Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

ARVOTTAVANA PAAPIIN KAAVAKIRJA + KANGAS JA ESITTELYSSÄ VIISI HENKILÖKOHTAISTA POSTAUSSUOSIKKIANI


paapiin kaavakirja lapsille
Tuossa yksi päivä mietin, että jos kutsuisin ihan uuden ihmisen vierailulle blogiini, niin mitä hänelle esittelisin? Jos saisin valita viideltä blogivuodeltani viisi postausta, niin mitkä ne olisivat ja miten perustelisin ne? Oikeastaan valinta ei ollut edes kovin vaikea. - Ainakaan alkuun.

Nämä viisi postausta antavat mielestäni hyvän läpileikkauksen blogini sisältöihin ja tyyliin. Postauksista jokainen on myös minulle jollain tapaa tärkeä tai ainakin sellainen, no... minun näköiseni.

Jos olisit blogissani vierailulla ensi kertaa, niin tällaiselle tourneelle sinut johdattelisin. Opastettu kierros alkaa NYT! Postauksen lopussa arvontaohjeet.

 trikooneuletakki

1. Trikooneuletakki, pitsipaita ja asiaa välittävästä pukeutumisesta

Käsityöharrastamisen myötä olen viimeisten bloggausvuosien aikana perehtynyt paljon erilaisiin materiaaleihin ja pukeutumiseen liittyviin eettisiin sekä ekologisiin seikkoihin. Pitkän aikaa tein suurimman osan vaatteistanikin kierrätysompeluna. Sitä en ole nyt lähiaikoina kovin paljoa harrastanut, mutta silti vastuullisuuden ja kestävyyden ajatukset ovat syöpyneet tiukasti takaraivooni. Samoin vaatekaapin sisällön järkeistäminen.

Kototeon olemassaolon aikana olen myös löytänyt oman pukeutumistyylini ja oppinut näkemään vartalotyyppini mahdollisuudet ja rajoitukset. Nämä seikat ovat tehneet vaatteiden tekemisestä entistäkin mukavampaa ja myös hutitekeleiden ja -ostosten määrä on vähentynyt huimasti. Tykkään pohdiskella asioita ja tähän postaukseen sain mielestäni kiteytettyä kivasti keskeisimmät pukeutumiseen liittyvät vastuullisuusasiat. - Termi "välittävä pukeutuminen" kokoaa hyvin yhteen erilaiset näkökulmat.

ompelumaailman enkelit ja demonit
2. Ompelumaailman enkelit ja demonit - kun kaikki menee pieleen

Vaikka tykkään pohdiskella asioita, olen luonteeltani myös leikkisä, hervoton ja erityisesti lähipiirissä usein myös täysi kaheli, joka hauskuuttaa jutuillaan ja puoliteatraalisilla esityksillään, opettaa lapsilleen mm. sokeripalojen asettelua ylähuuleen isoiksi hampaiksi ja muita yleishyödyllisiä taitoja, joita vanhempien kuuluu ehdottomasti siirtää seuraaville sukupolville. ;)

Myös itseironia on sisäänleivottu ominaisuuteni. Kirjoittaminen puolestaan on minulle luonteenomaisin ilmaisumuoto ja hyvin usein perusidean synnyttyä tekstit syntyvät lähes itsestään. Tämän postauksen kanssa kävi juuri niin. - Epätoivoinen ompelutilanne purkautui ulos itseironisena tekstinä. Että vaikkei ompelus nyt mennytkään ihan putkeen, niin hyvät juttuainekset siitä sentään sai. Toivon myös, että postaus tuo oikeastikin lohtua aloitteleville käsityöharrastajille. Ei me kokeneemmatkaan todellakaan aina onnistuta. ;)


 3. Kierrätyshuovasta kaunista teehetkiin

Olen pohjattoman utelias ja helposti innostuva. Saan aina aika ajoin kiihdytettyä itseni lähes päättymättömältä tuntuvaan ideointitilaan, jolloin joudun tietoisesti pysäyttämään itseni tekemällä jotain aivan muuta tai olemalla tekemättä yhtään mitään. Rakastan uuden tekniikan löytämistä, siihen tutustumista, haparoivia ensiaskeleita. - Sitä loputonta mahdollisuutta olla yhä uudestaan täysin untuvikko - ja kuitenkin jossain siellä taka-alalla on kuitenkin paljosta tekemisestä juontava perus varmuus.

Reilu vuosi sitten innostuin DIY-sisustamisesta ja aloin tekemään piensisustusjuttuja. Niiden tekeminen oli mukavaa vaihtelua vaateompelun rinnalle. En osaisi, enkä edes haluaisi keskittyä vain yhteen ainoaan itse tekemisen lajiin.

DIY-sisustaminen palautti myös kameran minun käteeni. Siihen saaka blogini oli painottunut niin paljon itselleni tekemiin vaatteisiin, että olin ollut enimmäkseen kameran edessä. Tuntui ihanalta ja inspiroivalta hypätä pitkästä aikaa kameran taakse. Koenkin kehittyneeni kuvaamisessa viimeisen vuoden aikana melko paljon.

kierrätyslaukku

4. Avaa laukkusi, niin kerron luonteesi!
Tämä postaus on tehty siis ennen kuin olin kuullutkaan Konmarituksesta. Ja todettakoon nyt samantien häntä koipien välissä ja niska kyyryssä, että ei meidän kodissa asu enää edes Konmarin varjoa... Alkuun meni kyllä ihan hyvin, mutta olen oikeasti aika kehno ylläpitämään asioita. - Etenkin epämieluisia. No, ompelutarvikkeista aika iso osa on kuitenkin vielä maritetuilla paikoillaan, että pisteet siitä! Wuuhuu.

