Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Sydänsadetta vanhasta nahkatakista + ohje

sydänsadetta
Pieneen kotiin ei joulu mahdu suurieleisesti. Jos joka paikkaan ripustellaan ja pystytetään joulukoristuksia, alkaa koti helposti muistuttamaan sirkusta. Meidän perheen luontaiseen sirkukseen en kaipaa yhtäkään lisäelementtiä tuon seikan alleviivaajaksi. Siksi pyrin pitämään koristelun jokseenkin kohtuullisena ja koska nykyisin koristelen joulua kotiimme jo marraskuun puolella, ehdin myös vaihtelemaan koristeita. Yksi suosikkijutuistani on seinälle ripustettavat koristeet. - Ne eivät nimittäin vie tilaa pois miltään tai kuormita esteettisesti pöytiä ja muita tasoja.

Tämän Sydänsateeksi nimeämäni koristeen tein kierrättämällä vanhan nahkatakin. Takki kuului alunperin mieheni äidin keväällä pois nukkuneelle puolisolle. Kierrätysmateriaalien hyödyntämisessä pidän erityisesti siitä, jos hyödynnettävät materiaalit liittyvät tuntemaani ihmiseen tai johonkin mukavaan ajanjaksoon elämässä. Materiaalien kierrättämisen myötä pieni palanen mennyttä pysyy  mukana elämässä.

Sydänsateen materiaaliksi sopii nahkan lisäksi hyvin esimerkiksi huopa tai vaikka korkkikangas. Sydämet on pujotettu nahkanaruihin sydämiin leikatuista lovista. Tämä mahdollistaa sydämien liikuttelun naruissa ja asettelun fiksailun tai vaikka muuttamisen ihan toisenlaiseksi.sydänkoriste nahkasta
sydänkoriste nahkasta NÄIN TEET SYDÄNSATEEN

Näitä tarvitset:

- Nahkaa
- Puukepin
- Narua ripustamista varten
- Sakset
- Paperia ja kynä

Näin teet:

1. Piirrä ja leikkaa paperista itsellesi sablona, jonka avulla saata tehtyä sydämet.
2. Piirrä sydämet mallin avulla nahkan nujalle puolelle. Tässä minun versiossani sydämet ovat korkeudeltaan 7,5 cm. Leikkasin sydämiä yhteensä 36 kappaletta.
3. Leikkaa ripustusnarut nahkasta. Leikkaamani nauhat olivat leveydeltään n. 7-8 mm ja pituudeltaan n. 75 cm.
3. Leikattuasi sydämet, leikkaa jokaiseen sydämeen kaksi vaakatasoista lovea. Tämä onnistuu helpoimmin siten, että taitat sydämen pystysuunnassa kahtia ja leikkaat varovasti aivan pienet lovet sydämen ylä- ja alaosaan. Lovien tulee olla sen levyiset, että nauhat mahtuvat niistä läpi. Liian löysiä ei kannata tehdä, jotteivat sydämet ala valumaan. Nahka tosin on materiaalina sen verran nihkeä, ettei se valu kovinkaan helposti.
4. Pujota sydämet naruihin seuraavasti:
- 2 x 4 sydämen naru
- 2 x 5 sydämen naru
- 3 x 6 sydämen naru
5. Kiinnitä nahkanarut sopivin välein kiinni keppiin.
6. Asettele ja liu'uttele sydämet paikoilleen haluamaasi muodostelmaan. Itse päädyin mukailemaan sydämen muotoa. Hieman eri tavalla asettelemalla sydämet voivat löytää paikkansa esimerkiksi vesipisaran muodossa. Löydettyäsi kivan muodon, voit vielä lopuksi leikata narujen alaosat haluamaasi muotoon.
7. Kiinnitä keppiin ripustusnaru. Valmista! :)

sydänkoriste

sydänsade vanhasta nahkatakista
Sydänsateen alta siirsin makuuhuoneemme puolelle tämän viime vuonna myöskin vanhasta nahkatakista tekemäni kuusiaiheisen seinäkoristeen

Ohessa myös muita aiemmin tekemiäni seinälle ripustettavia joulukoristeita:


Suurimman osan jouluaiheisista postauksistani löydät koosteena täältä.
Leppoisaa sunnuntai-iltaa! :)
 

Piditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista.

14 kommenttia

 1. Ihana sydänsade. :) Eikä niin jouluinen, etteikö voisi olla seinällä muulloinkin.

  VastaaPoista
 2. Siis aivan kertakaikkisen ihana askartelu! :) Mulla on myös yksi nahkatakki odottamassa jatkojalostusta, pitääpä laittaa tämä idea korvan taakse! Mukavaa joulun odotusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No mut sitten vaan hihoja käärimään! 🙂 Ja kiitos samoin! 🎄🎅

   Poista
 3. Ihan älyttömän kaunis ja hyvä idea! Sama vaiva että koristeiden tulisi olla tilaaviemättömiä, kun turhaa pöytätilaa tai muuta ei oikein ole. Siksi oonkin tykästynyt aina ikkunavaloihin kun ne ei yleensä vie suurempia tiloja.

  Tää sydänsade on kyllä niin kaunis nimineen päivineen että pitää pistää mietintään mistä muusta materiaalista sen toteuttaisin kuin nahasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jenni! ❤ Seinähommat on kyl pikkuisen kodin joulun pelastus.

   Poista
 4. Loistava idea! Minäkin pidän seinäkoristeista, koska ikinä ei tunnu olevan laskutilaa riittävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niinpä just - seinät on kyl hyvä keksintö. Tässäkin mielessä. 😝

   Poista
 5. Ihan älyttömän kaunis! Voisin matkia,jos olis nahkatakki leikeltävänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi! Tokihan tähän käy muutkin matetiaalit. Vaikka pahvikin. 🙂

   Poista
 6. Oi miten hieno ja ihana on nimikin sydänsade <3

  VastaaPoista
 7. Minäkin pidän siitä, että tavaroihin liittyy tarinoita. Erityisen kaunista on, jos tarinat liittyvät edesmenneisiin tuttuihin ja tärkeisiin henkilöihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta! Pieni palanen mennyttä siirtyy elämässä eteenpäin. Kaunista.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.