Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

SUOMI 100 -KUOSIT KOOSTEENA

suomi 100 vuotta kuosit
Suomen juhlavuosi on yhtä juhlaa myös meille kässäharrastajille. Juhlavuoden hengessä on julkaistu ainakin lankoja, neuleohjeita ja kangaskuoseja. Ja jälkimmäisistä puheenollen... Koska juhlavuoden kuoseja vilahtelee siellä täällä, mutta ei missään koostettuna, ajattelin kääriä hihat ja tehdä koosteen itse.

Kooste ei välttämättä ole kaiken kattava, mutta pitää sisällään kaikki ne, joiden valmistajat sain kiinni. Toivottavasti koosteesta on sinulle iloa. :)


marimekon veljekset-kuosi

Marimekon Suomi 100 -vuotta kuosin nimi on Veljekset ja sen on suunnitellut Maija Louekari. Kangas on 100 prosenttista puuvillaa.

iloisen kettuliinin suomi 100 vuotta kuosi

Iloisen kettuliinin juhlavuoden kuosin on suunnitellut Mutturallan Annika Nykänen. Kangasta on saatavilla 100 prosenttisena puuvillana ja viikolta 17 alkaen myös joustocollegena.

Selian metsän kuningas

Selia juhlistaa 100-vuotiasta Suomea Metsän kuningas -nimisellä kuosilla, jonka on suunnitellut Sari Pelho. Kuosia on saatavana meleeratulle harmaalle, ekologiselle joustocollegelle painettuna.

verson puodin laulujoutsen

Verson puodille on tulossa useampiakin kuoseja Suomi 100 -teemalla. Ensimmäinen näistä on Piia Kedon piirtämä Laulujoutsen, joka tulee kankaana myyntiin toukokuun lopussa. 

markku pirin juhlavuoden mallisto eurokankaalle
Eurokangas toteutti Suomen juhlavuoden inspiroimana taiteilija Markku Pirin suunnitteleman yhdeksän eri kuosia kattavan sisustuskangasmalliston. Kaikki kuosit löytyvät Eurokankaan verkkokaupasta.

kati k designin juhlavuoden kuosit
Kati K. Designille on tulossa vuoden mittaan useita kuoseja juhlavuoden teemalla. Tällä hetkellä valikoimaan kuuluvat Kesäpäivän Suomi 100 vuotta edition Kukat ja Raidat. Näiden lisäksi heille on tulossa eri kuoseja samalla väriyhdistelmällä. Esimerkiksi tämän postauksen lopussa näkyvät Polkka Sydämet ja Vinoraidat ovat tulossa Suomi 100 vuotta -editionina. Kaikki kuosit ovat Kati Kraemerin käsialaa.

Juhlavuoden hengessä on tehty myös kuoseja, jotka eivät ole virallisesti Suomi 100 vuotta -kuoseja, mutta samaa henkeä kylläkin. Näistä hyvinä esimerkkeinä toimivat Paapiin Pohjolan portti ja Noshin Joutsen-kuosi.

Jos kaipaat vinkkejä kuosillisten kankaiden ompeluun, niin tämän postauksen lopusta löytyy hyvä setti.

Puuttuikos tästä joku kuosi? - Kerro ihmeessä, jos tiedät! :)

Kuvat: kaikkiin kuviin saatu käyttöoikeus kyseisiltä yrityksiltä.

Ompeluiloa juhlavuoden hengessä sitten vain ja mukavaa pääsiäisen aikaa! :)

P.S. Ehkä huomasitkin: blogini ilme on muuttunut. Uusin koko templaten. Uudistaminen on vielä pikkuisen vaiheessa, mutta suurin muutos on se, että jatkossa vanhatkin postaukset löytyvät selkeästi jaoteltuina (kts. yläreunan navigointi) pääteemojen alle. Kaikkia postauksiani en ole vielä ehtinyt sinne jaottelemaan, mutta pikkuhiljaa tässä. Lisäksi tuossa postauksia ennen on nostettuina aina muutamia inspiraatiopostauksia ja niiden alla vielä kolme isointa kategoriaa noin niin kuin visuaalisesti esillä. Toivottavasti uusi ilme on sinustakin kiva ja toimiva. - Palautetta otetaan toki vastaan! :)6 kommenttia

 1. Onpas kivan selkeä uusi ulkoasu. :)
  Kauniita kuoseja postaus pullollaan. :)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus ja kiva uusi blogi-ilme 👍 Tykkään kovasti ja kaikki tuntuu toimivan oikein hyvin.

  Itse tykkään Marimekon kuosista eniten. Ei voi mitään, siellä on vaan rautainen osaaminen tuossa kuosisuunnittelussa ja lähes kaikki on upeita. No ihan kaikkia en itselle kelpuuttaisi, mutta floppeja oon nähnyt harvemmin. Kauniita toki on muutkin, mutta Louekarin rouhea ote miellyttää mun silmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta palautteesta! Joo, Marimekon kuosi on kyl upea ja minäkin tykkään Maija Louekarin tyylistä. Mut näissä juhlavuoden kuoseissa on monta muutakin, joista voisin kuvitella tekeväni itselle tai lapsille. 🙂

   Poista
 3. Mooii täällä ollaan nyt vastavierailulla tutustumassa käsitöiden ihmeelliseen maailmaan. Heti täytyykin kiittää kuisivihjeistä, löysin tästä tosi kauniin josta en aikaisemmin tiennytkään mitään. Nuo lalujoutsenet ♡ Miten kaunis, just mun näköinen kuosi. Siitä tarttis jotain saada omaan kotiin. Ehkä tyynyt sohvalle tai vaikka kappaverhot!

  VastaaPoista
 4. Hei,
  viimein sain aikaiseksi avattua tietokoneen ja käytyä blogissasi.
  Komialta näyttää muutokset, mutta valitettavasti sivut ei toimi kännykällä!
  Ei ainakaan Windows Lumialla...
  Näkyy vain yksi kirjain per rivi eikä kuvia laisinkaan.
  Ja tämäkös harmittaa kovasti kun olen tykännyt blogistasi!

  t. Maija

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.