Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

EN LAITTANUTKAAN LAPPUA LUUKULLE - SYNTYI KOTOTEKO 2.0 (+ARVONTA)


Hello Fellow! – Erityisesti sinä siellä, joka ole kulkenut Kototeon matkassa jo pidemmän aikaa – toki muutkin saavat olla kuulolla. Jospa istuttaisiin hetkeksi alas ja juteltaisiin ihan rauhassa. Että mitäs sitä on oikein tullut tehtyä. – Nimittäin täällä ruudun toisella puolen.

Viime keväänä pohdin ainakin muutamassa postauksessa blogini kohtaloa. Että onko blogi se juttu, mihin haluan jatkossakin käyttää vapaa-aikani ja jos, niin jatkanko samassa muodossa vaiko mitenkä. Vaikka nautin edelleen blogini tekemisestä, jokin tuntui hiertävän. Oikeastaan minusta tuntui siltä kuin olisin ollut pukeutuneena pari kokoa liian pieneen vaatteeseen. Saumat kiristivät ja olo oli aavistuksen tukala. 

Nyt on saumat ratkottu auki. On vaihdettu materiaaleja, tuunattu ja levennetty. - Olen taas oikean kokoisessa ja laatuisessa kostyymissa. Jiihaa! Pieni postaustempon höllentäminen heinäkuussa kirkasti näkymän. Bling! Kyllä, miksen tätä aiemmin ollut keksinyt? Tai ehkä olinkin, mutta en vain ollut osannut löytää punaista lankaa. Nyt yhtäkkiä kaikki näyttikin kirkkaalta. Tässä se nyt on: uudistunut Kototeko. Ei radikaalisti erilainen, mutta päivitetty versio. Kototeko 2.0. 😊


Jotain vanhaa, jotain uutta

Kototeko on koko olemassaoloaikansa eli sen reilun viisi vuotta ollut puhdasverinen käsityöblogi. Olen kuitenkin aina tehnyt käsitöiden lisäksi kaikenlaista muutakin luovaa. Olen myös herkkä innostumaan uudesta: uusista tekniikoista, uusista lajeista ja harrastusmuodoista. En ole se tyyppi, joka jaksaa viilata osaamistaan yhdessä ja samassa tekniikassa loputtomiin, vaan ehtymättömän uteliaana olen jo hyvin nopeasti kurkistamassa seuraavan oven taakse, että mitäs sieltä löytyykään. No, sieltähän löytyi. Ja paljon. – Liuta asioita, joita tykkään tehdä ja joista olen innostunut.

Pikkuhiljaa blogiini olikin valunut kuin huomaamatta erilaisia sisältöjä käsityöaiheen ulkopuolelta: kokkailua, villiyrtteilyä, kotikosmetiikkaa, sisustamista. Vaikka kaikki edellä mainitut ovat eri genren juttuja, niillä on kaksi yhdistävää tekijää: koti ja itse tekeminen. Tämän järkälemäisen johdannon jälkeen päästään varsinaiseen asiaan…

Kuten blogini uudistuneessa logossa lukeekin, Kototeko 2.0 on yhtä kuin käsityökeskeinen blogi, joka pitää sisällään myös muita kototekoilun ns. alalajeja. Kototeon pääteemat ovat nyt käsityöt, herkuttelu, hemmottelu ja koti. Sinä, käsityöihminen siellä, älähän vedä neulelankoja tai kankaita väärään kurkkuun, sillä käsityöt eivät katoa minnekään! Niiden oheen tulee vain muita sisältöjä.

Kototekoilun ABC

Ja mitä se kototekoilu nyt sitten oikeastaan tarkoittaa? Olen ihan oikeasti ajatellutkin tätä asiaa… 😊 Se on inspiroivaa ja luovaa kotielämää. - Ideahurmoksen aallonharjoilla surffaamista, ompelua, virkkuukoukun heiluttelua, materiaaleista hullaantumista, uusia tekniikoita, sisustamista ja herkuttelua. Kototekoilu ei vaadi hulppeita puitteita tai edes huimia käsillätekemisen taitoja. Se on asenne ja tapa elää kotiarkea innostuen, inspiroituen ja uusille ideoille avoimena. Kototekijälle koti on Hop Lop + Linnanmäki potenssiin sata. Villasukat jalkaan, mukillinen kahvia ja sit mentiin!

