Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

PAITA HUIVIKAULUKSELLA JA VAATEKAAPPI JÄRJELLÄ

Huivikauluksellinen paita
”Missä se nyt on? Tietenkin se on just nyt hukassa tai pesussa, kun ajattelin laittaa sen päälleni.” Viuh, viuh... vaatekappale toisensa jälkeen lentää lattialle, sängyn päälle ja viereiselle tuolille. Ei löytynyt. Tuskanhiki otsalla pitää tarttua nopeasti improvisoitavaan suunnitelmaan B. ”Aaa... kello on jo noin paljon ja mistä mä löydän ehjät sukkahousut... aargh!” Nopeasti, nopeasti. Kun kutakuinkin kelvolliset vaatekappaleet on saatu päälle, sullotaan vaatekaapista räjäytetty vaatearsenaali hätäisesti takaisin kaappiin. Pelkkä ajatuskin vaatteiden viikkaamisesta tuntuu tässä kohtaa vitsiltä. Äkkiä ulos ovesta ja kohti metroasemaa.

Olen lopen kyllästynyt olemaan edellä mainitun draaman päätähti. Lisäksi olen saanut tarpeekseni siitä, että vaatekaappini on rakennettu poukkoilevalla otteella. Vähän sitä, vähän tuota, eikä taatusti kovinkaan montaa helposti kasattavaa kokonaisuutta. Parissa edellisessä postauksessani olen käsitellyt lasten vaatekaapin järkeistämistä. Aloitin helpommasta päästä... Nyt on aika sukeltaa sisään fiiliksellä rakennettuun aikuisen naisen vaatekaappiin. Pitäkää kiinni, nyt mentiin!

Palatakseni edelleenkin Rinna Sarajärven ”Hyvän mielen vaatekaappiin”, olen nyt ottanut itseäni niskasta kiinni. A) Minä haluan tietää, mitä vaatekappaleita omistan, B) Haluan, että vaatekaappini on järjestyksessä ja näen yhdellä silmäyksellä, missä mikäkin vaatekappale sijaitsee, C) Haluan, että vaatteistani muodostuu kokonaisuus. Mitään oleellista ei saa puuttua, eikä mitään täysin epäoleellista tarvitse olla lukuisia kappaleita. D) Haluan panostaa hyvälaatuisiin materiaaleihin, jotta tekemistäni tai hankkimistani vaatteista olisi iloa mahdollisimman pitkäksi aikaa. Piste. Aamen. 

itse ommeltu huivikauluksellinen paita
Kangas: Abakhan Fabriks, kaava: reippaasti kuositeltu Linnelin MIW.
THE MOMENT OF TRUTH


Ensitöikseni käyn läpi koko vaatekaappini. Nähdäkseni kokonaisuuden, poistan kaikki kesä- ja kevätvaatteet ja laskostelen ne vaatekaapissa säilytettävään matkalaukkuuni. No, niin. Johan näyttää paljon paremmalta! Röykkiöiden alta paljastuneet faktat:

 • Minulla on aika paljon kesävaatteita. On mekkoja, tunikoita ja kevyesti laskeutuvia paitoja. Syys- ja talvivaatteita sen sijaan on liian vähän siihen nähden, että elämme Suomessa.
 • Vaatekaappini on (tai oli ennen siivousta) parittomien sukkien ja rikkinäisten sukkahousujen hautausmaa. Rest in Peace - nyt muuttui tahti!
 • Tyylillisesti vaatekaapistani löytyy sekä ajatonta tyylikkyyttä edustavia vaatteita (jes, pisteet kotiin - tämän täytyy olla sattumaa... ;) ) että tyttömäistä, aavistuksen romanttista / eksoottista tyyliä edustavia vaatteita. En usko, että vaatekaappini tulee koskaan olemaan täysin yksitotisesti vain jotain tiettyä tyyliä, mutta parikin jämäkähköä punaista lankaa tekisi siitä helpommin hallittavan.
 • Kahden kotona vietetyn vuoden aikana ovat korostuneet koti- ja ulkoiluvaatteet, kaupupunki- ja työkelpoisten vaatteiden määrä on nyt suhteellisen pieni. Tämä siksikin, että olen luopunut monista kaupunki- ja työkelpoisista vaatteistani. En vain koe oloani enää nykyisin kotoisaksi suurimmassa osassa entisistä Smart Casual -osaston vaatteistani. Housu-tunika/paitapuseo-nainen on muuttunut pääosin hame-/mekko-naiseksi. 
   
