Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

ARVIOITAVANA UUDISTUNUT KAUNEIMMAT ASKARTELUT -LEHTI

kauneimmat askartelut
Mitä sulle tulee mieleen sanasta askartelulehti? Mulle se tuo mieleen paperin, sakset ja liimaa. Korttien askartelun, skräppäyksen, massapallot ja piippurassin. Kun minulta kysyttiin, haluaisinko arvostelukappalee uudistuneesta Kauneimmat askartelut -lehdestä, nielaisin pari kertaa ennen kuin vastasin myöntävästi. Nuoruudessani olen kyllä askarrellut paljonkin, mutta nykyisin olen ehdottomasti eniten käsityöharrastaja. Skräppäyksen tapaisista askarteluista en ole oikein ikinä perustanut. – Kun saisi edes jonain päivänä lajiteltua albumeihin kaikki ne laatikoissa lojuvat vanhat valokuvat…

No, mutta. Kaikkinainen nieleskely ja ennakkoasenteilu oli kuitenkin täysin turhaa. Kauneimmat askartelut oli lempeä litsari vasten kasvojani: ihastuin heti. - Löytyi sieltä niitä perinteisiäkin askartelujuttuja, mutta roppakaupalla kaikenlaista muutakin.

HENKINEN VOLTTI KORKIN YMPÄRI

Tämä kevät on ollut todellista kädentaitolehtien uudistumisen aikaa ja ihan uusiakin lehtiä on markkinoille pompsahtanut. Kauneimmat askartelutkin on siis uudistunut ja esittelemäni numero on se ensimmäinen uudistunut numero. En osaa verrata aiempaan, sillä olen aavistuksen välttänyt askartelulehtiä edellä mainituista ennakkoasenteistani johtuen. Kauneimmat askartelut kuitenkin yllätti minut monipuolisella ja myös käsityöihmiselle sopivalla sisällöllä. Tarjolla on paljon ideoita kodin piensisustamiseen, kierrätysmateriaalien hyödyntämiseen, korujen tekemiseen ja pienimuotoisesti ompeluunkin. Lehden ideat ja käytetyt materiaalit ovat ajan hengessä just, eikä melkein.

korkkiaskarteluvinkit


silitettävä korkkikangas


Seuraan ihan järkyttävää määrää erilaisia kädentaitoihin ja DIY-sisustamiseen liittyviä somekanavia. Hyppään henkisen voltin joka kerta, kun löydän lehdestä sisällön, johon en ole aiemmin törmännyt netissä. Epäilinkin, että tuskinpa löydän tästäkään lehdestä mitään sellaista, mitä en olisi jo aiemmin jossain netin syövereissä nähnyt. Olin väärässä, koska korkki.

Katselin haltioituneena erilaisia korkista valmistettuja sisustusjuttuja ja hämmästelin korkkimateriaaleja, jollaisista en ollut vielä koskaan ennen edes kuullutkaan - Korkkipaperi ja korkkikangas ja vielä päälle sellainen silitettävä versio, jolla voi koristella vaikka tyynyt! Wau. Kurvasin samantien netin syövereihin vertailemaan erilaisten korkkimateriaalien hintoja. Eivät ne ilmaisia ole, mutta taatusti aion joku kerta vielä jotain niistä tehdä.

BLOGIMAAILMASTA KAJAHTAA

Lähes jokaisessa käsitöihin ja DIY-tekemiseen liittyvässä lehdessä taitaa jo olla jonkinlainen bloggaripalsta, eikä tämäkään lehti tee siitä poikkeusta. Tässä lehdessä ei kuitenkaan yhden bloggarin vakkaripalstaa, vaan palstan tekijät vaihtuvat joka numerossa. - Kiva idea.

Tässä ekassa numerossa bloggaripalstalla kurkkii inspiroivan The Little Village -blogin ihana Satu-Johanna. Lehdessä esitellyt ideat olivat itselleni blogin seuraajana entuudestaan tuttuja - käpyvalaisin poislukien. Kiva niitä oli siltikin katsella.

kauneimmat askartelut -lehti

HYÖDYLLISIÄ KOOSTEITA

Lehdessä oli myös muutamia kivasti toteutettuja ja hyödyllisiä koosteita. Tällaiset ovat mielestäni ihan helmiä. Pelkästään tuon erilaisia liimoja esittelevän kooste riittäisi hyvin syyksi lehden säästämiselle hyvin pitkäksikin aikaa. Myös kirjaesittelyt ja kooste uusista tekniikoista sekä erilaisista askarteluun liittyvistä välineistä olivat kiinnostavaa luettavaa.

