Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

KASVITAULUT EBBA MASALININ HENGESSÄ

kasvitaulut
Olen ihastellut jo pienen iäisyyden Ebba Masalinin ihastuttavia kasviaiheisia opetustauluja. Työpaikkani neukkarissakin on yksi sellainen muistuttamassa ihanuudestaan. Tässä loppukesän ja alkusyksyn taitekohdassa huomaan imeväni itseeni luonnon vihreyden viimeisiä rippeitä ja toisaalta nauttivani suunnattomasti myös syksyn esiinmarssista. Jäin miettimään, että olisipa ihana tallettaa pieni muisto tästäkin, jo taka-alalle siirtyneestä kesästä. Kasvitaulut, Ebba Masalinin hengessä – oi kyllä! 
Tällaiset niistä sitten tuli. Eivät nämä nyt ihan Ebban versioille pärjää, mutta ihan kivat wanna be:t silti. Vai mitä? Vielä ehdit sinäkin tekemään, jos haluat. Hopihopi vain luontoon! :)

kasvitaulu
kasvitaulu
Näin teet Ebba Masalinit 

Näitä tarvitset:


 - Mustaa kartonkia
- Ruskeaa kartonkia
- Rei’ittäjän
- Lankaa ripustusta varten
- Liimaa
- Kasveja

1. Poimi haluamasi kasvit talteen
2. Asettele kasvit paksun kirjan sivujen väliin. Voit suojata sivut esimerkiksi leivinpaperilla. Asettele kirjan päälle vielä lisää kirjoja tai jotain muuten vain painavaa. Itselläni kirjojen painona oli ompelukone. Painon alla kasvit prässäytyvät. Anna kasvien prässäytyä ja kuivua viikon verran.
3. Liimaa kasvit mustalle kartongille mieleisiisi asetelmiin.
4. Liimaa musta kartonki ruskean päälle, jolloin ruskea muodostaa kuvalle kehykset.
5. Paina yläosaan rei’ittimellä reiät. Pujota ripustuslanka läpi. Valmista!

Syystunnelmointia

Joissakin aiemmissa postauksissa olen hehkuttanut alkusyksyrakkauttani. Tämä postaus jatkaa samalla linjalla. Olen huomannut, että rakastan vuosi vuodelta vain enemmän eri vuodenaikoja (loka-marraskuun voisi kyllä tiivistää yhteen viikkoon) ja niiden taitekohtia. Vaikka toisinaan olen haaveillut asumisesta muissa maissa, enpä sitten lopulta kuitenkaan tiedä. Näin selkeitä vuodenaikojen vaihteluita ei juuri etelämmässä ole.  Tässäpä kasvitaulujen lisäksi myös ripaus syksyyn taipuvan luonnon kauneutta. 😊

Postauksen yhdessä kuvassa näkyvät vihreät lasimaljakot olen tehnyt myös itse. Ne on koristeltu rannekoruilla ja maalattu tuommoiseksi ihanan mintuksi. Ohjeen niihin löydät täältä.
Muita kodin piensustamiseen liittyviä ideoita löydät täältä.


Ihanaa loppuviikkoa!

P.S. Mikäli huomasithan postaukseni käsityö- ja DIY-harrastajille suunnatusta liikuntahaasteesta? Aiheeseen liittyvään IG-tiliin onkin tullut jo kivasti seuraajia. Tuu säkin! :)

7 kommenttia

 1. Kivat Ebba Masalinit! :) Itse olen ajatellut ostaa jostain Taitoshopista sellaisen E.M.-leivinliinan keittiön seinälle. Pannulappu minulla jo onkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo ne oikeat on tosi ihania! Ehkä mäkin joku päivä. 🙂

   Poista
 2. Ihanat taulut!Meillä oli kasiluokkalaisella keästehtävänä kasvikansion kerääminen,tosin valokuvaamalla.Minä innostuin siitä ihan hirveästi:D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ❤ Kasvion kerääminen oiskin tosi kivaa. Vois tehdä vähän enemmänkin näitä tauluja siinä sivutuotteena. 🙂

   Poista
 3. Nämä on kyllä kauniit! Idea talteen korvan taakse :) Toimiskohan kontaktimuovi tai laminointi tuossa päällä? Tai sit ihan kehyksiin lasin alle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! 😘 Juu toki varmasti toimii, mut fiilis on kyl silloin aika eri. Eli muovinen. Mut kehykset ja lasi toimii toki aina. 🙂

   Poista
 4. Nämä on kyllä hurjan kauniita<3 Tässä yks päivä vinkkasin sun postauksesta lasten päiväkotiin, aiemmin kun mietittiin hoitajien kanssa mistä saisi kasviaiheisia tauluja. Näitähän meinaan ois lasten kanssa kiva tehdä, käydä ensin keräämässä kasvit ja jne..:)

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.