 • Vaatekaappini huutaa muutamia hyviä housuja, ehkä paria hametta ja jonkin verran saisi olla myös monikäyttöisiä pitkähihaisia paitoja. Jokunen mekkokin. 

  • Ja lopuksi henkilökohtaisen tukkapöllyn paikka: säilytän vaatteitani luvattoman huonosti. Olen kasojen kruunaamaton kuningatar (kuten olen tainnut aiemminkin mainita). --> Kun vaatteita on kaapissa (Huom! Kaapissa, nimenomaan kaapissa. Ei pesukoneen päällä, ei tuolilla, ei sängyn päällä, vaan ihan oikeassa vaatekaapissa! vähemmän, ne on helpompi säilyttää ilmavasti ja siististi.  Sitä kohti siis! :)
Hiuslaskokset hihoissa
SMART CASUAL LET'S GO!
Koska siisteistä arkivaatteista on puutetta, aloitan siitä. Tämän postauksen paitamateriaalin hankin parisen vuotta sitten Tarton Abakhan Fabrikista. Se on olettaakseni polyesteria, jonka joukossa on hieman elastaania. Kankaana se on kaunis, mutta jo nyt huomaan, että se on juuri sellaista, jonka ei tarvitse kuin hipaista jotain karkeaa ja pinta menee rikki tai kankaan kudos vetäytyy rypylle. Kangasvalinta, jota en ehkä enää tänä päivänä tekisi. Koska se nyt kuitenkin on tullut hankittua, ompelin siitä tällaisen huivikauluksellisen Smart Casual -osastoon menevän paidan.

Neuletakin kanssa tällä paidalla tarkenee hyvin talvellakin. Farkkujen kanssa se on suht rento, suorien housujen tai hameen kanssa siisti. Tämän malliset paidat ovat melko klassisia eli järkevän vaatekaapin kulmasta: pitkäikäisiä. Mikäli nauhoihin tai hihansuihin kyllästyy, ne on helppo muokata toisenlaisiksi: nauhan alla on itse asiassa paidan kankaalla kantattu reuna eli nauhan irroittamalla saa V-kaula-aukkoisen paidan. 


Paidan hihansuihin ompelin laskokset käyttööni saamillani Husqvarna Viking Opal 650:lla ja   laskospaininjalalla. Minusta laskoksista tuli tosi kivat. En ole aiemmin käyttänyt laskospaininjalkaa ja oikeastaan olen käyttänyt muutenkin hyvin vähän erikoispaininjalkoja. Tämä mielestäni kelkkaa muistuttava paininjalka oli kyllä näppärä. - Yhdessä kaksoisneulan kanssa se tekee kuin itsestään laskoksen, joka syntyy siis kaksoisneulan väliin. Oman haasteensa toi kangas, joka ei ollut ollenkaan helppo ommeltava. Ompeleita joutui säätämään edes sun taas ja piti käydä ostamassa pienempikärkinen kaksoisneulakin ennen kuin ompeleesta tuli kelvollista. Henkäyksen kevyt tukikangas helpotti myös ompelua.

Paita huivikauluksella
Uutta kohti! :)
Vaatekaappini on aloituspisteeni. Sen työstäminen jatkuu täällä bloginkin puolella. Sen rinnalla aion kuitenkin käsitellä kangaskaappiani...  O-ou... Kankaita ja vaikka sun mitä kierrätysmateriaaleja on kertynyt paljon ja joukossa on varmasti eniten kankaita, joita ehkä käytän joskus. Suurinta osaa en ole käyttänyt. On siis aika luopua. Haluan tietää myös, mitä kankaita omistan. Tämän projektini aloitan nyt siitä, että ompelen vaatteiksi kankaat, jotka tuntuvat ainakin vielä omilta, mutta ovat jostain syystä jääneet kaapin pohjalle.

