Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Ohje T-paidan pääntien koristeluun

Letitetty pääntie

Letitetty pääntie
Tuossa jokunen aika sitten yksi seuraajistani Instagramissa laittoi minulle viestiä ja esitti toiveen: voisinko antaa vinkkejä, että millaisilla asioilla voisi saada pientä twistiä kesäpaitoihin. Tuumasta toimeen: tässäpä ensimmäinen ja oikeastaan toinenkin. Nimittäin letillä koristeltu pääntie ja päärmäyspaininjalalla huolitellut, rennosti aaltoilevat hihansuut.

Ompelin tämän paidan kuopuksellemme edelliseen postauksen housujen ja shortsien pariksi. Alkuperäinen ajatus oli ommella ihan perus T-paita vailla mitään kommervenkkejä. Vaan kuinkas kävikään? Juuri niin kuin minulle usein käy. Perus T-paita tuntui jotenkin liian laimealta ja ihan liian simppeliltä. Tällainen siitä sitten tuli: söpö ja jotenkin kivalla tapaa rento. 

twistiä t-paitaan
talvipuutarha

Hihansuut huolittelin siis suosikkipaininjalallani: päärmäyspaininjalalla. Olen kirjoittanut siitä aiemmin mm. täällä. Sen avulla reuna kiertyy pikkuisen rullalle ja sen päälle ommellaan siksak-ommel. Reuna jää kivan aaltomaiseksi.

Lettikaulukseen ohje tulee tässä:

1. Huolittele pääntie ensin ihan kapealla trikoosuikaleella (n. 2 cm leveä, paitakangasta). Ompele renkaaksi. Taita rengas pituussuunnassa kaksinkerroin ja aseta se paidan pääntien oikealle puolelle. Kiinnitä joustavalla ompeleella tai saumurilla.

2. Leikkaa trikoosta n. 1 cm leveitä suikaleita 3 kpl. Letitä ne napakaksi letiksi. Tee letistä niin pitkä, että se ylettyy pääntien ympäri ja vielä pikkuisen ylikin (kuten kuvassa).

3. Ompele letin kumpaankin päähän muutama pisto, jotta letti ei purkaudu.

4. Neulaa letti kiinni pääntien kaistaleen päälle. Asettele se siten, että letin päät menevät päälletysten. Kiinnitä letti paidan pääntiehen joustavalla suoralla tai ihan kapealla siksakilla letin keskeltä. HUOM! Älä venytä lettiä yhtään! Muuten letti vetää pääntien aaltoilevaksi. Ompele letin päät hieman toistensa päälle. Silitä lopuksi, niin letti asettuu kauniisti.

letitetyn pääntien ohje

twistiä kesäpaitaan
Lisää tästä kuva Pinterestiin!

Lue myös; 


Seuraa Kototekoa! 

Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista


6 kommenttia

 1. Aivan upea kesäpaita! Tykkään sekä lettipääntiestä että rennoista hihansuista :)

  VastaaPoista
 2. Hieno oivallus! Kunpa tuon muistaisi kun itse on koneen ääressä. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos oot Pinterestissä ni tallenna sinne tuon postauksen vikan kuvan avulla talteen. 😊

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! 💓 Pieni juttu, mut muuttaa paidan ilmeen täysin. 😊

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.