Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

VIISI VUOTTA KOTOTEKOA (+ ARVONTA JA ALEKOODI)kalenterin kannet
Kototeko on suuri rakkaustarinani. Se on tarina arjen jyräämän luovuuteni renessanssista ja rakkaan harrastuksenI uudelleen elvytyksestä. – Harrastus, jonka myötä olen saanut toteuttaa monia luovuuden puoliani. 

Olen aina ollut luova ja rakastanut kaikenlaista luovaa tekemistä: olen tehnyt keramiikkatöitä, maalannut akvarelli- ja öljyväreillä, piirtänyt, kirjoittanut, tanssinut, soittanut, laulanut ja ommellut. Nuorempana tykkäsin myös näyttelemisestä. Olen myös valokuvannut ja kehittänyt itse niitä paperisia kuviakin – joskus silloin parikymppisenä paikallislehden toimittajana. Oli jännittävää hiipiä silloisen kotini seinän takana sijaitsevan lehden toimitukseen ja viettää ilta vieläkin hämärämmissä olosuhteissa: pienen pienessä pimiössä. Valokuvien kehittäminen on ehdottomasti yksi kiehtovimmista asioista, mitä voi olla. Se hetki, kun odotat, että mitä paperille ilmaantuu. 

Luovuus on sisimpäni ydinolemus. On ihmisiä, jotka kehittävät itsensä huipuiksi jossain luovuuden lajissa. Minä sen sijaan olen aina ollut niin järjettömän kiinnostunut kaikesta luovasta, etten ole malttanut pitäytyä ainoastaan yhdessä lajissa. Olen nopea oppimaan ja myös kyllästymään. Kototeko on yksi ehdottomasti pitkäjänteisimmistä luovuuteeni liittyvistä asioista. Olen iloinen ja ylpeä siitä ja erityisen onnellinen siitä, että blogini on löytänyt teidät – tai te blogini. Yksinään jutustelu olisi ollut aivan järjettömän tylsää.


SATUNNAISESTA BLOGGAUKSESTA SÄÄNNÖLLISEEN

Kototeko sai alkunsa pienenä innostuksen hapuiluna jo esikoiseni ollessa viisi vuotias. Olen ommellut elämäni aikana todella paljon: yläaste- ja lukioikäisenä ompelin itselleni vaatteita ja myös opiskeluaikanani ompelin. Sitten tulikin pitkä tauko, kunnes esikoiseni myötä kaivoin koneet jälleen esiin. Heräsin myös blogimaailmaan. Koska olen työni puolesta tehnyt paljon sisällöntuotantoa, tuntui blogi hyvin luonnolliselta ilmaisutavalta.

Alkuun päivitin blogiani hyvin harvakseltaan, eikä minulla oikeastaan ollut mitään käsitystä siitä, miten blogia edes tulisi tehdä. Ensimmäiset postaukseni olivat kyllä varsin surkuhupaisia näin jälkeenpäin tarkasteltuina. 
 
Bloggaamiseni oli kaksi ekaa vuotta hyvin satunnaista. Jäätyäni äitiyslomalle kuopuksemme kanssa päätin, että kokeilen bloggausta ihan niin kuin oikeasti.

Blogini nimi, Kototeko, on tuntunut minusta aina hyvältä. Se on riittävän väljä kattamaan kaiken kotona tehtävän ja antaa luvan tarvittaessa siirtyä sujuvasti teemasta toiseen, mikäli ompeleminen alkaisi kyllästyttää ja sitähän olen kyllä tehnytkin. Nimi on toiminut hyvin, enkä ole vielä kertaakaan kyllästynyt siihen.

KOTOTEKO - VOIMAPAIKKANI

Elämäni on viimeisen kymmenen vuoden aikana painottunut hyvin vahvasti perheemme elättäjän rooliin. Luovuudelle ei ole ollut ihan kauheasti tilaa. Luova puoleni olikin pitkään aika pahasti lytyssä. Käsityöt ja käsityöbloggaus herättivät ihan uudella tavalla luovan puoleni ja antoivat sille sen tarvitsemani tilan. 

Kototeko on ollut minulle oma virtuaalinen tilani, voimapaikkani. Olen rakastanut sen kirjoittamista ja siihen liittyvää visuaalista puolta kuvaamisineen kaikkineen. Olen inspiroitunut käsitöistä aivan uudella tavalla. Välillä on ollut ajanjaksoja, jolloin olen innostuksen huumassa myös uuvuttanut itseäni liiallisella vaativuudellani blogiini liittyen. Eniten käsityöbloggaus on kuitenkin ollut mitä suuremmissa määrin iloa tuottavaa. 

Tänä keväänä huomaan tulleeni välietapille. Olen saavuttanut blogillani jo paljon: suhteellisen vakiintuneen ja tasaisesti kasvavan lukijakunnan (ihanan sellaisen) ja paljon hienoja yhteistöitä – siitäkin huolimatta, että olen ollut lähes koko ajan täysin omillani eli en ole kuulunut blogiportaaleihin tai -yhteisöihin.

MITÄS NYT?