Yhteistyössä: Husqvarna Viking

Miltäs sinun vaatekaappisi näyttää? Painottuvatko tietyn tarpeen täyttävät vaatteet vai löytyykö sieltä tasapainoisen järkevästi monenlaiseen tarpeeseen ja tilanteeseen?
29 kommenttia

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kaunis paita, sopii sinulle oikein hyvin.

  Itse olen täydellisen boheemi tyyppi ja kaapista löytyy myös ihan mihin menoon tahansa tavaraa. Ainoat jotka nyt on laitettu menemään Hopelle on suorat housut, ei kaikkia mutta suurin osa. Ne eivät ole mun juttu enää ollenkaan. Vielä pitäisi malttaa ja tyhjentää kaappeja lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Boheemia tyyliä tukeekin kivasti taito tehdä itse. :) Ja postauksistasi päätellen sun vaatekaappi on kuitenkin jatkuvassa liikkeessä eli maltat myös luopua. :)

   Poista
 3. Hyvä, herättelevä postaus!

  Ja OMG, vaatekaappini on parhaillaan keskeneräisten tuunausten sekamelska, vaikka tarkoitus on ollut saada se ihanan siistiksi paikaksi, josta tarvitsemani kivat vaatteet löytyvät helposti. Jotain pitää tehdä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Kuulostaa tutulta.. ;) Lajittelua, ylimääräisistä luopumista ja varastointia. Niillä pääsee jo pitkälle. Kierrätysompelijoiden vitsaus on helposti materian kertyminen: kyllä tästäkin jotain kivaa saa tuunattua.. mut kaikkea ei vaan pysty säästään ja jos on ihan kauheasti kaikkea, ei edes muista mitä omistaa, eikä sitä sitten osaa hyödyntääkään.

   Poista
 4. Ai, että miltäkö näyttää. Se on ku musta-aukko. Minulla ei ole ollenkaan värillisiä vaatteita. Pakko alkaa laittaa itsekkin kuntoon! Kauniin paidan teit ja nuo laskokset teki kivan fiiliksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, varsinainen musta aukko tuo minunkin kaappi on ollut. Ei tosin värien puolesta, vaan luonteeltaan. Ja kiitos, nuo laskokset on minustakin kivat. :)

   Poista
 5. Ai että kuinka hyvä postaus. Juuri tänään tuli tehtyä vaatekaapin siivous ja inventaario. Niin paljon vaatteita löytyi, ettei kaikkien olemassa oloa edes muistanut. Kun en ole kaivannut, niin tuskin kaipaan tulevaisuudessakaan. Eli täällä on nyt pari pussia lähdössä hyväntekeväisyyteen. Vielä kun muistaisi, ettei hommaisi uusia ellei pakottavaa tarvetta tule. Kyllä on vaatekaappi nyt mukavan siisti :) Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jani! Siitä tulee kyl ihana fiilis, kun vaatekaappi on järjestyksessä. Mieluummin vähemmän vaatteita, mut oikeanlaisia. Mukavaa viikkoa sinullekin! :)

   Poista
 6. Minä käyn pari kertaa vuodessa vaatekaapin läpi ja aika hyvin tiedän mitä siellä on. Kun päätettin, että perhekoko on nyt sopiva ja aika hyvin palauduin entisiin mittoihin niin sen jälkeen aloin katsella vaatekaappia taas uusin silmin eli noin 2 v. sitten. "Tyylejä" on mullakin useampaa sorttia, mutta yhdistävä tekijä on värit ja kuosit. Musta se on toiminut aika kivasti ainakin omalla kohdalla. Sun suunnitelmat vaatekaappisi suhteen kuulostavat tosi hyvälle. Täälläkin täytyisi tsempata viikkaamisen suhteen tuossa yhdellä hyllyllä :). Mulla on onneksi suurin osa henkarikamaa, kaikki mikä ei ole vaarassa venahtaa, on hengarissa ja helpommin siis näkyvilläkin ;). Hei kysyisin tosta sun paininjalasta, onkohan se eri kun mun hiuslaskosjalka, onko sulla siihen se koholevy? Tosi kivat nuo hihalaskokset, olen suunnitellut vähän samanlaista, mutta kuitenkin erilaista yksityiskohtaa itsekin omaan kesävaatteeseen:). Hieno paita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä. Ja minusta sinulla on kuitenkin ihan selkeä oma tyyli. Ehkä se on sitten joku kombinaatio väreistä ja kuoseista, mut semmoinen "Krista-tyyli"-blogistasikin välittyy. :) Se olisikin ihan ideaali, jos voisi suurimman osan vaatteista pitää hengareilla. Meillä ei vain ole siihen oikein tilaa. Itselläni on käytössäni yksi hyllykaappi ja yksi hengarikaappi (sellainen kapea). Niillä mennään ja nyt olen päättänyt suhteuttaa jatkossa vaatemäärän vaatekaapin kokoon sen sijaan, että nurisisin liian pienestä asunnosta ja säilytystiloista. Hmm.. Ihan kuin olisinkin jostain lukenut jostain koholevystä... mut ei minusta tuon mukana sellaista tullut. Täytyypä vielä tutkia. Miltähän se mahtaa näyttää...? Täytyypä googlata. No, ihan hyvin onnistui ilmankin. :)

