Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

PUOLEN TUNNIN KAULAHUIVI

helppo huivi
"Laadukas kudottu villahuivi on sijoitus. Se viimeistelee tyylin ja kestää äidiltä tyttärelle." Juupa juu, ehkä näin onkin, mutta jos sen tyylin hinta on alkaen 100 euroa, ei ainakaan minun tarvitse kahdesti miettiä ostanko vaiko en. En kertakaikkiaan raaskisi ainakaan nykyisessä elämäntilanteessani maksaa yhdestä huivista niin paljoa. Takaraivossani tykyttäisi samaan aikaan lastemme vaatteiden ehtymätön ostoslista ja ostosta maksaessani näkisin kauhuleffaa muistuttavia visioita viluisina värjöttelevista lapsistamme. Minä olisin se sitten se leffan pahis, vähintäänkin Cruella Del Villen tasoinen pahisdiiva, uudessa kaulahuivissani...

Koska materiaalikriittinen oireyhtymä (myös materiaalinatsismi kutsuttu) on jo osa minuuttani, en halunnut myöskään valita kaupan valikoimista poly-alkuista huivia, akryylista nyt puhumattakaan. Villainen, kudottu huivi on oikeasti tyylikäs ja lähes ikuinen asuste. Sellaisen siis halusin.

Löytöretkeily omaan kangaskaappiin paljasti Konmarin kynsistä säästyneen, vuosikaudet kaapin perukoilla pyörineen Maxmaran villakangaspalasen. Olin ostanut sen  Eurokankaan palalaarista, koska se oli ihana ja edullinen. En kuitenkaan ollut keksinyt sille käyttöä, koska pala ei kuitenkaan ollut suuren suuri. Se oli kuitenkin riittävän suuri huivimateriaaliksi. Ja huivipa siitä sitten syntyi.


villakankainen huivi
itse tehty kaulahuivi
NÄIN TEET HUIVIN

Näitä tarvitset:

- Kangasta riittävän pitkä pätkä villakangasta (esim. 50 cm x 190 cm + saumanvarat leveyteen). Oma huivini on ommeltu kahdesta yhteen liitetystä pätkästä. Sauma ei kuitenkaan näy minnekään, koska huivi kietaistaan ympäri useamman kerran. Että pihistelijälle vinkiksi vain. - Ei tarvitse ostaa niin kovin pitkää pätkää kangasta. Huiveja voit tehdä tällä metodilla mistä tahansa kudotusta kankaasta, vaikkapa flanellista.
- Sakset
- Nuppineuloja
- Ratkojan huivin päiden hapsutusta varten (hapsut on helpompi irrottaa ratkojalla)
- Ompelukoneen

Tee näin:

näin ompelet huivin
 Eli vielä summattuna: huivisuikaleen lyhyet päädyt hapsutetaan ja pitkät sivut taitetaan kaksinkerroin ja ommellaan. Siinäpäs se!

Materiaalikriittisen oireyhtymän lisäksi kärsin myös LHP-oireyhtymästä. Jaa, että mikäs se sellainen on? No, kirjainyhdistelmä tulee sanoista Liian Helppo Postattavaksi. Tiedätkö, mistä puhun? Että kun välillä sitä haluaakin tehdä jotain ihan suitsait vain nopsaan ja käyttötarpeeseen, mut sitten jää miettiin, et hei ihan oikeesti, ei kait nyt mitään näin helppoa kehtaa edes laittaa blogiin. Pienen henkisen psyykkaamisen jälkeen kuitenkin onnistuin nujertamaan LHP-kohtauksen ennen sen suurinta kliimaksia. Verukkeena käytin mm. sitä, että minulta on joskus kyselty sellaisia helppoja ja nopeasti tehtäviä ompeluvinkkejä. Tässäpä sitten tällainen. Ei jää ainakaan osaamisesta kiinni tämän teko. :)

villakankainen huivi
Lopuksi voisin sitten sanoa, että näitä teen taatusti lisää, mutta en sano. Olen nimittäin sanonut noin blogissani lukuisia kertoja ja kuinka monesti olen sitten oikeasti tehnyt saman jutun moneen kertaan? - No, enpä kovinkaan monesti. Ei olisi minusta ikinä sarjatuotanto-ompelijaksi, ei. Kyllästyn alta aikayksikön ja kun olen jonkun jutun oppinut, haluan tehdä jotain muuta. Näin se vain mennee, turha esittää muuta. ;)

Jos kaipaat helppoja, nopeita ompeluvinkkejä / ohjeita, niin tässäpä vielä muutama - kun nyt tälle linjalle kerran lähdettiin...