Myös kototekoilun jokaisella ”alalajilla” (jotka löydät blogini menusta) on oma pieni filosofiansa, josta voit lukea tarkemmin blogini ylävalikoiden päätasoilta. Valikosta löydät nyt ja jatkossa kootusti blogini sisällöt. Mm. kaikki kirjoittamani juttusarjat ja teemakokonaisuudet löydät menusta omina kokonaisuuksinaan. Käsityöosiossa on monen monta alavalikkoa, koska se on se muhkein osa-alue blogissani jatkossakin.

Blogistani löydät jatkossa siis inspiraatiota, ohjeita ja vinkkejä kaikkii blogini pääteemoihin liitten. 

Käsityöt
Herkuttelu
Koti
Juttusarjat

Osallistu arvontaan! 

Blogiuudistuksen kunniaksi hemmottelen teitä aika mukavalla arvonnalla. Eli arvon kaksi 45 euron suuruista lahjakorttia Noshin verkkokauppaan. Toinen kortti arvotaan Facebook-seuraajieni kesken ja toinen Instagram-seuraajien (tästä IG:n puolella ohjeet jahka ehdin). Mikäli haluat tuplata mahdollisuutesi, niin seuraapa kummassakin ja käy huikkaamassa osallistumisestasi kussakin kanavassa arvonta-aiheisessa postauksessa.

Osallistumisohjeet: 

Voit osallistua arvontaan olemani seuraajani Facebookissa ja jättämällä osallistumiskommentin tämän postauksen alle Facebookissa. Osallistumisaikaa on 9.8.2017 saakka. Voittaja arvotaan 11.8. mennessä kaikkien osallistumiskommentin määräaikaan mennessä jättäneiden kesken. Voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Millaisia ajatuksia blogini uudistus herättää? - Uskon kyllä, että teissä blogini lukijoissakin on paljon kaltaisiani kokovartalokotoilijoita ja te, jotka olette kiinnostuneita ainoastaan käsityösisällöistä, niin hyppikää sitten vain yli ne muut. :)

26 kommenttia

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Olen itse enemmän käsityö -kuin kotoilutyyppi, ja siksikin olen ehdottomasti tykännyt blogistasi, ja tehnyt ohjeillasi mm. ponchon paksusta villakankaasta. Mutta varmasti seuraan blogiasi jatkossakin, sillä ihailen kaikkia käsityön muotoja, kotitöistä ja ruuanlaitosta lähtien. Toteutan kaikkea itsekin. Onnea blogillesi, olet onnistunut jo nyt, ja tsemppiä myös tulevaan. Ja muista; riittävän hyvä riittää ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun ihana kuulla! Sehän on itselleni aika mysteeri, et miten paljon mitäkin ohjetta ja vinkkiä on hyödynnetty. Kiitos kivasta kommentista! ❤

   Poista
 3. Olen seurannut blogiasi ja seuraan jatkossakin, hyvä, että löysit ratkaisun...

  VastaaPoista
 4. Mukana kuin pukama. Käsityöt kiinnostavat ja kaikenlainen muukin kotoilu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! ❤ Just joku päivä mietinkin, et mitähän sulle kuuluu. Täytyypä käydä kurkkaan sun blogista. 🙂

   Poista
  2. Mä olen tehnyt paljon käsitöitä pitkin kesää, mutta ovat hyväkkäät sen verran suuritöisiä, että eivät ole vielä valmistuneet. Paljon ollaan oltu reissussa kotimaan kamaralla. Nyt sitten ollaan rauhoituttu kotiin odottamaan ensi viikolla alkavaa koulua. Itsekin olen pitänyt vähän rauhallisempaa some-elämää näin kesällä. Jotenkin sitä on hetkessä paremmin kiinni, kun elää niiden ihmisten kanssa, jotka ovat läsnä. Mulla on somettelu nyt kesällä rajoittunut lähinnä näihin rauhallisiin aamuihin, jolloin muut vielä nukkuvat. Aurinkoista elokuuta Sulle! :)

   Poista
  3. Kuulostaa kivalta. Kyllä tätä some-eloa ehtii sit syksyn pimeinä iltoina. Ja läsnäolo on kyl paljon intensiivisempää sometta. Pitäs varmaan ottaa itsekin käyttöön taas someton sunnuntai. Mulla vaan työn vuoksi bloggaus ajottuu yleensä just viikonloppuihin. Mukavaa elokuuta ja koulun aloitusta koko perheelle! 🙂

