Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

Korkkikankaasta ommeltu iltalaukku ja korvakorut + paljastuksia tulevasta

korkkikankaasta ommeltu laukku

Tämänhetkiset käsityöharrastajan trendimateriaalit ovat ehdottomasti vegaaninahka, Snap Pap ja korkkikangas. Ommeltava korkkikangas on ollut to do -listallani jo todella pitkään. Muutama viikko sitten kävin viimein ostamassa askartelukaupasta palasen korkkikangasta. Halusin tehdä työpaikan pikkujouluihin korkkikankaisen pikkulaukun. Korkkikangas osoittautui niin kivaksi ja inspiroivaksi materiaaliksi, että surautin siitä samatien myös korvakorut laukun pariksi.

Korkkikankaasta tuli saman tien suosikkini. Sen työstäminen on helppoa ja se näyttää äärimmäisen tyylikkäältä jo ihan sellaisenaan. Itse innostuin kuitenkin yhdistämään korkkikankaaseen värikästä kangasta, joka on kierrätetty vanhasta, venäläishenkisestä villaneuloksisesta huivista. Kombinaatio toimii mielestäni äärimmäisen hyvin. – Musta mekko, kengät ja korkkikangas kun kaipasivat mielestäni ehdottomasti pientä väriläiskää.

korkkikankainen laukku
korkkikankaasta ommeltu laukku
korkkikankangaslaukku

korkkikankainen laukku


Korkkikankangasompelun ABC

 1. Korkkikangas ei vaadi minkäänlaisia huolitteluita.
 2. Kangas kestää yllättävän hyvin myös taivuttelua ja kääntelyä.
 3. Mikäli haluat korkkikankaasta paksumpaa, sen nurjalle puolelle voi silittää tukikankaan. Vältä kuitenkin silittämisessä liian korkeaa lämpötilaa, sillä korkki menee helposti kupruille (kokeilin…).
 4. Mikäli joudut ratkomaan, tee se varoen. Kangas kestää kyllä ratkomisen, mutta korkki on kuitenkin materiaalina huokoista ja kovakourainen ratkominen saattaa rikkoa sen pintaa. Ratkominen jättää myös neulojen jäljet eli näkyvälle paikalle ei voi jättää ratkottua kohtaa.
 5. Jos ompelet korkkikangasta päällipuolelta ja ommeltavia kerroksia on paksulti, suosittelen käyttämään ompelussa nahkaompeluun tarkoitettua liukuvaa jalkaa. Näin paininjalka liukuu eteenpäin sujuvasti.
 6. Korkkikankaan ompelu ei vaadi erikoisneuloja. Materiaalina se on sen verran huokoinen, että yleisneula menee siitä läpi ihan helposti.
Korkkikangasta myydään ainakin Ullakka-nimisessä verkkokaupassa, Eurokankaassa sekä Hobby Pointissa. Omani ostin jälkimmäisestä.

korkkikankainen laukku
laukku korkkikankaasta
SUURI UNELMA

Ja sitten siihen paljastukseen. Tiedätkös, kun jokaisella on unelmia. Sellaisia, jotka ovat kulkeneet vienoisena taustavireenä halki elämän. Toisinaan niistä on unelmoinut isommin, toisinaan ne ovat painuneen arjen jyrääminä jonnekin hyvin syvälle. Kunnes sitten taas pompsahtaneet takaisin elämän etualalle. Sitten sitä kuiskailee universumille ensin pieneen ääneen ja sitten jo pikkuisen kuuluvamminkin, että voisinkos minä ja onnistuisikos. Toisinaan, kun oikein kovasti toivoo, unelmat näyttävät tulevan toteen. 

Olen koko ikäni haaveillut kirjojen kirjoittamisesta. Ja toisinaan olen miettinyt myös sitä, voisinko yhdistää kirjoittamisen ja käsityöt. Toki blogissanikin jo sitä teen, mutta että jos vielä vähän isommin... Nyt tämä haave näyttää tulevan todeksi, sillä olen solminut kustannussopimuksen Tammen kanssa käsityökirjasta! 

Olen vieläkin hieman pyörällä päästäni koko ajatuksesta, mutta pikkuhiljaa haave on alkanut nyt muuntumaan konkreettisiksi idea- ja kuvituslistoiksi. Aikataulu on todella tiukka ja kieltämättä jännittää, kuinka selviydyn sen tekemisestä muun elämän ohessa. Mietin pitkään, kertoisinko tästä edes vielä teille, mutta kirjaprojekti vie niin paljon aikaani, että blogi tulee väistämättäkin jäämään nyt alkuvuoden ja kevään aikana jäämään vähemmälle huomiolle. Täysin en toki blogini ovia sulje tänäkään aikana, mutta tahti tulee hiljentymään auttamatta.