   Poista
 7. Minä käyn pari kertaa vuodessa vaatekaapin läpi ja aika hyvin tiedän mitä siellä on. Kun päätettin, että perhekoko on nyt sopiva ja aika hyvin palauduin entisiin mittoihin niin sen jälkeen aloin katsella vaatekaappia taas uusin silmin eli noin 2 v. sitten. "Tyylejä" on mullakin useampaa sorttia, mutta yhdistävä tekijä on värit ja kuosit. Musta se on toiminut aika kivasti ainakin omalla kohdalla. Sun suunnitelmat vaatekaappisi suhteen kuulostavat tosi hyvälle. Täälläkin täytyisi tsempata viikkaamisen suhteen tuossa yhdellä hyllyllä :). Mulla on onneksi suurin osa henkarikamaa, kaikki mikä ei ole vaarassa venahtaa, on hengarissa ja helpommin siis näkyvilläkin ;). Hei kysyisin tosta sun paininjalasta, onkohan se eri kun mun hiuslaskosjalka, onko sulla siihen se koholevy? Tosi kivat nuo hihalaskokset, olen suunnitellut vähän samanlaista, mutta kuitenkin erilaista yksityiskohtaa itsekin omaan kesävaatteeseen:). Hieno paita!

  VastaaPoista
 8. Kauniin paidan olet tehnyt!
  Ai, mun vaatekaappi? Ihan siistissä kunnossa, mutta vaatisi perkausta. Siellä on vielä imetys- ja mammavaatteita, vaikka imetys on loppunut jo tovi sitten ja raskausajastakin on pian kulunut kaksi vuotta. Pikkusen vaatii varmaan päivittämistäkin ja meinaan tehdä sen kevään ja kesän aikana, kun syksyllä palaan töihin. Kiitos herättelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Perkaus tekee kyllä hyvää. On ihana, kun tietää, että koko vaatekaapin sisältö on käyttökelpoista kamaa. Turhaan vievät tilaa sellaiset, joille ei ole käyttöä. Tuo uuden tekeminen onkin sitten se kiva puoli, näin ompeluharrastajan kulmasta. Cherry on the Top. :)

   Poista
 9. Hihittelin lukiessani postausta. Oon just samanlainen vaatteiden säilöjä. Eniten repesin tuolle sukkahousujutulle, mulla on varmaan kymmenet rikkinäiset mustat sukkikset versus kahdet ehyet kaapissa. Tarkoitus on tottakai ollut parsia ne rikkinäiset :D

