Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Posliinitusseilla koristellut glögimukit + vinkit posliinitussien käyttöön

posliinitusseilla koristellut joulumukit

Mikä mielestäsi on paras resepti joulustressin minimoimiseen: huolella laaditut to do -listat, jouluvalmistelujen aloittaminen heinäkuussa vai yksinkertaisesti vain rento asenne? Omalta kohdaltani on todettava, että jälkimmäinen – yhdistettynä autuaaseen tietämättömyyteen. 

Tällä viikolla koin pienen järkytyksen sekaisen herätyksen tajutessani, että joulu on todellakin jo ensi viikolla! Jotenkin olin onnistunut elämään, jälleen kerran, tietämättömyyden koteloimassa huolettomuuden tilassa: onhan tässä vielä aikaa vaikka kuinka. No, eipä ole ei. Eikä tässä kohtaa ole enää aikaa stressillekään, joten mitäpä turhia.

Toisaalta eipä tässä nyt mitään katastrofaalista ole tapahtunut. Kuten blogistanikin näkyy: joulukoristeita on tehty jo useana vuonna niin paljon, että niillä koristelisi useammankin kodin. Omatekoisia lahjoja en tänä vuonna anna kovinkaan montaa. Vaikka se olisikin ihan äärettömän ihanaa, olen tässä vuosien varrella oppinut säästämään itseäni. Teen itse ja hösään joulun eteen juuri sen verran kuin se tässä muun elämän ohessa on järjissään säilymisen puitteissa mahdollista. Se, mitä en ehdi, saa jäädä. 


mukien koristelu posliinitusseilla

Joulu hiipii kotiimme nykyisin pikkuhiljaa pitkänä liukumana: pieniä koristeita ripustelen sinne tänne viimeistään joulukuun alussa ja glögiä meillä hörpitään jo marraskuusta alkaen. Rauhallinen glögihetki onkin yksi ihanimmista asioista ihan arki-iltanakin. Lasten käytyä nukkumaan kupillinen höyryävän kuumaa glögiä ja pikkuisen vaikka virkkuukoukun heiluttelua. 

Glögihetkien alleviivaajiksi halusin meille pikkuiset glögimukit. – Sellaiset sopivan kokoiset ja ilmeeltään jouluiset. Askartelukauppa Hobby Pointista löytyi kivoja pikkuisia, mattapintaisia mukeja ja koristelua varten posliinitusseja. Koekoristelin yhden mukin punaisella tussilla, mutta jotenkin tuo musta kuitenkin näytti silmääni kivemmalta. 

Posliinitusseilla koristeleminen on minusta tosi kivaa, vaikken ole oikeastaan vuosiin piirrellyt yhtään mitään. Kuviot voi pitää yksinkertaisina ja toisaalta kädenjälki saa minusta näkyäkin. Uunissa kiinnitetty posliinitussipinta pysyy hyvin ja kestää myös konepesun. 

posliinitusseilla koristellut mukit
posliinitusseilla koristelu
VINKIT POSLIINITUSSEILUUN

Mistä? 
Posliinitusseja myydään varmasti jokaisessa askartelukaupassa, mutta myös askarteluosastolla varustelluissa kirjakaupoissa. Ainakin Suomalaisesta kirjakaupasta löytyy.

Mitä? 
Posliinitusseilla voi koristella posliinia ja lasia. Koristeltavalle pinnalle on kaksi vaatimusta: pinnan tulee olla puhdas ja materiaalin tulee kestää 160 asteen lämpö uunissa.

Miten?

  • Posliinitussit sopivat parhaiten piirtämiseen. Isoja pintoja varten kannattaa hankkia posliinimaalia.
  • Tusseilla piirretään ihan samaan tapaan kuin tusseilla yleensäkin. Voit piirtää ihan vapaalla kädellä tai hyödyntäen sabluunoita. 
  • Varo, ettet sotke kädelläsi piirreltyjä alueita. Mikäli onnistut sotkemaan tai et ole tyytyväinen jälkeesi, tussijälki lähtee irti esimerkiksi kostutetulla paperilla hangaten.
  • Mikäli haluat varmistaa, että esimerkiksi kuviot tai tekstit kulkevat maalattavalla pinnalla suoraan, teippaa itsellesi tukiviivoja. Poista teipit tussijäljen kuivuttua.

Millaisellakos mallilla sinun joulupuuhat ovat? Pukkaako hikeä vai osaatko ottaa rennosti?

Jouluaiheisia postauksiani löydät koostetusti täältä

Piditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista.


10 kommenttia

  1. Kivan näköisiä mukeja ja juuri sopivia glögin siemailuun. Posliinitussi on kyllä tosi kätevä ja loistavaa, kun nykyään tussilla koristeltuja astioita voi pestä tiskikoneessakin. Täällä odotellaan joulua myös melko rennoissa fiiliksissä. Jouluradio, glögi ja pienet askartelut sopivassa määrin tuovat joulutunnelmaa. Hössötystä ja kiirettä pyrin välttämään. Leppoisaa joulun aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuulostaa just hyvältä meiningiltä sulla siellä. Elämässä suoritetaan muutenkin niin paljon, että minusta jouluna sen lajin voisi unohtaa. Tärkeintä on minusta ainakin kiva tunnelma ja yhdessäolo. Mukavaa joulua sinulle! 🎅

      Poista
  2. Ihanat mukit! Mulla hikeä pukkaa ku saan varmaan viimisen lahjan valmiiksi just ennen ku pitäs olla ojentamassa paketteja :D en oo tänä vuonna kyllä panostanut kovin paljoa lahjoihin, varastoihin oli kertynyt niin paljon sukkia että tarvi neuloa vain kaksi uutta juttua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuulostaa aika tyypilliseltä käsityöharrastajan joulun alulta. 😜 Ihanaa joulua sulle! ❤

      Poista
  3. Tämä meidän täytyy tehdä kun lapsi vähän kasvaa, aivan mahtava idis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että oli inspiraatioksi! Meillä lapset teki äitienpäivänä mummeille mukit itse koristellen. - Kumpikin oman taitotasonsa mukaisesti. Pienemmän osalta (nyt 4 v) muki näytti modernilta taiteelta. ❤

      Poista
  4. Kauniit mukit! Oma joukustressi hoituu sillä, ettei stressaa. On niin kädet täynnä valvomista ja unettomuutta yms.jatkuvaa hankalaa tilannetta, ettei ehdi jouluja ressailla. :) Ihanaa jouluviikkoa sinulle ja rentouttavia hetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa just hyvältä! Paitsi tuo valvominen jne. Luulin et teillä nukutaan jo. Onpa kurjaa. Paljon voimia ja ihanaa joulua joka tapauksessa! ❤

      Poista
  5. Näppärä askarteluvinkki ja kauniit mukit!
    Lempeää joulun aikaa täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Susanna ja samoin sinne Mantelilaaksoon! 🎄☺

      Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.