Varmasti Instagramin puolella tulen tässä matkan varrella näyttämään välähdyksiä kirjaprosessista eli vähän sellaista behind the scenes -osastoa. Eli kannattaa seurata Instagramin puolella, mikäli et jo seuraa.

Kiitokset kuvauspaikkana toimineelle, ihastuttavalle Rastilan kartanon kahvila Cafe Monamille! 

Oletkos sinä jo kokeillut korkkikankaan ompelua?

Piditkö tästä postauksesta? Liity blogini seuraajaksi, jollet jo ole! Saat tiedon uusimmista postauksistani esimerkiksi tykkäämällä FB-sivustani tai seuraamalla blogiani Instagramissa. Löydät blogini myös Bloglovinista

32 kommenttia

 1. Wauuuu ♥ Upeaa Sanna!!! Onneksi olkoon ♥ Jään jännityksellä odottaan, että millainen teos sun käsissä syntyy ♥

  Ja pirskatti vie, kuinka hieno laukku ja tyylikäs asukokonaisuus!

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä urakkaan :) Aivan mahtavaa, että unelmat kävivät toteen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tekemistä kyllä riittää, mut mieluisaa sellaista. 🙂

   Poista
 3. Onnittelut! Ainakin nämä blogikirjoituksesi antavat aihetta odottaa mielenkiintoista ja hyvin tehtyä kirjaa.

  VastaaPoista
 4. Vau, upeaa paljon onnea. Olisi kiva saada omatkin ideat kirjaan 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melissa, laitan sinulle viestiä, minulla on ollut yksi ajatus tähän liittyen päässä jo pitkään.

   Poista
  2. Laita vaan :) Mieluiten sitten vaikka tuonne lumppumaakari@gmail.com

   Poista
  3. Kiitos, Melissa! Siitä vain ideaa kasaan ja tarjoamaan kustantajille. Sulla on aika selkee tuo aihealue kummiskin.

   Poista
 5. Ihan mahtavaa Sanna, tuhannesti onnea! Toivottavasti saadaan pian lukea sun ihania juttuja kirjastakin 😍❤️

  VastaaPoista
 6. Upeaa, onnea! :) Itsekin haaveilen kässäkirjasta, mutta en kertakaikkiaan jaksaisi ja pystyisi sellaista tekeen. Tsemppiä projektiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Varmaan aika monen bloggarin haave kyl. Toki vaatii työtä, mut koen, et on myös tärkeää saada toteuttaa elämässään niitä itselle aidosti tärkeitä juttuja.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. 😘 Onhan tää. Ja pää pyörällä edelleen koko jutusta.

   Poista
 8. Onnea! Kynä sinulla pysyy kädessä ja ideoita taatusti riittää!

  VastaaPoista
 9. Mahtava uutinen, onneksi olkoon! Ja laukkukin on kerrassaan ihastuttava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! 🙂 Tykkään itsekin laukusta kovasti. Ja tuosta korkkimatskusta muutenkin.

   Poista
 10. Ihanaa, kun haaveet muuttuvat todeksi. Onnea vielä! Ja tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On ja tärkeää. Edes osa haaveista pitäisi kyl jokaisen päästä elämässään toteuttamaan. Mukavaa itsenäisyyspäivää! 🙂

   Poista
 11. Todella mahtavia uutisia. Voin vain kuvitella, miten paljon työtä vaatii saada kustannussopimus. Tuttava on metsästänyt sellaista pari vuotta, eikä ole vielä saanut. Korkkikangassvinkit olivat myös oikein tervetulleita, en vielä ole sellaista saanut hypistellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä sopimuksen saaminen voi vaatia paljon työtä ja aikaa. Omalla kohdallani asiat etenivät nopeasti. Siinäkin mielessä olen kiitollinen tästä. Millaisia vinkkejä siis kaipaisit? Korkkikankaan nimellä googlaamalla löytyy taatusti. Ja astumalla sisään Eurokankaaseen. 🙂

   Poista
 12. Mielettömän kaunis tämä laukkusi. Onnea kirjasopimuksen kanssa.

  VastaaPoista
 13. Olipa tosi mukava kuulla kirjaprojektistasi. Iloa ja tsemppiä hommaan! Jään mielenkiinnolla odottelemaan kirjaa :) Paljon onnea!

  VastaaPoista
 14. Onnea ja pitää nyt sanoa, VAU! Upea olet <3

  VastaaPoista
 15. Kaunis sinä ja niin onnellisen näköinen<3 Onnittelut vielä kerran! Unelmat on tehty toteutettaviksi! Sulla on varsin jännittävä vuosi tulossa, antoisia hetkiä kirjaprojektin pariin<3 Kovasti täällä odotellaan kirjan ilmestymistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon taas kivasta kommentista! Jännää on kyllä. 🙂 Mukavaa joulua sinulle! ❤

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.