Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Esittelyssä Lastenhuoneen askartelukirja


lastenhuoneen askartelukirja
lastenhuoneen askartelukirja
lastenhuoneen askartelukirja
Kirja saatu kustantajalta (Readme)


Rakastan käsityökirjoja. Erityisesti sellaisia, jotka näyttävät ihanilta ja myös tuntuvat. Eli paksut kannet ja huokoinen, mattapintainen paperi, joka luo kirjaan utuisan yleisilmeen. Paula Huvisen kirjoittama ja kuvaama Lastenhuoneen askartelukirja on juuri sellainen. Se on lapsiperheitä varten koottu DIY-kirja, joka vetää yhteen monipuolisesti kaikenlaista lapsiin ja vanhemmuuteen liittyvää askartelua ja käsitöitä. 


lastenhuoneen askartelukirja

lastenhuoneen askartelukirja
lastenhuoneen askartelukirja


Lastenhuoneen askartelukirja pitää sisällään paitsi askartelua, myös ompelua, virkkausta ja neulontaa. Kirjan ohjeet ovat pääosin helppoja eli soveltuvat hyvin myös aloittelevalle tee se itse -ihmiselle. Kirjan takaosaan on koottu pieni virkkaus- ja neuleopas: aloitteleva tekijä voi tarkistaa sieltä helposti, että mikä olikaan pylvään ja kiinteän silmukan ero.

Yli 200-sivuinen kirja kokoaa tosi kivasti yhteen monenlaisia lapsiaikaan liittyviä käsitöitä ja askarteluja: on vaunuverhon ohjetta, uniriepua, erilaisten säilytyskorien ohjeita. Osa ohjeista liittyy lastenhuoneen sisustamiseen ja koristeluun, osa taas lasten leikkeihin. Tavallaan kirja toimii myös hyvänä muistilistana kaikenlaisista ihanista jutuista, joita on mukava tehdä vaikkapa muistoksi lapsen eri ikävuosista.

Kirjassa on myös jonkin verran lasten kanssa yhdessä tehtäviä askarteluja. – Jälkimmäisiä olisin oikeastaan kaivannut enemmänkin. Oma lapsi kun on juuri nyt siinä iässä, että yhdessä tekeminen onnistuu ja on kivaa.

lastenhuoneen askartelukirja
Mielestäni kirja on kauniisti ja laadukkaasti toteutettu kokonaisuus selkeine ohjeineen. Ilmeeltään kaikki ideat ovat yksinkertaisen tyylikkäitä ja sopivat tyylillisesti yhteen. Kirjan ideoissa sen sijaan ei välttämättä ole mitään kovin uutta. Tiipiit, sisustuskorit, unisiepparit tai perunapainanta – kaikki ovat ideoina ja tekniikoina melko käytettyjä. Toki jokaisen ilme on kirjassa omanlaisensa ja kivan tyylikäs.

Pikkuisen jäin kuitenkin kaipaamaan edes muutamia täysin uniikkeja ideoita. Tämän teeman ympärille olisi ollut mahdollista keksiä jotain täysin ennennäkemätöntäkin: lapsenkaltaisen luovaa ja jännittävää. Uskon kuitenkin, että kirja toimii hyvin nimenomaan kokoomaoppaana ja toisaalta sen ideat antavat tilaa myös omille variaatioille.

Kokonaisuudessaan Lastenhuoneen askartelukirja on siis täydellinen kirja DIY-ihmiselle, jolla on lapsia. Itse ihastuin erityisesti virkattuun pandapehmoon. Sellaisen voisin virkata yli kaiken pehmoleluja rakastavalle kuopuksellemme.

Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.