  No innostuneena sun postauksesta perkkasin kuitenkin omanikin. Imetykseen ssopivt ja päälle mahtuvat saivat jäädä. Muut odottamaan raskaudesta palautumista. No paljon ei jäänytkään jäljelle. Että pakko ottaa Renew mama-haasteeseen osaa ja ommella itselle muutama imetykseen soveltuva paita ja mekko. Ja housuja ehkä myös. Tää raskauden jälkeinen vuosi on tosi ongelmallinen pukeutumisen suhteen. Tiedän, etten ole tämän kokoinen ikuisesti. Mutta nyt kuitenkin oon enkä voi alastikaan kulkea... Tää on ehkä myös uuden postauksen aihe. Kunhan saan jotain järkeä tähän hommaan ensin itse, että miten tämä vaatekaapin siirtymäaika olis viisasta hoitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Lohdullista kuulla, että löytyy muitakin yhtä no, miksikä sitä nyt sanoisi... yhtä epäjärjestelmällisiä vaatesäilöjiä. ;) Sukkahousut on kyl minusta ärsyttäviä, kun ne usein hajoo niin helposti. Sitten itse oon joka kerta ihan, et ei oo totta, nyt jo! Ja sit jätän lojumaan epäuskoisena vaatekaappiin, koska eihän niiden nyt näin pian pitänyt hajota. Siellä ne sitten lojuu käyttämättöminä, kunnes joku maaginen aikaraja on ylitetty. ;)

   Hei, mahtavaa, jos postaukseni inpiroi vaatekaapin perkaukseen! :) Tuo onkin tuo raskauksen jälkeinen aika aika haastava, kun ei oikein tiedä, että mitäs kokoa sitä nyt ollaan ja miten pitkään. Imetyskin kun useimpien kohdalla sit saa painon putoamaan jne. Joustavat matskut on kyl siitä armollisia, että ne nyt antaa anteeksi jonkin verrankin painon heilahteluja. Niin ja joustamattomien kohdalla voi ihan oikeastikin tehdä perinteiseen tyyliin vähän reilummat saumanvarat. Jos painoa tulee lisää, niin sitten on, mistä leventää tai päinvastoin. Itse oon tullut nyt siihen lopputulokseen, että vaatekaapin pitää palvella juuri tätä hetkeä. Muuten se on kauhean turhauttava paikka. Että mieluummin varastoi jonnekin muualle ne vaatteet väliaikaisesti, jotka ei nyt mahdu päälle. On ilo tietää, että kaikki mitä vaatekaapissa on, on käyttiskamaa.

   Poista
  2. Niin innostuin ja viisastuin sun hyvistä kommenteist, että kirjoitin kokonaisen postauksen raskauskiloista ja armollisuudesta tässä kohtaa elämää. Kiitos siis inspiraatiosta :)

   Poista
 10. Vaatekaappi järjellä - se on osuvasti sanottu! :) Hyviä pointteja, sinulla kuin myös Rinnan kirjassa.

  Oon tehny useita vaatteiden karsimiskierroksia vuosittain ja etenkin alussa vaatteet väheni paljon jo sillä, että tajusi ettei vuosien takaisten lempparivaatteiden säilyttämiseen ei riitä syyksi se, että tykkäsi niistä paljon silloin joskus. Niistä pitää tykätä edelleen. Kun karsi "kyllä mä tätä taas joskus pidän"-vaatteet niin jäljelle jäi "jes, tän mä taas puen tänään!"-vaatteet. Meni turhan kauan aikaa oivaltaa, ettei ihminen tarvitse vaatteita, jotka eivät syystä tai toisesta vaan ole itselle mieluisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, eiks oo kumma, et kun tavallaanhan nää asiat on ihan itsestäänselvyyksiä, mut silti mukamas niin vaikeita toteuttaa käytännössä. Mut nyt kun on päässyt alkuun, haluan pysyä tällä tiellä. Tämä tuntuu hyvältä. Tässä samassa yhteydessä oon myös tehnyt yleisestikin tosi suurta tavaroiden karsimisprojektia. Lähes 10 vuotta oon kiukutellut liian pienestä asunnosta ja liian pienistä säilytystiloista. Ei tämä asunto nyt näillä näkymin ole suurentumassa, joten niinpä päätin järkeistyä ja suhteuttaa kotimme tavaramäärän käytössä oleviin neliöihin. - Fiksumpi olisi varmasti tehnyt tämän jo vuosia sitten, mutta kun ei, ni ei... ;) Osa kiitosta kuuluu tästä myös sinulle. Oon seurannut sinun "turhat pois" -projektia ja se inspiroi lisää. Kiitos vain! :)

