Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

PIDÄ KIINNI RAIDOISTASI, MURUNEN!

seeprapaita
Älä kaiva nenää (ainakaan, kun muita on paikalla...), muista pestä kädet aina vessassa käynnin yhteydessä, älä koskaan laita muovipussia päähän... Ihan kelpo vinkkejä. Jos jotain haluan lapseni oikeasti muistavan aikuiseksi saakka, niin ainakin seuraavan: älä koskaan kadota ydintäsi, sisäistä timanttiasi. Vaikka mitä tai kuka tahansa tulisi, pidä kiinni siitä, äläkä koskaan unohda. Tuon teeman ympärille syntyi tämä seepra-asu ja sen hengessä paidan slogan, joka söpön leikkisässä hengessä kiteyttää edellä mainitun: "Neever Loose Your Stripes" - pidä aina kiinni siitä, mikä on juuri sinulle luonteenomaisinta.


Meidän pikkutypyn "raidat" on yhtä kuin suloisuus. No, kaikkien mielestä omat lapset on tietenkin suloisia, mutta en nyt tarkoita sitä. Vaan sellaista "sweetness"-meininkiä. Sen päälle on kyllä ladottu roppakaupalla topakkuutta ja tahdonvoimaa, mutta siellä alla se on ja hyvin usein onneksi myös päällä. Se on se, minkä toivon hänessä ikuisesti säilyvän. 


seepra-asuseeprapaita

seeprapaita
En tee kovin usein lapsillemme tekstein koristeltuja paitoja, mutta ne kerrat, kun olen tehnyt olen yleensä halunnut teksteihin jonkin oikean sisällön. Tyhjiä sisältöjä löytyy kaupan rekeistäkin. 

Tämä asu sai alkunsa seepratrikoosta, jonka ostin Tampereen kädentaitomessuilta, Kangaskapinan osastolta. Se näytti minusta heti legginskuosilta. Halusin jatkaa seeprateemaa myös yläosassa, mutta maltillisesti. Jostain tuli mieleeni idea seepran korvista ja mielessäni näin myös heti jonkinlaisen tekstin, joka liittyisi seeproihin. "Never Loose Your Stripes" -slogan syntyi oikeastaan ihan itsestään. 

Ompelin tekstin paitaan suoralla ompeleella. Rentoa yleisfiilistä halusin korostaa ompelemalla hihansuihin ja helmaan paitakangasta nurinpäin. Reunat saavat rauhassa rullautua ajan myötä. Paidan joustocollege on Käpyseltä. Leggarien kaavana Ottobren Ropina. Paidan kaava itse sovellettu ja muokattu paidan kaavasta.

seeprapaita

seeprapaita


seeprapaita
Tarkkasilmäisimmät varmasti ihmettelevät, että eikös tämä postaus jo julkaistu eilen. Kylläpä vain! Vaan onneksi lukijoissani on skarppeja tyyppejä. - Kiitos vain huomiosta! :) Yksi teistä nimittäin tiedusteli hienovaraisesti, että onkos tuossa joku juju, että tuossa lukee Loose, eikä Lose... No, eipäs ollut. Ihan puhdas virhe. Aargh! No, enhän voinut sitä tietenkään siihen jättää harmitukseksi koko paidan käyttöiän ajaksi. Uusiksi meni - sekä teksti tuon yhden sanan osalta että valokuvat. Ensin ärsytti, mutta toisaalta, eipä tuo nyt maailmaa kaada. Lisäksi kuvista tuli näin aamupäivästä otettuina myös aavistuksen eilisiä valoisampia.

Suurkiitokset kaikille Namedin Esme-kaavan arvontaan osallistuneille! Voittaja on arvottu random.orgilla ja se on Rose's House. Laitatko minulle sähköpostilla yhteystietosi, kototekoblog@gmail.com. Sinulla ei ollut tuossa arvonnassa mukana sähköpostiosoitettasi. Mikäli voittajaa ei tavoiteta kahden viikon kuluessa, arvotaan uusi.

Jos haluat kurkata, niin tein kerran pojallemme tein kerran kangasmaaleilla muutamia printtipaitoja, joista toinen on juuri sellainen kivan sisällökäs "Follow Your Intuition" -tekstillään.

Tykkäsitkös postauksestani? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita.


Mukavaa viikonloppua! :) 


17 kommenttia

 1. Veikeän suloinen setti! Niin kivat nuo korvat. :)

  VastaaPoista
 2. Hieno asu, tyylikäs teksti. Tosi huomaamattomasti korjasit kirjoitusvirheen. Varmasti ärsytti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura! Purin tekstin kokonaan pois ja ompelin uudestaan. Sen yhden sanan siis. Ja juu kyl ärsytti. Mut nopeasti se meni ohi. ☺

   Poista
 3. Ärtymys on tuttu tunne, ei tuossa edes huomaa, että olisit jotain korjannut :). Tämä on tosi suloinen asu, korvat hauska idea. Teksti tuo kivasti sen sisällön esille, mutta ns. huomaamattomasti. Ettei pomppaa ekana sieltä: älä koskaan muutu, vaan hienovaraisesti ja kauniisti. Tykkään. Onhan tämä paljon parempi neuvo, mitä minä sain äidiltä (tai no sain toki tosi paljon hyviäkin neuvoja, mutta ainoa joka on sanasta sanaan mielessä): jos tulee huligaaneja vastaan, niin potkaise m*nille. Hmmm :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna! ☺ Heh, tosta sun äidin neuvosta sais kunnon asennepaidan sit vähän vanhempana. 😉

   Poista
 4. Ihan huippusetti, kekseliäs tuo paita! Ja huomaamaton korjaus! Olisin korjannut kyllä itsekin, varmasti syletti 😄 Kuulostaa kovin samanhenkisiltä nämä meidän tylleröt ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna! Juu kyl hetken aikaa oli todella ärtynyt olo, mut kyl se siitä sit laantui. Joo niin oon joskus rivien välistä tota tulkinnutkin et aika samantyyppiset persoonat. ☺

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 5. Suloinen setti! Tytöllä taitaa olla ihan äidin hymy :). Nopsaanhan sä sait tekstin korjattua, minä en ehtinyt ekoja kuvia ja postausta edes näkemään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! No taitaapa olla kyl. Joo aika nopsaan sen yhden sanan ompeli uusiks. Mukavaa viikonloppua! ☺

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 6. Ehe, mulla on niin huono englanninkielen taito, etten olisi huomannut koko virhettä:DD Nopsaan sait korjattua:)
  Ihana setti ja hienot yksityiskohdat! Kuten Kristakin tuossa kommentoi, tytöllä on ihan sun hymy:)

  VastaaPoista
 7. Voi vitsi, hienovarainen kysyjä olin varmaankin minä! Nyt vasta tulin takaisin kurkkaamaan, että miltä koko setti oikein näyttikään. Täytyy kyllä tunnustaa, että en osaa niin hyvin englantia, että voisin heti sanoa, onko jossain kirjoitusasussa joku sanaleikki vai ei, ja esitin siis kysymyksen ihan siltä pohjalta. Asu on siis hurmaava, ja ihan uskomattoman sitkeä olet, kun korjasit tekstin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin. - Kiitos siitä! Ja kiitos vain kivasta kommentista! ☺

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.