Tämän postauksen valitsin hauskan tekstin lisäksi myös siksi, että olen ylpeä tuosta vanhasta miesten takista tekemästäni laukusta. Olen nostanut sen esiin blogissani useaankin otteeseen. Sallittakoon nyt vielä kerran.

Ja viides postaus... buhuuu.... Nyt kyllä pukkaa jo hikeä otsalle. Oikeasti, tämä onkin kyllä tosia paha rasti sit kummiskin. Eikö sallittaisi joku bonus vielä päälle...? Hirveän vaikea valita. Haluaisin kertoa jotain Renew Mamasta, Korjausompelun kesäkuusta ja operaatio Anna Wintourista. Lisäksi haluaisin esitellä Konmarittamatta jääneestä judopuvusta tekemäni sisustustyynyn  ja miljoona muutakin juttua... mut en sittenkään. Viides on..... tittididiiiii5. Kuosin takana -juttusarja

Myönnetään. Tää on vähän kyllä huijausta, koska postaus on verrattavissa siihen, että lupaisin esitellä teille turistin, mutta toisinkin eteenne täyteen ahdetun turistibussin. No, onhan tämä silti yksittäinen postaus. Tavallaan.

Olen tästä kokonaisuudesta pikkuisen ylpeä. Se on vaatinut minulta oikeasti paljon vaivaa, mutta halusin sen tehdä. - Meidän kaikkien iloksi. Olen itse todella kiinnostunut kuosisuunnittelusta ja tiedän, että myös iso osa blogini seuraajista on kiinnostunut kuulemaan ihmisistä kuosien takana.

Kuosin takana -juttusarjassa kurkistetaan Vimman, Noshin, Paapiin ja Taiga Colorsin kuosisuunnittelun taakse sekä tutustutaan lahjakkaaseen ja hyvin muuntautumiskykyiseen Leena Renkoon. Jollet ole juttusarjaa vielä lukenut, niin luepa vaikka kesän aikana.


Tässäpä nämä. Mahtoivatko olla sinulle tuttuja entuudestaan? Onko sinulle jäänyt mieleen joku postaukseni ihan erityisesti?

OSALLISTU ARVONTAAN - VOITA PAAPIIN KAAVAKIRJA JA KANGASTA

Paapiin kaavakirja lapsille -arvonta

Ja lopuksi arvonta. Tällä kertaa arvottavana on Paapiin inspiroiva kaavakirja lapsille sekä pieni yllätyspala kangasta. Arvonta on avoin ja vapaa aivan kaikille sen löytäneille. - Seurasitpa sitten blogiani jonkun some-kanavan kautta, suoraan lukemalla tai vaikka olisit tupsahtanut tähän aivan tätä varten. Tämä on nyt vain ihan iloksi teille kaikille.

Arvonta-aika on 31.5.-3.6.2017. Osallistua voit jättämällä yhteystietosi oheisen linkin taakse

Tuolta Kuosin takana -juttusarjasta löytyy tosiaan myös juttu Paapiin Anniina Isokankaasta

Eurokankaan kanssa yhteistyössä järjestämäni arvonta päättyy tänään. Siihen voit osallistua vielä  täältä. Lisäksi Instagramissa on käynnissä Hellinin ihana yllärikangaspaketin arvonta. Tälle viikolle on tiedossa vielä kaksi kivaa arvontaa. Kannattaa siis pysyä kuulolla! :)

Ajattelin tehdä tällä viikolla myös postauksen, jossa kerron jotain myös itsestäni täällä blogin takana. Tai kaipa minä aika paljon olen lopulta itsestäni kertonut noin niin kuin rivien välistäkin. Mutta jos mielessäsi on jotain, mitä haluaisit kysyä tai tietää liittyen käsityöharrastamiseeni, minuun tyyppinä tai mitä vain, niin heitäpä kysymystä tuonne kommenttikenttään. :)

8 kommenttia

 1. Löysin aikoinaan tänne blogiisi Renew Maman myötä. En ole itse mama, mutta minusta se oli vain niin hyvä lähtökohta ompelulle. Ja yleensäkin tykkään siitä, että pohdit ja puljaat asioita. Ja sen kyllä huomaa, että näet vaivaa blogin vuoksi! Ja henkilökohtaisuus on mielestäni aina plussaa, koski blogi mitä aihetta hyvänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu. Renew Mama oli se projekti kun näin blogin postauksen jossain ompeluryhmässä ja jäin seurailemaan taustalle mitä tuleman pitää.

   Poista
  2. Onpa hauska kuulla, että Renew Mama on selkeästi innoittanut aika monia ja sen myötä on jäänyt vakkarilukijioita blogiinikin. Kiva, kun ootte siellä! 💞🌼

   Poista
 2. Mielenkiintoinen tämä sinun blogisi,en muista mistä löysin ,mutta täällä käydään lukemassa juttujasi.
  tyttiklemetti@luukku.com

  VastaaPoista
 3. Arvonta-aika on päättynyt. Linkki arvontalomakkeeseen on sulkeutunut. Ethän turhaan siis kommentoi tähän alle osallistumisesta.. Kiitos kaikille osallistuneille! Teitä oli huima määrä!

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.