   Poista
  2. Uuh, niillä on siis ollut myös toimintaan sysääviä voimia :) eivät ole menneet postaustunnit turhaan! ;)

   Sanohan muuta, jännä juttu miten moni itsestäänselvä asia on ollut aika vaikea ymmärtää. Tuntuu muuten, että sellainen hyvällä tavalla niukismi, minimalistisuus ja roinat pois-mentaliteetit ovat ihan jopa trendejä? Se näkyy myös ihan viime aikaisissa uutisoinneissa asuntojen kokomuutoksissa.. Ennen tarvittiin ennen kaikkea isot kodit ja paljon kaappitilaa, jonne sulloa se kaikki maallinen omaisuus. Kun kaapit täytty, ratkaisuna oli hankkia lisää neliöitä sen sijaan, että mietittäisi miksi kaikkea säilytetään.. Nyt moni tahtoo muuttaa pienempään kotiin, jotta ei olisi niin ahdasta - you know :) Pienemmät neliöt, vähemmän roinaa ja enemmän tilaa. Hassua! Tsemppiä karsimisprojektiin! Itsekin pitää jatkaa, kuhan edellisestä laita-kiertoon-tavaravuoresta pääsee eroon! :D

   Poista
 11. Paita on ihan mielettömän kaunis, sopii sinun ihoon ja hiuksiin täydellisesti! Ajaton ja tyylikäs, oikea luottovaate. Jälleen kerran mielenkiintoinen postaus :).

  Jos olenkin järki-ihminen ompelussa, niin vaatekaapin sisällöstä ei voi sanoa samaa. Kaikki on toki nätisti viikattuna ja korihyllyissä suurin osa. Mutta siellä on niin monen koon vaatetta, että ihan hävettää. Tosin ne pienimmät on laitettu pinojen taakse piiloon.Tuskin tässä 36-46 kokoelmassa kaikella tarvetta on. Osan voisi tietysti pakata johonkin säilytykseen, ainakin ne luottokamat (siis hyvin istuvat housut ja neuleet). Ja uskoa nyt siihen, että en sitä pienintä kokoa tarvitse vaikka ne vielä kolme vuotta sitten päälle mahtui. Olen tyytyväisempi, kun en ole liian laiha :). Toki osa pitää säilyttää, kun paino menee alaspäin. Järkikaappia tarvitsisin siis minäkin. Rikkinäiset sukkahousut ja sukat yms..hmmm tutulta kuulostaa! (kun niistähän voi tehdä vaikka mitä :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna! - Sinä se sanot aina niin kauniisti. :) Tuossa jo ylempänä jollekin kommentoinkin, että minusta vaatekaapin sisällön pitää olla relevantti juuri tähän hetkeen. Jos siellä on kauheasti epäsopivia vaatteita, tulee vain paha mieli ja tunne, ettei ole ikinä mitään päällepantavaa. Jos on oikeasti aikeissa laihtua, pienempiä vaatteitakin varmasti kannattaa vähän säästää, mutta utopistisimmista lienee paikallaan luopua. Pakkaa vain ne realistisimmat, vähän pienemmät vaatteet jonnekin varastoon säilöön odottamaan ja pidä kaapissa vain sellaisia, mitkä on hyviä juuri nyt. Sillä menetelmällä näet myös selkeämmin, että mitä oikeasti tarvitaan ja mitä ei. Itsellänikin oli kaapissa niin paljon täytteenä sellaisia vaatteita, mitä en käytä, että se hämärsi jo näkökykyä. Mieskin aina totesi, että varmasti sulla on päällepantavaa, kun kaapissa on noin paljon vaatteita. Nyt kun siirsin sieltä kesävaatteet pois ja laitoin kiertoon epämieluisat vaatteet, ei sinne loppujen lopuksi nyt ihan kauheasti sitten jäänytkään sellaisia tosi kivoja vaatteita. Että ihan selkeitä tarpeita on ihan oikeastikin. Ja tuosta painosta piti vielä sanoa, että ihana kuulla, että olet tyytyväinen itseesi juuri sellaisena kuin olet. - Näytät kauniilta. Länsimainen laihuusihanne on ihan älytön. Itsellänikin paino jojoilee helposti, mutta tärkeintä on mielestäni se, että tuntee olonsa terveeksi ja hyväksi. - Tuntee olevansa sinut kroppansa kanssa. :)