Kauneimmat askartelut

kauneimmat askartelut
Niin ja löytyipä lehdestä myös ihastuttavia koruideoita. Niiden henki oli ainakin itselleni heti tuttu: korut olivat blogimaailmasta tutun Madam BC -blogin Marikon käsialaa. Tykkään itse kovasti Marikon tyylistä, joka on oivaltaa ja tyylikästä ja materiaalit pääsääntöisesti kierrätettyjä. Prikkakorut - ihan loistoidea!

kierrätyskorut

farkusta kierrättäen
Yleisilmeeltään Kauneimmat askartelut on ihanan raikas. Visuaalisuudelle on annettu paljon tilaa ja kuvat ovat tyylikkäitä. Sisällöllisesti lehti on inspiroiva ja hyvin kattava. Voin hyvin kuvitella nappaavani tämän lehden jatkossa kaupan lehtihyllystä mukaani.

Lopuksi vielä minimalistisfilosofinen huipennus eli terminologiakatsaus. Tämä on aihe, jolla jostain syystä jaksan vaivata päätäni yhtä uudestaan. Että siis, missä menee minkäkin lajin rajat? Mikä on askartelua, käsityötä tai DIY:tä? Lähes kaikkea tunnutaan tekevät jokaisen otsikon alla. Rajat häilyvät ja hämärtyvät. Emmää tiijä. Ehkä elämä ei vain ole niin mustavalkoista ja tartteekokaan sen olla? Pääasia, että otetaan ilo irti itse tekemisestä - oli se otsikko sitten mikä tahansa.

kauneimmat askartelut -lehti


Ja mitäs vielä. No, eipä kait sen kummempia. Paitsi, että vinkkaan Instagramin puolella aloittamastani säännöllisen epäsäännöllisistä "Neulan silmästä" -nimisistä Live-lähetyksistä. Ensimmäinen osa oli torstai-iltana ja siinä käsittelin juuri käsityölehtiä. Osallistujia oli kivasti ja mikä parasta, osallistuminen keskusteluun olis tosi aktiivista. Kiitos vain kaikille mukana olleille! :)

Tulen varmasti jatkossa pitämään streameja myös erilaisissa käsityöhön liittyvissä ympäristöissä ja mukana tulee olemaan myös vieraita. Nyt, jos olisin oikein suunnitelmallinen olisi oikea hetki kertoa seuraavan liven ajankohta. Vaan, kun en ole ja arki on toisinaan vaikeasti ennakoitavaa, niin en vain pysty. Instan puolella ja Facebook-sivullani kyllä tiedotan jatkossa heti, kun ajankohta on selvillä.
neulan silmästä

Tykkäsitkös postauksestani? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita.

Missä sun mielestä menee askartelun, käsityön ja DIY:n rajat? Ja onko sillä oikeastaan merkitystä? Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

*) Kauneimmat askartelut -lehti saatu arvostelukappaleena

3 kommenttia

 1. Minä vastaan seuraavanlaisesti tuohon Diy, askartelu asiaan...Käsityötä on kaikki käsillä tekeminen, materiaalista riippumatta, myös ne kakut. Mutta niiden sisällä on kaikenlaisia nimityksiä sille sun tälle. Itse kun hyödynnän kierrätysmateriaaleja niin aika tarkkaan kyllä erottelen askartelun, vaikkakin välillä tuo tuunaaminen on aika askartelua.
  Diy sanana on moninainen, riippuen missä maassa ollaan. Se on niin remppahommia kuin pientä nysväämistä ja isompia juttuja. Itse miellän sen taas pitkälti pikku nysväämiseksi, kuten nappien vaihtamiseksi, koristenauhojen lisäilemiseksi, ei niinkään isojen projektien juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo diy kyl todella jakaa mielipiteitä. Kerran kyselin yhdessä ryhmässä, ni joku piti sitä järeänä juttuna, joku taas yleisterminä kaikelle itse tekemiselle (minä myös) ja osa taas piti sitä sellaisena, missä tehdään itse kopio jostain kaupan jutusta, tyyliin Gugguun vinovetskahaalarin kopio.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.