Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Näin tuunaat kukkaruukkuihin keraamisen ilmeen

kukkaruukkujen tuunaus maalilla ja ruokasoodalla

Näin kevään kynnyksellä ja valon määrän lisäännyttyä on ihana tehdä pieniä (ja isompiakin) muutoksia kodissa. Uudet verhot, sisustustyynyjen päällisten päivitys tai ehkä sittenkin vähän uutta sävyä seiniin. Itse aloitin tällä kertaa vähän pienemmästä päästä: tuunasin kodistamme jo valmiiksi löytyviä perus saviruukkuja. Ne saivat uuden, keraamisen eläväiseltä näyttävän rouhean pinnan. – Katso ohje ja kokeile! 

Tähän ideaan olen törmännyt jo useammankin kerran TikTokissa ja lopputulos näytti niin kiehtovalta, että pakkohan sitä oli kokeilla. Tähän projektiin tarvitset ainoastaan kalkki- tai akryylimaalia ja ruokasoodaa sekä siveltimen. Tekniikkaa voi hyödyntää kukkaruukkujen lisäksi esimerkiksi lasipurkkeihin. Katso alta ohjevideo ja vinkit.


Lue myös: Neljä vinkkiä lasipurkkien tuunaamiseen spray-maalilla


kukkaruukkujen tuunaus kalkkimaalilla ja ruokasoodalla

kukkaruukkujen tuunaus kalkkimaalilla ja ruokasoodalla

kukkaruukkujen tuunaus kalkkimaalilla ja ruokasoodalla


Lue myös: Maljakot vanhoista lasipurkeista


Vinkki 1: reilusti ruokasoodaa

Kaikissa näkemissäni ohjeissa maalina on ollut akryylimaali. Se on kuitenkin kalkkimaalia ohuempaa, joten päädyin itse kokeilemaan kalkkimaalia ja mielestäni se oli hyvä valinta. Lisäsin ruokasoodaa mututuntumalla sen verran, että seos näytti sementtisen oloiselta: paksulta ja karkealta. Vain sen verran löysältä, että sen pystyi vielä levittämään. Ruokasoodaa meni ainakin saman verran kuin maalia. Lopputuloksesta tuli mielestäni ihanan rouhea. - Mikäli haluat vähemmän rouhean pinnan, käytä soodaa säästeliäämmin.


Vinkki 2: Yksi kerros riittää

Itse en ole kokeillut tekniikkaa ohuemmalla akryylimaalilla. Voi olla, että se vaatii useamman kerroksen. Kalkkimaalilla hyvä lopputulos tuli jo yhdellä. Yhteen ruukkuun koitin kuivumisen jälkeen tehdä toisen kerroksen, mutta se teki lopputuloksesta epätasaisen. Suosittelen siis ainakin kalkkimaaliseoksella siveltäessä tekemään valmiin näköistä yhdellä kerralla. Ts. maalaa huolella kaikki kohdat.


Vinkki 3: Viimeistele halutessasi hiekkapaperilla

Mikäli pinta jäi turhankin rouheaksi tai epätasaiseksi, voit viimeistellä työsi jäljen hiekkapaperilla. Anna ruukun pinnan kuivua kunnolla ja hio lopuksi varovasti hienolla hiekkapaperilla.

Näistä tuli mielestäni tosi kivoja. Itse ajattelin kokeilla keväämmällä vielä hiekka-kalkkimaaliseoksella. Sillä saa todennäköisesti vieläkin rouheamman pinnan.


KATSO OHJEVIDEO!


Ei kommentteja

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.