Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Varaslähtö kesään: viskoosihousut ja -shortsit tytölle


viskoosihousut lapselle
lapselle kesähousut ommellen*) Yhteistyössä: Eurokangas


Viimetipan ihmiselle vuodenaikojen taitekohdat ovat aina samanlaisia: kuin yrittäisi hypätä juuri lähdössä olevaan bussiin. Onneksi myöhemminkin lähtevällä ehtii vielä perille. Juuri ja juuri.

Vuodenaikojen taitekohdat ovat minusta myös muuttuneet myös entistä arvaamattomammiksi. Viime viikolla tuntui vielä miltei talvelta, lauantaina tarkeni jo ilman takkia. Hyvissä ajoin ihmisiä nuo nopeat leikkaukset vuodenajasta toiseen tuskin aiheuttavat minkäänlaisia ongelmia. Minä sen sijaan olen juuri se, joka tekee vuodenaikakohtaiset vaatteet tismalleen sen vuodenajan aikana. Hivenen jopa kadehdin ihmisiä, jotka Facebookin ompeluryhmissä aloittavat inspiraatioketjut kesävaatteista melko lailla heti joulun jälkeen.  

No, eipä sillä: ei näille kerrankin suht ajoissa ommelluille kesäkamppeille vielä mitään todellista tarvetta ole. Tänäänkin tuuli niin kylmästi, että alkuviikosta julkaisemani pipopostaus tuntui hyvin ajankohtaiselta. Vaan olipa silti ihana fiilistellä hetken aikaa kesää Helsingin iki-ihanassa ja super kuvauksellisessa Talvipuutarhassa.


sortsikaava lapselle
eurokangas viskoosihaaste
Osallistuin tämän postauksen housuilla ja shortseilla Eurokankaan viskoosihaasteeseen. Tykästyin hurjasti tähän Burdan yksittäiskaavaan, jossa siis oli variaatiot sekä housuille että shortseille. Kaava on helppo ja koska housuissa ei ole mitään kummempia kommervenkkejä, kuten vetoketjua, niiden ompelu sujuu helposti aloittelijaltakin. Tätä kaavaa voisin kuvitella käyttäväni enemmänkin. Niin pitkään, kun se nyt vielä menee meidän tytölle, joka on tällä hetkellä aivan kaavan koon yläpäässä (116 cm). Shortsit ja housut ovat malliltaan tosi simppelit. Niiden ilmeen juju tulee housuissa solmittavista vyötärönauhoista ja shortseissa ruseteista.

talvipuutarha


eurokangas viskoosi

eurokangas viskoosi
viskoosikkangas eurokangas
eurokangas
Viskoosi on puuvillan ja pellavan ohella todella miellyttävä materiaali kesällä. Se myös laskeutuu takuuvarman kauniisti. Henkilökohtaisesti pidän itse enemmän joustamattomasta viskoosista, mutta koska tämä kaava oli suunniteltu joustavalle kankaalle, pitäydyin viskoositrikoossa. Siitä löytyikin Eurokankaasta tosi kivat kuosit ja hauskasti sävymaailmaltaan samaa maailmaa.

Jokos sinä olet aloittanut kesäkamppeiden ompelun vai ompeletko vielä esimerkiksi pipoja? 

Seuraatko jo Kototekoa? 

Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista


Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.