   Poista
 5. Aika moni käsityöblogi sisältää muutakin ja minusta se on vain mukavaa. Kiva, että jatkat ja tuo jako tietysti selkeyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyl totta. Jotenkin olin itse jämähtänyt siihen ajatukseen et kun kässäily jo itsessään on niin laaja aihe, ni ei vois olla mitään muuta. Aika näyttää miten tää kombo toimii. Kiitos kivasta kommentista! ❤

   Poista
 6. Hienoa, että löysit hyvän tavan jatkaa itsesi toteuttamista ja vielä tavan e jakaa meille vinkkejä ja ideoita.
  Itse olen saman pohdinnan edessä nyt. Mutta lähinnä sen vuoksi, että olen alkanut saamaan niin paljon myös negatiivista että ainakin tauko on hyvä pitää jossakin kohtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta! No sepäs outoa. Jotain sellasta oon rivien välistä tulkinnutkin. Aika ikävää kyl. Kannattaa silti muistaa, et muutama kärkäs kommentoija ei välttämättä ollenkaan edusta muiden näkemyksiä. ❤

   Poista
  2. Mutta se vähän välillä lannistaa, varsinkin jos kyse ei ole ollenkaan edes siitä mitä tuolla blogissa teen vaan ihan muut asiat.

   Poista
  3. No kuulostaapa tosi oudolta. 🤔 Voimia ja edelleen viittaan edelliseen kommenttiini. ❤

   Poista
 7. Kuulostaa tosi hyvältä päätökseltä! :) välillä on hyvä miettiä omaa blogiaan ja sen suuntaa syvemminkin, ja usein se johtaakin vain hyviin asioihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä just! Blogi on niin tiukasti kytköksissä omaan persoonaan, että sitä ois vaikea tehdä täpöllä, jollei itsellä ois hyvä fiilis sen suhteen. Tai ainaki mulle se ois vaikeeta. Kiitos kommentista! 🙂

   Poista
 8. Kiva nähdä mitä tulee! Kässäblogeja paljon lukevana tykkään kyllä, jos mukana on muutakin mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. 😍 Tosi kivaa palautetta oon saanut fb:n puolellakin tästä muutoksesta. Vaikuttaa siis oikealta suunnalta. Ja kukaanhan ei jaksa lukea blogia, jota ei tehdä ilolla ja innostuneena. Mukavaa viikonloppua! 🙂

   Poista
 9. Olen seuraillut blogiasi ja tykkään lukea muistakin asioista ,käsityö jutut kyllä kiinnostaa,koska teen niitä itsekin.
  Minä kun en kuulu näihin facebookkiihin niin on mukava seurata täältä ja tykätä myös.
  T:Tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kiitos kommentista ja mukavaa sunnuntai-iltaa! 🙂

   Poista
 10. Kaikki kotoiluun liittyvä kiinnostaa. Valitettavasti en ole Facebookissa enkä Instassa, olisipa ihana, jos voisi silti osallistua näin mahtavaan arvontaan.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Tällä kertaa arvonnat menivät näin. Toinen kerta sitten toisella tapaa. Mukavia syyskotoiluita! 🙂

   Poista
 11. Pitipä vielä palata tähän postaukseen ja ihmettelemään että kun sinulla on blogi ja meitä blogi seuraajiakin on, niin miksi blogissasi on arvonta johon saa osallistua vain facebook seuraajat?
  Olisi ollut mukavaa päästä facebookittomana seuraajana osallistumaan näin mahtavaan arvontaan!
  Joka tapauksessa ihana blogi :) Hyvää loppukesää!

  maimyx(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta! Minulla on tapana vuorotella, mitä kautta seuraaville/lukeville kohdennan blogini arvonnat. Tällä kertaa näin. Seuraavalla kerralla sitten taas joku toinen osallistumiskombinaatio..esim. blogini synttäriviikon arvonnoissa oli yksi arvonta pelkästään blogini lukijoille - kanavasta riippumatta. Kiva, kuulla, että pidät blogistani. Mukavaa syksyä! 🙂

   Poista
 12. Hienoon ratkaisuun päädyit:) Niin se pitääkin tehdä mikä itsestä parhaimmalta ja omimmalta tuntuu. Sehän on vaan kiva asia että sisältö monipuolistuu, jokaiselle löytyy jotakin:) Että tiivisti täällä pysytään mukana:)

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.