Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Turbaanipipon ompeluohje

turbaanipipon ompeluohje
turbaanipipon ompeluohjepipon ompeluohje

Vaikka säätiedotukset lupailevat jo hellekelejä, on yksi asia varma: pipoille on Suomessa tarvetta lähes jokaisena vuodenaikana. Jollei nyt ihan lähipäivinä, niin kukaties vappuna tai juhannuksena. Noh, ihan viimeistään nyt kuitenkin ensi syksynä. 

Turbaanimaisia rypytettyjä pipoja on näkynyt somessa jo ainakin vuoden päivät. Itselläni tämä pipomalli on ollut ompelulistalla pitkään. Viimein sain sellaiset tehtyä tytölleni. Malli on mielestäni tosi kaunis ja kehystää nätisti kasvoja. Pienellä jujulla pipoon saa helposti ihan uudenlaisen ilmeen. Varmasti teen itsellenikin tällaisen vielä joku päivä.rypytetyn pipon ompeluohje
turbaanipipon ompeluohje
näin ompelet pipon

Pipomuoti on kyllä jännä juttu. Aina sitä jotenkin kuvittelee, että kaikki mahdolliset pipomallit on jo keksitty. Ja kuitenkin lähes joka vuosi pipoissakin on joku oma jipponsa. 

Rypytetty pipo on äärimmäisen helppo ommella ja sen voi tehdä yksi- tai kaksisaumaisen pipon kaavalla. Materiaaliksi soveltuu periaatteessa mikä tahansa joustava materiaali, mutta parhaimmin pipo laskeutuu ohuehkosta materiaalista ommeltuna: puuvilla- tai viskoositrikoisena. Omaan silmääni viskoositrikoinen toimii puuvillaista paremmin ja mallista tulee silloin enemmän turbaanimainen. 
Pääsiäinenkin hujahti ohi. Vähän turhankin nopeasti. Oli tarkoitus tehdä sitä sun tätä. Mut lähinnä sitten tuli tehtyä jotain ihan muuta eli maattua sängyn pohjalla vatsataudissa. Onneksi sentään kaksi päivää jäi aikaa ulkoilulle ja perheen kanssa oleilulle. Tulipahan ainakin levättyä. Miten sun pääsiäinen sujui? 

Lue / katso myös:


Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.