Poncho - näyttävää helposti
Ohjeet helppoihin "hammaskalinastoppareihin"
Ylösalaisin hame vanhasta hupparista
Ihan loistava pipo 


 Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

18 kommenttia

 1. Hei huivi on kyllä kaunis ja asustevärityd näyttää siltä kuin sitä olisi kauan ja tarkkaan mietitty. Ideat on aina tervetulleita, minustakin on kiva kokeilla aina uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ☺ Kauaa ei kyl harkittu, mut kiva, jos vaikuttaa siltä. 😉

   Poista
 2. Kiva ohje ja huivi. Ei mielestäni haittaa, vaikka on yksinkertainen ohje. Jokaiselle jotakin, ja onhan huivin hapsuttaminen aika iso homma kuitenkin. Minä tykkään tällaisista jutuista.

  VastaaPoista
 3. Hei beibe, upea on!! Mulla on itselläkin skottiruutuista kangasta, jota vois hyödyntää just näin. Eli kiitti vinkistä.

  Mulla on muuten tuo ihan sama: tekaisen vaan nopsaan jotain ja ajattelen, että ei kai kukaan oikeasti halua lukea postausta jostain näin yksinkertaisesta. Mutta tämä taas todistaa, että kannattaa kirjoittaa näistä helpoimmistakin tekeleistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei beibe, kiitos! 💞 Kyllä se varmaan on niin, et miltei jokainen haluaa välillä tehdä niitä iisimpiäkin juttuja. Et rohkaistu vaan sinäkin! ☺

   Poista
 4. Kyllä näitä kannattaa postata! Tykkään nopeista ompelutöistä ja vinkeistä niihin. Toi huivi on ihana! ❤️

  VastaaPoista
 5. Ihan huippu! Just nämä on hyviä.

  VastaaPoista
 6. Tyylikäs huivi! Olen miettinyt tuota samaa, ja jäänyt postaamatta liian simppelit jutut, mutta tämä huiviohje ei vaikuttanut yhtään liian yksinkertaiselta. Ehkä se vain itsestä tuntuu liian helpolta. Jaetaan toki yksinkertaisiakin juttuja, niin kaikkien ei tartte kaikkea keksiä itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura! No niinpä just. Täytyy rohkaistuu jatkossakin postaan välillä näitä nopeita ja helppojakin. ☺

   Poista
 7. Toistan ja sanon, että kyllä kannattaa niitä ihan simppeleitäkin postailla kun kaikkien taidot eivät ole samaa luokkaa kuin monen muun. Se, ettei helppoja postaa ollenkaan voi olla juuri se syy miksi joku ei uskalla lähteä tekemään itse.
  Itse tuunauksen puolella haluan näyttää sen, että jo pelkkä nappien vaihtaminenkin on iso muutos vaatteelle ja sen näkeminen ja tekemisen helppous johdattaa epävarmemmat tuunauksen pariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti juuri noin onkin. Omassa blogissani ne eniten kommentoivat ovat yleensä niitä kokeneita ompelijoita. Se vääristää varmasti ajatusta siitä, et kaikki on tosi kokeneita. Ja varmaan lähes kaikki tykkää välillä tehdä jotain vähän helpompaa.

   Poista
 8. Hei, aionpa mennä tänään Eurokankaaseen ostoksille ja esiintyä todennäköisesti huomenna uuden kaulahuivin kanssa. Kuvasi voisi olla suoraan meidän parvekkeelta otettu.
  Kaulahuivisi on hieno idéal.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Kiva kuulla, että inspiroiduit. Asutko Hakaniemessä siis? Ihan suosikkialueitani Helsingissä. ☺

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Asun ja Hagis on kyllä niin hyvä paikka asua.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.