Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

PULLOTETTU KEVÄT JA MUUTAMA MUU IDEA PÄÄSIÄISKORISTUKSIKSI


pullotettu pääsiäisruoho
Pääsiäinen kolkuttelee ovella. Tässäpä vielä muutama vinkki pääsiäiskoristuksiksi. Instagramin puolella nämä ovatkin jo vilahdelleet. Ensimmäisen idean kanssa tosin alkaa olla jo kiirus, mut jollei täksi pääsiäiseksi, niin ehkä sitten ensi... :)


pullotettu rairuoho
PULLOTETTUA KEVÄTTÄ

Oispas ihanaa, jos kevään voisi pullottaa! - Siitä ajatuksesta sai alkunsa tämä idea. 

Istuta pääsiäisruoho pieneen, leveäsuuaukkoiseen lasipulloon ja siinäpäs se. Tätähän ei tietenkään pysty leikkaamaan pullon sisällä eli ajan myötä pullo täyttyy ruohosta, mut sehän kuulostaa vain jännittävältä. Pullotettu kevät toimii myös kivana viemisenä pääsiäisajan kyläilypaikkoihin. Pulloon vain korkki päälle ja päälle vaikka vielä joku toivotusteksti. Tämä minun ruohoni on istutettu smoothie-pulloon. Lasinen mehupullo toimisi ihan yhtä lailla. Tällä samalla idealla olisi itse asiassa ihana toteuttaa pulloon istutettu kukka. - Saatanpa kokeilla...

Tykkään istuttaa pääsiäisruohoja vähän perinteistä erikoisempiin astioihin. Kuten kuvassa näkyviin minihillopurkkeihin. Tänä vuonna istutin yhden ruohosatsin myös korkeaan jäätelöpikariin. Sekin näyttää aika hauskalta. Siitä nyt ei valitettavasti ole kuvaa.

värjätyt pajunkissat
PAJUNKISSOJEN FACELIFT

Tämä idea sopii erityisesti minimalistiseen  kotiin. - No, meillä sellaista ei ole, mutta tykkäänpä silti. Maltilliset pääsiäisoksat syntyvät kisujen turkkien värjäyksellä. Suihkutettava hiusväri soveltui tähän tarkoitukseen loistavasti. Spray-maali olisi varmasti tehnyt turkeista tönköt. Tällä keinolla ne säilyttivät enimmäkseen pehmeytensä. Olisin värjännyt mielelläni osan kissoista mintunvihreiksi, mutta en lähikaupassamme oli vain tuota vaaleanpunaista. 

pääsiäiskarkkipullot
 PÄÄSIÄISNAMIEN VARTIJA 

Tämä idea on peräisin viimevuodelta. Lasiset limsapullot saivat uuden ilmeen kuparimaalilla ja pupu-sablonalla. Näissä on kiva säilyttää vaikka pääsiäsrakeita. Tai säilyttää ja säilyttää... joissain perheissä ne ehkä säilyvät. Meillä eivät. ;) Tarkkasilmäisimmät ehkä huomaavatkin yhdennäköisyyden edellisessä kuvassa näkyvän pullon kanssa. Kyllä vain sama pullo tai oikeastaan sen kaveri. Pupukuvio jää seinän puolelle, niin toimii ihan hyvin maljakkona pääsiäisajan ulopuolellakin.

Ja teinhän minä täksi pääsiäiseksi myös ne munankuoriamppelit. - Jollet ole niitä nähnyt, niin täältäpä löytyvät.  

Tähän päättyy tämän vuoden pääsiäisagendani. Seuraava postaukseni liittyy jälleen kuoseihin. Loppuviikosta sitten taas vähän ompelujuttuja. - Kierrätyshengessä. 

Mukavaa alkavaa viikkoa! :)


4 kommenttia

 1. Ihana tuo pullotettu kevät! :)

  VastaaPoista
 2. Ihania ideoita! Voi kun ensi keväänä muistaisi ainakin tuon pullotetun kevään.

  t. Blogisisko Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heli! Laita Pinterestiin talteen tuo kuva, niin muistat. 🙂 Semmonen vinkki vielä, et pullotettua ruohoa pitää kastella hyvin maltillisesti, ettei homehdu. Ilmanvaihto on niin heikko tuossa.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.