Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Avainkukkaron ompeluohje


avainkukkaron ohje

pilven muotoinen avainkukkaroavainkukkaron ohje

Millaisiin sanoihin sinusta kiteytyy ystävyys? Minusta siihen kyllä liittyy oikestaan montakin asiaa, mutta yksi ihan tärkeimmistä asioista tiivistyy sanoihin: ”satoi tai paistoi”. Ei ehtoja. Hyvä ystävä pysyy vierellä kaikenlaisissa elämän vaiheissa. - Niin myötä kuin vastamäessä.

Hyvän ystävän tunnistaa myös siitä, että vaikkei edes tapaisi kovin usein, yhteys säilyy. Vaikkei ruuhkavuosien aikana aina muistaisi tai ehtisi soittamaan tai laittamaan edes viestiä, jossain siellä sydämen sopukoissa tiedät, että ystävä on siellä jossain ja vähintään ajattelee sinua. 

En lähestulkoonkaan aina noteeraa virallista ystävänpäivää millään tapaa. Pyrin pitämään suhteista huolta ympäri vuoden. Välillä hyvällä, toisinaan heikommalla menestyksellä. Mitä vanhemmiksi lapset tulevat, sitä enemmän elämässä alkaa olemaan taas tilaa ystäville. Uusille ja vanhoille. Ja se on ihanaa se.

Tänä vuonna näin ystävänpäivän lähestyessä mieleeni ponnahti ajatus sympaattisesta avainkukkarosta konekirjailtuine teksteineen päivineen. Samassa hengessä syntyi myös suloinen pilvihahmo. Haluan antaa muutamille ystävilleni pienen muistamisen, jolle on myös oikeasti käyttöä. Avainkukkaroon liittyy myös kestävän pukeutumisen kulma: mikään ei syö yhtä tehokkaasti taskuja puhki kuin avaimet.

Avainkukkaroissa saumat on jätetty päällipuolelle ja huoliteltu applikaatio-ompeleella. Näin kukkarosta tulee mahdollisimman litteä, joten se menee taskuun mahdollisimman kompaktisti.

avainkukkaron ohje
avainkukkaron ohje

Näin teet avainkukkaronTarvikkeet:

  • Keinonahkaa tai nahkaa, korkkikangasta tai nahkapaperia.
  • Mahdollisimman lyhyt vetoketju
  • Pyöreä avainrenksukka (ei pakollinen)
  • Matto- tai askarteluveitsi

avainkukkaron ohjeTee näin:

1. Leikkaa nahkasta kaksi pilven muotoista kappaletta. Tässä mallissa pilven leveys on 14 cm ja korkeus keskikohdasta mitattuna 8,5 cm. Leikkaa nahkasta myös 1 x 5 cm kokoinen suikale.
2. Kuvioi, kirjo tai tekstaa permanent-tussilla haluamasi teksti yhteen pilvikappaleeseen tai ompele pilvihahmon kasvot. Itse olen tehnyt tekstit kirjovalla ompelukoneellani (Husqvarna Viking Designer Topaz), mutta aika monessa elektronisessa koneessa on mahdollisuus kirjainten ompelemiseen eli kirjovaa konetta tämä ei vaadi. Pilvihahmon naama on ommeltu applikointiompeleella ja suoralla.
3. Pujota avainrenksukka pieneen nahkasuikaleeseen. Renksukka ei ole vältämätön, sillä yleensä avainnipussa on valmiiksi renksukka, jolla avaimet voi kiinnittää kukkaroon. Taita suikale kaksinkerroin ja ompele se kiinni pilven kirjotun kappaleen nurjalle puolelle kuvan osoittamaan kohtaan n. 1 cm päähän reunasta.
4.  Leikkaa pilven toiseen kappaleeseen kuvan osoittamaan kohtaan mattoveitsellä viilto ja leikkaa päädyt viistoiksi kuvan osoittamalla tavalla n. 0,5 cm verran. Viillon tulee jäädä n. 1,5 cm päähän reunasta kummallakin puolella. Taita viillon päädyt ja sivut nurjalle ja ompele kiinni suoralla ompeleella.
5. Neulaa vetoketju aukkoon ja ompele kiinni suoralla. HUOM! Mikäli vetoketju ei ole riittävän lyhyt, lyhennä se (ompele käsin moneen kertaan stoppari vetoketjuun ja leikkaa poikki sopivasta kohdasta.
6. Aseta pilvipalat nurjat puolet vastatusten ja ompele aivan reunasta suoralla. Ompele lopuksi reunat ympäriinsä applikaatio-ompeleella.

avainkukkaron ohjeOikein ihanaa ystävänpäivää just sulle sinne! - Kiva, kun kuljet mukana käsityömatkalla. :) 

Seuraa Kototekoa:
4 kommenttia

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.