   Poista
 12. Ensin noista vaatekaappiajatuksista pari ajatusta. On muuten pirun kätevää kun on vähän vaatteita, mutta niitten on parempi olla mieleisiä :D Mulla itselläni on esim vähän vaatteita, mutta koska niitä käytetään paljon niin niihin tylsistyy. Tekee mieli ottaa sakset käteen ja tuunata vähäsen. Hyvä ja huono asia siis tuo vaatteiden vähentäminen. Sopivaa kultaista keskitietä tässä vielä haetaan.

  Toinen asia mitä halusin kommentoida on tuo laskosjalka. Onkohan mullakin sellainen... tuliko se koneen mukana? Vai oliko s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis oliko se lisäpaininjalka?

   Poista
  2. Juu se onkin juuri se balanssi: liian vähänkään ei oo hyvä, koska sit just tylsistyy. Sopivasti ja toimiva kokonaisuus. Siinäpä tavoitetta itse kullekin. :) Ni joo tuon oon itse tilannut tuon paininjalan. Näppärä on. Johonki kesäpaitaan sopis kans kivasti ja tytölle kesämekkoon. Laskokset siis.

   Poista
 13. Upea ja niin monikäyttöinen paita, voisin haluta samanlaisen! Vaatekaapista puheen ollen..täytyy sanoa, että olen hieman ryhdistäytynyt sisällön määrän suhteen. Olen viime aikoina karsinut ihan urakalla vaatekaapista sellaiset vaatteet joita en pidä ja vien ne sitten kirppikselle. Korjausta tarvitaan tuohon vaatteiden säilytykseen..Kesä ja talvivaatteet olen oppinut säilyttämään omissa laatikoissaan, mutta sitten ne arkivaatteet..niitä löytyy sängyn päältä, tuolin selkänojilta, portaiden kaiteilta..Millonkahan sitä oppisi? Kaipaisin vaatekaappini sisältöön myös uutta ilmetta, mutta hieman vielä hakusessa, että minkä tyylistä.. Jotain aikuisempaa, muttei kuitenkaan tylsää. Mahdollisesti enemmän värejä, monikäyttöistä, siistiä, ajatonta, mukavaa.. Siistit suorat housut ja kotelomekko ainakin puuttuu. Myös ompeluissa pyrin jatkossa panostamaan erityisesti vaatteen istuvuuteen. Katsotaan mitä näitä yhdistelemällä saan aikaiseksi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siitä sitten vain tuollaista itsellesi tekemään! :) No mut tuohan kuulostaa periaatteessa oikein hyvältä. Mieheni on marmattanut minulle vuosikaudet siitä, että pilaan vaatteeni huonolla säilytyksellä. En uskonut. Nyt uskon ja haluan ryhdistäytyä. Pitää osata myös antaa arvoa sille, mitä itsellään on. Eli koitan itsekin vähentää kasailua ja suosia vaatekaappeilua - aiempaa siistimmässä muodossa. Innolla odottelen vaatekaappisi uudistumisen seuraamista. :) Mitäs muuten sun blogille kuuluu? Aina välillä oon käynyt kurkkimassa, mut hiljaiselta näyttää...

   Poista
  2. Kiitos kysymästä, hiljaista tosiaan on ollut kuin huopatossutehtaassa, meinaan vain blogin puolella..koulukiireet söi kaiken vapaa-ajan loppuvuodesta, mutta nyt sain vihdoin opiskelut päätökseen! kaikenlaisia ompeluprojekteja on kyllä työn alla ja yks aika huippujuttu liityen kaavoituksiin, ei passaa vielä hiiskua:D oon vähän opetellu kirjomaan, virkkaamaan, lautanauhakokeilua tulossa ym. Tilannu paljon uusia käsityökirjoja ja lainannu kirjastosta kirjoja ja lueskellu perinnekäsitöistä..tässä kuussa joka tapauksessa tulossa postausta, ajattelin osallistua Hommahuoneen siniseen haasteeseen:)

   Poista
  3. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Odotan innolla! :)

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.