Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Päähuivin ompeluohje

frillahuivi
Muutama viikko sitten ommeltiin hampaat irvessä pipoja. Eipä kyl ollenkaan sureta, vaikka niiden käyttöpäivät olisivat tämän kevään osalta jo ohi. Lupaavalta näyttää! Tänään oli kevään ensimmäinen aidosti kesäinen päivä. Olipas kyl ihanaa! Sellaista utuisen pehmeää ja suloista. Kevääseen ei vain kyllästy ikinä ja aina ne ensimmäiset kesäpäivät vain tuntuvat niin ihanilta kuin ne kokisi ensimmäisen kerran elämässään.

Tytön päiväkotiryhmällä oli tänään jokaviikkoinen perjantairetki ja pitihän sitä varten saada tietenkin sään mukainen päähine. Pipo olisi ollut aivan liikaa. 

Trikoinen huivi on just kiva näille keleille. Sen saa tarvittaessa vedettyä ihan kunnolla korvienkin päälle ja lämpimämmällä kelillä taas hiusrajaan saakka. Ihan kunnon kesäkeleillä tämä on kyllä jo auttamatta turhan kuuma. Joustamattomasta puuvillasta tehdyt päähineet ovat mielestäni helteillä ihan parhaita. 

Olen nähnyt tämän tyyppisiä huiveja siellä täällä, mutta yleensä niihin on ommeltu kiinni lippa. Nekin ovat kyl kivoja, mutta halusin tehdä tästä nyt tällaisen vähän alleviivaavasti tyttömäisen. Ja kun frillat ovat pop, niin sellainen sitten vain koristukseksi. Tätä perusohjetta pystyy hyvin varioimaan ja tekemään vaikka niitä lipallisiakin tai ihan vain perushuiveja ilman sen kummepia. Frillaruusukekin sopisi tällaiseen tosi kivasti.

näin teet frillahuivin
NÄIN OMPELET FRILLAHUIVIN

Frillahuivia varten tarvitset trikoota ja halutessasi myös framillon-nauhaa. Itse rypytin frillan langalla.

ohje frillahuiviin
 1. Leikkaa trikoosta kolmion muotoinen kappale, jonka yläreunan mitta on pään ympärys otsalta niskaan mitattuna. Älä jätä saumanvaroja. Kolmion kärjen paikan voit mitata makusi mukaisesti esim. siten, että kärki päättyy niskaan. HUOM! Kannattaa vähän tehdä esimittausta tuolla leikatulla kolmiollakin eli mieluummin leikata ensin vähän löysempi. Trikoiden palautuvuuksissa on eroja. Liian tiukka huivi ei ole kiva, mutta liian löysä taas valuu ärsyttävästi. Kutakuinkin noilla mitoilla pitäisi kuitenkin tulla sopiva.
2. Taita n. 1 cm levyiset taitokset nurkalle. Ompele kaksoisneulalla tai esim. ompelukoneen valepeitetikkiompeleella. Katso, että kolmion kärki taittuu kauniisti.
3. Taita yläreuna ja ompele samaan tapaan kuin reunat.
4. Leikkaa frilla samasta trikoosta. Sen mitta on kaksi kertaa huivin yläreuna. Ompele frillan keskiosan taakse koko matkalle framilonia tai rypytyslanka. Rypytä frilla.
5. Ompele frilla kiinni keskeltä siksakilla.
6. Käännä huivi nurinpäin. Aseta huivin kulmat vastatusten ja ompele n. kolmen cm pätkältä yhteen joustavalla ompeleella. Käännä ympäri. Valmis!

frillahuivi lapselle
Blogini viisivuotissynttäriviikko lähestyy. Sitä vietetään helatorstain jälkeisellä viikolla. Luvassa on monta kivaa juttua teille ihanille blogini lukijoille ja seuraajille. Mikäli et vielä seuraa blogiani, kannattaa liittyä seuraajaksi, jotta et jää paitsi kivasta. :)

Kuvissa näkyvä seepra-asu on myös minun tekemäni. Siihen liittyvän postauksen löydät täältä.

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua teille kaikille! :)

Tykkäsitkös postauksestani? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista. Blogillani on myös oma Youtube-kanava,Kototeko-tube, jonne kokoan mm. tekemiäni ohje- ja vinkkivideoita.

10 kommenttia

 1. Tulipas nätti frillahuivi. Täällä ei ihan vielä ole huivikeli, mutta tulossa se on. Varmasti! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva... jopa syntyis meikäläisen taidollakin 😏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo, mut vaatii koneen, jossa on joustavat ompeleet... sun koneessa ei tainnu olla?

   Poista
 3. Onpa kiva ja helpon näköinen ohje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo helppo on. Suosittelen! 🙂 Aattelin itsekin tehdä lisää.

   Poista
 4. Minäkin taidan kokeilla. Frillan voisi myös tehdä eri kankaasta jos haluaa vähän variaatiota. Esim yksivärinen huivi ja kirjava frilla. Pitää kokeilla. Kiitos kivasta ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! 🙂 Joo voisi toimia kyl hyvin noinkin. 👌

   Poista
 5. Voi kun on ihana <3 jopa minä voisin innostua tällaisesta huivista <3

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.