Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

HYVÄSTI PITKÄAIKAINEN OMPELUKAVERINI, TERVETULOA UUSI!


husqvarna viking opal 650
Yhteistyössä: Husqvarna Viking

Hyvä parisuhde on korvaamaton. Sen tukijalkoja ovat luottamus ja usko siihen, että yhdessä mennään läpi vaikka harmaan kiven. Kaikki ompelua harrastavat ymmärtävät, että tämä kuvaus istuu täydellisesti paitsi ihmispartneriin, myös ompelukoneeseen. Parhaimmillaan. Pahimmillaan suhde on epävakaa ja niin arvaamaton, että sitä olisi valmis heivaamaan partnerinsa kaaressa ulos ikkunasta.

Ompeluvuosieni aikana olen saanut nauttia hyvistä ompelukumppaneista ja myös niistä vähemmän hyvistä. - Viimeiset reilut kaksi vuotta suorastaan loistavasta. Tässä loppuvuodesta kuitenkin päätin hyvästellä kumppanini eli Husqvarna Viking Opal 650:n, joka on ollut käytössäni bloginäkyvyyttä vastaan. Husqvarna Viking -yhteistyön myötä sain nimittäin käyttööni loppuvuodesta uuden ompelukoneen ja minulla ei yksinkertaisesti ole tiloja kolmen koneen säilyttämiseen. Varakoneena minulla on kuitenkin edelleen vanha, blogiyhteistyötä edeltänyt koneeni. 

Olen pikkuisen kiintyväistä ihmissorttia ja siksi luopuminen tuntui hetkellisesti siltä kuin olisin hyvästellyt ihmiskumppanin. Eilen kasasin yhteen blogini vuoden kokonaisuudessaan. Näin vuoden lopussa halusin vetää vielä yhteen yhteistyövuoteni Opalin kanssa. Tähän kohtaan sitten taustalle nostalgissävytteistä musiikkia, hidastettuja liikkeitä, kuplivaa naurua, lempeitä katseita, saippuakuplia, halauksia, kullankeltaista aurinkoa, hymyjä läpi kyynelten, muutamia tuskaisia vihan hetkiä ja lopuksi vielä haikeat jäähyväiset kyynel silmäkulmassa kimmeltäen. 😉
 
Toivon, että tästä koosteesta on sinun ompeluusi hyötyä ja iloa. Olipa muuten hauska kurkata taakse päin jo ihan jo senkin vuoksi, että ajankulu näkyy myös kuvissa esiintyvissä lapsissamme – ja vähemmän mairittelevasti myös itsessäni (kröhöm… mm. muutamat lisäkilot). No, semmoista se on. Elämä.

ympyräohjainympyräohjain
ympyräohjainHusqvarna Viking -yhteistyön myötä olen oppinut hyöyntäään mm. huomattavasi aiempaa kattavammin erilaisia paininjalkoja ja lisätarvikkeita. Yksi useaan otteeseen hyödyntämistäni lisätarvikkeista on ympyräohjain. Sitä ole hyödyntänyt useissa vaatteissa ja myös myös mm. läppärilaukun koristelussa.

Ympyräohjainpostaukset löydät täältä: 

Tropiikin hedelmät ja uusi kumppani (postauksessa myös video)
Kankaanpainantaa ja alikeommeltu tunika tytölle
Läppärille uudet vaatteet

nahkapaininjalka
nahkalaukku
Ompelin Opalilla myös useat nahka- ja keinonahkatyöt. Nahkan ompelussa hyödynsin liukuvapohjaista nahkapaininjalkaa ja ilahduin myös siitä, kuinka kivasti kone ompeli suht paksujakin materiaaleja.

DIY-kalenterille omatekoiset kannet
Rakkaan kummitädin vanhasta nahkatakista laukku 
 päärmäyspaininjalka

piilovetoketjupaininjalka


Erilaisia paininjalkoja kokeilin yhteistyön aikana useita. Moni niistä jäi vakiokäyttöön. En voi kuin ihmetellä, kuinka olen tullut toimeen aiemmin ilman piilovetoketjupaininjalkaa. Yksi suosikeistani on myös tereenauhan ompeluun tarkoitettu paininjalka. Sen avulla saa tehtyä helposti tereenauhan ja ommeltua sen paikoilleen todella siististi.

Ohessa paininjalkoihin liittyviä postauksiani:


yläsyöttäjällä ommeltu laukku
yläsyöttäjä


Tätä laukkua ommellessani testasin ensimmäistä kertaa yläsyöttäjää ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Postauksen löydät täältä.
Husqvarna Viking Opal 650 käyttökokemuksiani en ala enää sen kummemmin summaamaan muutoin kuin, että olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Kone on mielestäni erittäin hyvä ja helppokäyttöinen perusompelukone. Jos haluat lukea koneen ominaisuuksista tarkemmin, niin täältä löytyy postausta siitä.
Mikäli kaipaat vinkkejä ompelukoneen hankintaan ihan yleisestikin, niin tästä postauksesta löytyypi

Ensi vuoden alkupuolella sitten jossain kohtaa esittelen uuden ompelukumppanini. Se on itse asiassa rungoltaan sama kuin tämä Opal, mutta sen lisäksi siinä on sitten paljon muutakin. - Toivottavasti tulevistakin yhteistyöpostauksista on sinulle iloa ja hyötyä.

P.S. Opalini matkasi uuteen hyvään kotiin. Sen tulevia seikkailuja voitte seurata jatkossa Craft Candidate -blogissa.

Upeaa uutta ompeluvuotta sulle! :)

2 kommenttia

  1. Kiitos maininnasta - heti, kun saan koneella jotain järkevää ja bloggaamisen arvoista tehtyä niin aivan varmasti blogissa kuuluu. Ensimmäinen postaus on varmaan jotain tyyliin "apua, miten tämä toimii..." :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei se nyt niin vaikea ole. Kyllä sä selviät! Mäkin opin nopeesti, vaikka edellinen kone oli paljon simppelimpi. Ja täällä ollaan, jos joku mietityttää. Ompeluiloa! ☺

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.