Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Markettikassin uusi elämä
Tuossa joskus ehkä vajaa vuosi sitten marketteihin alkoi tulla perus muovikassien rinnalle jämäkämpiä kasseja. Tai kai sellaisia oli ollut aiemminkin. Itse kuitenkin kiinnitin niihin huomiota vasta silloin, kun niiden painatukset alkoivat näyttää kivoilta. Ensin oli jotain kahvipapuja, sitten ruohonkorsia ja jossain kohtaa sitten Vallilan suunnittelemaa painatusta. Bingo! Se suorastaan huusi siellä kassalinjaston alla mahdollisuutta re-inkarnaatioon. Ja minähän riensin hätiin heti.

Mietin jonkin aikaa että mihin materiaali taipuisi parhaiten. Jossain kohtaa sitten päädyin ajatukseen läppärisuojuksesta. Pinta pitäisi hyvin kosteuttakin ja pehmeäksi vuoritettuna se suojaisi hyvin myös kolhuilta.

Tuumasta toimeen. Ja valmista tuli.

Syksyisen päivän kunniaksi läppärisuojus pääsi testikäyttöön. 


 Back in business! Sisäänsä tämä ihanuus kätkee tietysti ihanan, kiiltäväpintaisen ja jokaisen ajan hermolla elävän perustarpeistoon kuuluvan Mac Airin...

... tai sitten ei! Jollainhan tuota pussukkaa oli testattava ja kun itse en Mac-konetta omista, niin satuja sitten Macin sijaan.

 Pussukka päätyy lahjaksi rakkaalle muusikko-laulunopettaja siskolleni, joka omistaa ihan oikeastikin Macin. Suojuksen kuosi voisi hyvinkin olla otos hänen kotikulmiltaan. 

Valoisia ja inspiroivia syyspäiviä!


P.S. Jos haluat ommella tällaisen, niin tässä ohje ytimekkyydessään:

1. Mittaa läppärin korkeus, leveys ja pituus.
2. Leikkaa kassista etu- ja takakappale sekä sivuille tuleva kaistale mittojen mukaan. Muista saumavarat.
3. Leikkaa vuorikangas. Itse käytin huopakangasta.
4. Ompelutapoja on monia, mutta itse tein niin, että ompelin ensin kassista leikatut palat kiinni vuoripaloihin ihan reunoista. Tämä siksi, että uskon suojuksen saumojen kestävän paremmin, kun ne ovat kiinni toisessa pehmeämmässä kankaassa ja toisaalta myös siksi, että vetoketjun kiinnitys olisi ollut haastavaa sekä päällikankaaseen että vuoreen.
5. Ompele reunat. Jätä sivukaistaletta auki sen verran, että saat taitettua päät siististi vetoketjun pään päälle.
6. Ompele vetskari.
7. Taita ja ompele vetoketjun päälle tulevat sivukappaleet.

Valmista!

3 kommenttia

  1. Vautsi! Tosi kiva idea hyödyntää noita kivempia kasseja :)

    VastaaPoista
  2. Ihan loistava idea! Meilläkin on tuo kassi, pitääkin pistää se paloiksi. ;) Kiitos inspiraatiosta. Ihana blogi, tulen varmasti uudelleenkin kylään.

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.