Näin viiden blogivuoden jälkeen huomaan olevani tilanteessa, jossa mietin, että mitä seuraavaksi? Bloggaus ei ole enää alkuaikojen tapaan yhtä ihmeellistä ja jännittävää, vaan ihan vain kiinteä osa elämääni. Olen miettinyt lähiaikoina paljon, että jatkanko blogiani tai jos, niin jatkanko sitä tällaisenaan? Vai laajentaisinko sen sisältöä johonkin suuntaan? Ryhtyisinkö tekemään taas videosisältöjä vai tekisinkö suhteellisen vähäisellä vapaa-ajallani jotain aivan muuta? Aina aika ajoin olen havahtunut siihen, että käsityöbloggaus ihan aavistuksen verran kahlitsee luovuuttani. Tykkään kuitenkin tehdä paljon muutakin luovaa kuin käsitöitä.

Ainakin näillä näkymin blogini vielä jatkuu nykyisessä muodossaan. Pidän kuitenkin ovet avoimina. Katsotaan… Olen kyllä nopea keksimään kaikenlaista. :)

Mietin ensin, että olisin koostanut tähän postaukseen otteita menneiltä vuosilta ja linkkejä vanhoihin postauksiin jne. Jotenkin nyt vain tuntui tältä ja halusin kirjoittaa vähän totuttua henkilökohtaisemmin.

Kiitos vielä sinulle siellä ruudun toisella puolella! – Kiitos, että olet kulkenut mukana, lukenut, kenties inspiroitunut, saanut uusia ajatuksia ja vinkkejä, kommentoinut,  tai ollut hiljaa – miten vain. Suuri kiitos Sinulle!


ARVONTA JA ALEKOODI

Lupasin, että järjestän teille tälle viikolle jotain kivaa. Tässäpä tulee: tällä viikolla on luvassa kaiken kaikkiaan viisi upeaa arvontaa. Eli kannattaa seurailla Facebookissa ja Instagramissa. 

Blogisynttäriviikkoni starttaa Eurokangas. Koodilla KOTOTEKOVIP-5 saat -15% alennuksen normaalihintaisista tuotteista Eurokankaan verkkokaupasta. Lisää koodi ostoskorin Alennuskoodi-kenttään ja aktivoi alennuksesi klikkaamalla painiketta ”Syötä koodi”. Koodi on kertakäyttöinen ja voimassa 29.5-4.6.2017. Alennusta ei voi käyttää palveluihin. Tilaukseen lisätään normaalihintaiset toimituskulut.

Lisäksi arvon lukijoideni kesken 25 euron arvoisen Eurokankaan DIY-paketin, joka sisältää lankoja, nauhoja, vetoketjuja ja keittiön sisustustekstiilejä (puuvillainen tiskiliina ja keittiöpyyhe) Eurokankaan kangaskassissa. 

Arvontaan voit osallistua olemalla blogini seuraaja tai liittymällä sellaiseksi Instagramissa tai Facebookissa ja jättämällä yhteystietosi tämän linkin kautta. Voittaja arvotaan tämän viikon aikana ja otan voittajaan yhteyttä sähköpostitse. Osallistumisaika päättyy ke 31.5.

Pysykäähän kuulolla - huomenna vuorossa uusi arvonta.

Mukavaa viikkoa! :)

16 kommenttia

 1. Onnea isosti myös täältä kautta! Seuraan sekä FBssa että instagramissa.
  Todella kiva arvonta!
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Onnea. Seuraan fb:ssä.Kiva arvonta. mervi.koivu@pp.inet.fi

  VastaaPoista
 3. Hei käyttehän osallistumassa postauksen lopussa olevasta linkistä! Voin nämä kaksi tästä nyt ottaa mukaan, mut tästä eteenpäin. Luettehan ohjeet! 👆 🙂

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Hei kävin ilmoiitaumussa linkissä, mutta haluan myös kiittää ja onnitella. Blogiasi on aina mielenkiintoista lukea.

  VastaaPoista
 6. Kyllä minua niin harmittaa, kun mielelläni osallistuisin kilpailuihin, mutta en voi. En kuulu mihinkään naamakirjoihin tai instagrameihin, eli en kuulu "virallisiin" lukijoihin. Luen tätä kuitenkin hyvin säännöllisesti. Tässä tuntee itsensä vanhaksi... Joo, siis taitaa ne vanhatkin kuulua näihin :) Minä tapaan ihmisiä ihan oikeasti ja soitan, lähetän tekstarin, kortin, kirjeen, siis ihan postimerkillä varustetun. T. Naamaton lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei huomasithan keskiviikkona julkistetun arvonnan täällä blogissa? Se on avoin kaikille! 🙂

   Poista
 7. Onnea 5-vuotiaalle :) Klikkailin itseni arvontaan mukaan :)

  VastaaPoista
 8. Onnea blogi-synttäreiden johdosta!

  Osallistun arvontaan. Seuraan blogiasi Facebook-sivujen kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jasmine! Toivottavasti osallistuit tuolta linkin kautta. 🙂

   Poista
 9. Mukana 😀facebookissa seurataan!
  fromoonatoyou@luukku.com

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.