Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Askartele yhdessä lapsen kanssa hauska pääsiäisristinolla

pääsiäisristinolla

Tänä vuonna pääsiäinen on varmasti suurimmassa osassa perheistä vain yhtä ja samaa kotoilun jatkumoa. Koska lapsiperheissä ei Netflix-maraton oikein tule kuuloon, on väistämättäkin keksittävä tekemistä. Tässäpä siis yksi idea: pääsiäisristinolla. Puput vastaan tiput -battle. Meillä nuorempi lapsista innostui pelistä niin kovasti, että voisi pelata sitä lähes loputtomasti.

Pääsiäisristinollan voi tehdä ihan simppelistikin ja toki siitä voi tehdä pääsiäishahmojen sijaan ihan ympärivuotishenkisen. Meillä mennään nyt tällä pääsiäisversiolla. Ja tuskinpa pelaaminen pääsiäiseen päättyy. Ehkä pistän jossain kohtaa nappulat jemmaan ensi pääsiäistä varten ja askartelemme tilalle uudet. Oikeastaan olisikin aika hauska ajatus tehdä erilaisia versioita: jouluksi voisi tehdä tonttu-battlen.ohje pääsiäisristinollapeliin


Halusin ujuttaa tämän pelin tekemiseen mukaan askartelun lisäksi myös pikkuisen pehmeiden materiaalien käsityötekniikkaa: pelin ristikko tehdään itse kieputelluista nyöreistä.

Nappulat askarrellaan vessapaperirullista. – Tämä on itse asiassa ensimmäinen Instan puolella lupaamani viikon vessapaperirullavinkki. Näitä siis on tiedossa lisää.

ohje pääsiäisristinollapeliin


Tarvikkeet

  • Neulelankaa
  • Askarteluliimaa
  • Pahvia/kartonkia pelilautaa varten
  • Keltaista ja valkoista kartonkia (pupun pää ja korvat, tipun pää)
  • Oranssia kartonkia/paperia tipun nokkaa varten
  • Vaaleanpunaista paperia pupun korviin
  • 4 vessapaperirullaa
  • Rullien päällystämistä varten paperia, silkkipaperia, kangasta tai askartelumaalia (valkoista ja keltaista) - ohjeen hahmot on päällystetty silkkipaperilla
  • 10 paria tekosilmiä tai vaikka mustapippureita
  • Musta tussi
ohje pääsiäisristinollapeliin


Ohje

Pelilauta:

Puno 4 n. 26 cm mittaista nyöriä. Punomisen voi tehdä yhdessä kaverin kanssa siten, että kumpikin kiertää vastakkaiseen suuntaan tai vaihtoehtoisesti narun voi kietoa vaikka ovenkahvan ympärille. Aikuinen voi hyvin leikata nyörit yhdestä pitkästä nyöristä, mutta jos tekijänä on lapsi, kannattaa tehdä erikseen neljä nyöriä. – Lanka saattaa kieputellessa päästä irti ja harmitus on pienempi, jos naru on lyhyt. Leikkaa langasta 4 n. 60 cm pätkää. Vedä naru ovenkahvaan kaksinkerroin ja ala kiertämään sitä päästä. Kun se on kiertynyt napakaksi, vie narun kieputuspää vasten alkupäätä. Anna kiertyä. Leikkaa irti oven kahvasta ja solmi solmu. Tee loput nyörit samaan tapaan. Tasaa lopulta saman mittaisiksi.

Leikkaa pahvista sopivan kokoinen alusta ja liimaa nyörit siihen ristikkomaisesti.

Pelinappulat

Leikkaa vessapaperirullat kolmeen osaan. Kumpaankin joukkueeseen tulee viisi nappulaa. Päällystä rullat paperilla tai kankaalla tai maalaa askartelumaalilla: jos päällystät paperilla, kannattaa paperi leikata pelinappulaa korkeammaksi: ylä- ja alareunat voi vain työntää nappulan sisään. Pysyät hyvin ilman liimaakin.. Liimaa kuitenkin lopuksi paperin pystyreuna kiinni rullaan. 

Leikkaa pahvista kasvoja varten hieman vessapaperirullaa suuremmat ympyrät. Liimaa tipulle silmät ja nokat, piirrä pupulle silmät ja suu. Leikkaa pupun korvat ja halutessasi vaaleanpunaiset sisukset. Liimaa korvat kiinni pääosan nurjalle puolelle. Liimaa sitten pääosat kiinni vessapaperirullaosiin. – Peli voi alkaa!

Iloisia pelihetkiä!

2 kommenttia

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.