuttelemalla pintaan kahtaa eri sävyä. Suihkuta ensin yhtä väriä ja sitten toista perään hieman limittäin eli värialueet menevät hieman päälletysten. Värien ei tarvitse kuivua välissä. Anna kahdella värillä maalaamisen jälkeen kuivua ja toista käsittely.

kalkkimaalausvinkit

kalkkimaalausvinkit


4. Yhdistä maalipintaan muita materiaaleja

Maalipinnalle voi tuoda pehmeää kontrastia erilaisilla tekstiilimateriaaleilla: liimaa osaan purkista korkkikangasta tai päällystä purkin suu juuttilangalla. Hauskan ilmeen purkille saa aikaan myös liimaamalla suuaukkoon helmirannekorun tai erillisiä helmiä.


kalkkimaalausvinkit

Tykästyin kovasti spray-kalkkimaaliin, jonka käyttö on helppoa ja lopputulos kaunis. Tykästyin maaliin erityisesti siksi, että minulla on tapana maalata tuunailun ohessa myös käteni ja inhoan tärpätin hajua. Vesipohjainen kalkkimaali lähtee pois käsistä vedellä ja saippualla, mikä on ihan huippua.

Kalkkimaaleilla maalaaminen on melkoisen koukuttavaa. Huomaan katselevani kotimme irtaimistoa nyt koko ajan hieman sillä silmällä… 

Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.