Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Askartele kauniit äitienpäiväkortit kukkia vasaroimalla


kukkapainantaa vasaralla

kukkapainantaa vasaralla
Näin joskus Pinterestissä vilauksen hauskasta kukkapainantatekniikasta. Päätin heti, että tekniikkaa olisi kokeiltava äitienpäiväkortteihin. Tämä tekniikka oli erityisesti eskarin mieleen, sillä sen hauskuus piilee vasarassa: kukkien väri siirtyy paperiin vasaroinnilla.

Oikeastaan innostuimme eskarin kanssa tekniikasta jo reilu kuukausi sitten ja testailimme erilaisia kukkasia. Oli mielenkiintoista huomata, että osa hyvinkin vahvavärisistä kukista ei välttämättä jättänyt jälkeensä väriä juuri ollenkaan. Tai, että violetti kukka muuttui paperilla tylsän harmaaksi. Ylivoimaisesti parhaiten toimivat orvokit, joista lähtee ihanasti väriä ja joiden muodon saa toistumaan paperille hyvin realistisena.
Kokeilimme myös krysanteemeja. Myös niistä lähti kivasti väriä. Lopputulos oli painannalla kuitenkin enemmän taiteellinen kuin täysin realistinen, mutta sepä ei haittaa lainkaan. Kauniita tuli niistäkin.

Tarvikkeet

 • Orvokkeja, krysanteemeja tai muita hyvin vahvasti väriä päästäviä kukkia
 • Vasara
 • Leivin- tai talouspaperia
 • Akvarelli- tai piirustuspaperia
 • Puulevy, jonka päällä vasaroit


Ohje

kukkapainantaa vasaralla


Jos käytät orvokkeja, saat kaikkein kauneimman lopputuloksen siten, että irrotat kukan terälehdet ja asettelet ne piirustuspaperille kukan muotoon päällipuoli alaspäin. Aseta sitten leivinpaperi kukan päälle ja aloita vasarointi. Naputtele mahdollisimman kohtisuoraan. Käy läpi koko kukka. Voit naputella napakasti, mutta ei kuitenkaan niin kovaa, että kukka muuttuu täysin möhjöksi ja varo, ettei kukka pääse liikkumaan kovin pahasti. 

Irrota sitten leivinpaperi ja rullaa kukan terälehden irti paperista. Muista, että kukka päästää väriä vielä irrotusvaiheessakin, joten ole varovainen, ettei väri leviä.

Krysanteemeja tms. voit koittaa painaa aivan sellaisenaan eli terälehtiä ei tarvitse irrottaa. Lopputuloksesta tulee akvarelliväreillä maalatun näköinen.  

kukkapainantaa vasaralla

Näistä tuli kyllä tosi kivoja. Mies kyllä pyöritteli taas silmiään, että mitä ihmettä ja mitä järkeä. No, ei ole järkeä, ei. Mut nättiä kyllä! 😊

Mukavaa äitienpäivää!

2 kommenttia

 1. Oi, miten kauniita <3 Ja hauskoja tehdä. Pitää vain varoa, että ei napsauta vasaralla sormeensa ;) Iloista viikon jatkoa teille <3

  VastaaPoista
 2. On tosi kauniita! Orvokit ovat niin ihania ja vielä niitä löytyy kukkalaatikosta, joten kokeiluun ennen syksyaskarteluja. Kiitos!

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.