Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Näin koristelet ilmapallot spray-kalkkimaalilla


ilmapallojen maalaus kalkkimaalilla


Yhteistyössä: Pinty Plus ja Kodin Syke

Toisinaan spontaanisti syntyvät ideat eivät todellakaan toimi. Toisinaan taas ihan loistavasti. Tällä kertaa toteutui jälkimmäinen. 

Sain jokunen aika sitten testattavakseni Pinty Plus -kalkkimaaleja. Ihastelin sävyjä käsityöpistettäni siivotessani ja jostain se ajatus sitten vain tuli: voisikohan spraymuotoisella kalkkimaalilla maalata ilmapalloja? Pysyisikö maali ilmapallon pinnassa? Poksahtaisiko pallo maalin kuivuessa? Kyllä. Ei. Siis toimii!

Koska tämä koristelutapa on herättänyt paljon ihastusta pitkin somea, kokosin yhteen vinkit, jotta voit itsekin kokeilla.

pinty plus -kalkkimaalispray

 Tarvikkeet

  • Pinty Plus -spraykalkkimaali
  • Ilmapallo
  • Pitsikangasta
  • Pahvilaatikko tai suojapaperia suihkuttelua varten

ilmapallojen koristelu kalkkimaalilla


Ohje

  1. Suojaa paikka, jossa suihkutat maalia. Itse suihkutin maalin pahvilaatikon sisällä, parvekkeella. 
  2. Puhalla ilmapallo.
  3. Leikkaa pitsikankaasta reilun kokoinen pala pitsikangasta (noin 2 x ilmapallon kokoinen)
  4. Asettele pitsikangas mahdollisimman tiiviisti ilmapallon päälle siten, että se peittää puolet ilmapallosta joka puolelta. Kangas jää väistämättäkin hieman ruttuun joistain kohdista, mutta pyri laittamaan se mahdollisimman sileästi. 
  5. Suihkuta spray-kalkkimaalia joka puolelle pitsikankaan läpi. Älä suihkuta kuin aivan hetki yhteen kohtaan. Jos maalia tulee liian paksulti, se alkaa valumaan, 
  6. Irrota pitsikangas varovasti päältä. Vie ilmapallo kuivumaan esimerkiksi rutattujen sanomalehtien väliin eli siten, että pallo ei pääse kierähtämään ympäri. Anna kuivua. Maalaa sitten toinen puoli samalla tavalla.Iloista vappua!

P.S. Muistathan, että tänään on Instagramissa klo 18 Kototeon vappuisa askartelulive osana Virtuaalivappu-tapahtumia! Kurkkaa lisää virtuaalivappuohjelmia osoitteesta www.virtuaalivappu.fi.

Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.