Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

ZERO WASTE -LAUKKU VANHASTA NEULEPUSEROSTA
Ideat. Niiden tulemisia ja menemisiä on mahdoton kontrolloida. Eräänä iltana olin jo ehtinyt käydä nukkumaan. Makasin vielä valveilla, kun jostain käsittämättömästä syystä mieleeni tuli neulepusero ja jäin miettimään, mitä siitä voisi tehdä vanhasta uutta -periaatteella. - Mahtaisiko siitä saada kassin ihan sellaisenaan - poistamatta mitään, lisäämättä mitään... Ponkaisin ylös vuoteesta, nappasin vaatekaapista neulepuseron ja palasin olohuoneeseen, pöydän ääreen asettelemaan paitaa laukun muotoon. Vielä valveilla olleen mieheni ilme oli näkemisen arvoinen. - "Että tulit sitten kesken unien oikein erikseen suunnittelemaan tuota..." Juu-u. Toimii!

Neulepuseron haalin mukaan jo kevättalvella Kierrätystehdas-tapahtuman ilmaispisteestä. Se oli alunperin lapsen n. 100 cm kokoinen, hupullinen paita. Tässä kohtaa jouduin kyllä poistamaan hupun, mutta muutoin kassi on tehty täysin Zero Waste -periaatteella. Laukun hihnat ovat ylös ja yhteen sipaistut hihat. Vuoritin laukun ja lisäsin vielä koristeiksi mokkalenksut, jotka leikkasin isäni vanhasta mokkatakista. - Kivan rento ja huoleton kesälaukku, jonne mahtuu mukavasti kaikki oleellinen - ja usein myös epäoleellinen...


 Kuvat otti 8-vuotias poikamme. Ai niin ja jalassa minulla on edellisessä postauksessa haukkumani lökäpöksyt. Ei voi kyllä koskaan etukäteen arvata, mistä vaatteesta tulee suosikki ja mikä muumioituu vaatekaapin perälle. - Olen käyttänyt näitä housuja lähes päivittän! Mitäs sinä olet ommellut lähiaikoina? Menikö kesä muissa puuhissa vai ehditkö myös ommella jotain?


12 kommenttia

 1. Kivan rento, mutta tyylikäs ja hieno kierrätys-ajatus taustalla. Noi mokkapalat on ihanat, pidän myös kovasti ruskean ja valkoisen (vaalean) yhdistämisestä. Minä olen yllättävän vähän ommellut tänä kesänä,ensin oli pitkä loma, sitten hirveä ja sitkeä yskä, joka piti poissa kankaiden luota. Nyt alan pikkuhiljaa päästä taas takaisin vauhtiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! Kyllä se tekee välillä ihan hyvää olla ompelemattakin. Oon itse ainakin huomannut, että erityisesti blogin myötä ompelemiseen - niin kivaa kuin se onkin - tulee välillä sellainen ehdollistunut ote. Että sitä vain ompelee, ompelee ja ompelee... kunnes yhtäkkiä havahtuu, että voihan sitä välillä ihminen tehdä muutakin! :) Sitten onkin taas kiva palata takaisin ompelun pariin.

   Poista
 2. Siitäpä tuli oikein hauska laukku. Ja nuo pökät on muuten aika mageet. Itsellekkin käynyt muutaman kerran niin, että tekee hirviö vaatteen jota sitten käyttää koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, Nelli! :) Joo, ei näemmä todellakaan pysty aina ennakkoon arvioimaan, että mitä vaatetta alkaa oikeasti käyttämään. Aika perusvaatteita ne taitaa helposti olla ne käytetyimmät. Erikoisemmat jää helposti vähemmälle käytölle. Etenkin, jollei niitä oikein pysty yhdistelemään muiden, olemassa olevien vaatteiden kanssa.

   Poista
 3. Ihana laukku! Tein juuri boleron ja suunnittelen juuri - yllätys yllätys - kassia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Kassien ja laukkujen tekeminen on kivaa ja tavallaan aika rentoa: ei tartte miettiä et istuuko vai puristaako ja pursuaako jostain kohtaa... toisin kuin vaatteita ommellessa. ;)

   Poista
 4. Kyllä tämän idean takia kannatti ponkaista sängystä ylös, upea laukku tuli:) Ja aivan yllättäen ne parhaat ideat tuleekin. Jotenka, minulla on varmaan vuoden verran ollut kaksi ihan perinteistä muistikirjaa käytössä, toinen kotona ja toinen laukussa mukana, tykkään kirjoittaa muistiin kaikki huikeat idikset mitä tulee mieleen tai jos nään jossakin jotain mielenkiintoista mitä voisi joskus toteuttaa ompeluissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo niin taisi kannattaa. :) Mullakin on noita muistikirjoja. Välillä ne vaan katoaa ja sit saatan extempore raapustaa jonkun hahmotelman jonnekin sellaseen paikkaan, mistä en todennäköisesti enää ikinä löydä sitä. ;) mut kyl ideat kannattaa kirjata ylös. Ei niitä kaikkia oikeasti voi muistaa (tosin kaikkia ei ehkä oo tarviskaan muistaa ;) ) vaikka sillä keksimishetkellä ideat tuntuukin usein täydellisen ikimuistettavilta. :)

   Poista
 5. Paidasta saa tosiaan hauskan laukun just tolleen :) Itse en ole kokeillut, mutta tämä näyttää ihan kokeilemisen arvoiselta idealta! Onnistuukohan tää joustamattomasta? Vai tuleekohan parhaimman näköinen just neuleesta. Hmm... Eniveis, nätti!

  Ja housuthan näyttää tosi hyvältä! Tuo pieni kuvio on kiva, eikä se erottunut vanhoissa kuvissa mun silmään (tai sitten olin puusilmä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kiitos! Mä vähän epäilen et joustamattoman kans joutus ainaki ehkä enempi tekeen hommia: ehkä leikkaan jotain pois ja ompeleen jotain muotoa tekeviä saumoja jne. Saattais muuten jäädä tönköksi. Mut ainahan voi kokeilla. :)

   Poista
 6. Minä tykkään tästä laukusta paljon! Yksi parhaimpia neuleen kierrätys ideoita, mitä olen nähnyt. Tampit sopivat laukun ulkonäköön hyvin. Ja tykkään kyllä noista sun housuista kanssa, kiva rento ja samalla siisti malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tykästyin itse tuohon zero waste -ajatukseen. Ja lökäpöksyt on kyl ihan suosikit - omasta ennakkoasenteesta huolimatta. :)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.