Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit
Ompeluohjeet ja -vinkit

Tee lapsen kanssa

Tee lapsen kanssa
Kototekoja lapsille

Sisustusteot

Sisustusteot
Koti

WEEKEND-LAUKKU MIESTEN PUVUNTAKISTA

Musteläikkätesti, Iiris-analyysi, astrologinen tulkinta, kämmenviiva-analyysi... Ehei, unohda ne! Naisen persoonaa syväluotaava testi on meidän jokaisen ulottuvillamme ja vieläpä aivan ilmaiseksi. - Avaa käsilaukkusi, listaa sen sisältö ja niiden väliset suhteet, vuosikerta sekä järjestys. Voilá! Analyysi on valmis.


Pahin pelkoni on, että joudun jossain kohtaa elämääni näin harmittomana ja täysin satunnaisena kadun tallaajana äkkiyllättävän katugallupin kohteeksi: "Jaahas rouva, me teemme lehteemme galluppia naisten käsilaukkujen sisällöistä. Että mitäs teidän käsilaukkunne pitääkään sisällään?"

Sitä, mitä käsilaukustani ei löydy, ei tarvita. Ja toisaalta, sitä, mitä sieltä löytyy, ei välttämättä tarvitsisi löytyä... Vai mikä on teidän kantanne kivettyneisiin mandariineihin tai kolikkojen värjäämiin, hajanaisiin purukumityynyihin? Tai roskakorin sisältöä muistuttavaan epämääräiseen paperiläjään puhumattakaan noin kymmestä kuulakärkikynästä, joista 1/10 on toimintakunnossa? Saatan noin päällisin puolin näyttää ihan tyylikkäältä, mutta uskaltakaapas vain kurkistaa laukkuuni.  - Omalla riskillä! Jotain laukkujeni sisäisestä tilasta kertoo myös 8-vuotiaan poikani kommentti pyydettyäni häntä taannoin hakemaan jotain laukustani. Poika loi isäänsä merkitsevän katseen ja kysyi: "Mitä luulet, uskallankohan työntää tuonne käteni?"


Laukut ovat ihania! Erityisen paljon pidän suurista laukuista, joihin mahtuu... vaikka mitä! Niinpä päätinkin ommella itselleni erityisen ison kassin. ;) Sille oli oikeasti tarvettakin, koska aika usein päiväreissulle lasten kanssa lähtiessä mukaan tarvitaan yhtä sun toista. Tällaiseen laukkuun mahtuvat sekä äidin että lasten välttämättömyydet. Tämä laukku on ommeltu miesten puvun takista, jonka haalin mukaani Kierrätystehdas-tapahtuman ilmaistorilta. Hyväkuntoinen ja ryhdikäs villakangas suorastaan huusi pääsyä mukaani. Kierrätystehdas-päivityksessäni kyselinkin teiltä veikkauksia siitä, että mistä hamstraamistani materiaaleista ompelisin ja mitä. Tässä tulos.Jotta heikkohermoisimmat eivät jäisi tämän päivityksen myötä järkytyksen valtaan, voin tuoda lohtua elämäänne kertomalla, että olen kyllä hivenen jo oppinut skarppaamaan laukkujeni siivouksessa. Epäilen kuitenkin, että tuo syndroma on pohjimmiltaan parantumaton. Laukut nyt vain ovat akilleen kantapääni. - Ja vaatekasat, lisäisi mieheni. Mutta ei siitä sen enempää.

P.S. Tämän päivityksen kuvista ne, joissa näyn itse ovat 8-vuotiaan poikamme ottamia. Hauskaa vaihtelua saada kuvia välillä vähän eri kulmasta eli aika paljon matalammalta kuin yleensä. :)

Osallistu Kototekon arvontaan! Arvonta järjestetään yhteistyössä tekstiilijätteitä tuotannossaan hyödyntävän Down to Sizen kanssa. Palkintona on kuvassa näkyvä ihana sisustuskori (kork. 28 cm, tilavuus n. 14 l). 

Arvontaan voit osallistua 6.-16.5. välisenä aikana seuraavalla tavalla:

Kommentoi tämän päivityksen alle, osallistutko yhdellä vai kahdella arvalla.

- Yhden arvan saat kommentoimalla muutamalla sanalla, millaisia ajatuksia blogini sinussa herättää.

tai

- Kaksi arpaa saat kommentoimalla muutamalla sanalla, millaisia ajatuksia blogini sinussa herättää JA liittymällä blogini lukijaksi tai olemalla jo blogini lukija.

Sisällytäthän kommenttiisi myös sähköpostiosoitteesi. Sähköpostiosoitetta käytetään ainoastaan arvonnan voittajan kontaktointiin. 


Käy ihmeessä kurkkaamassa myös muita Down to Sizen tuotteita

Arpaonnea! :)


40 kommenttia

 1. Toi laukku on aivan älyttömän ihana. Minä oon ihan hulluna laukkuihin (vaikka käytänkin yleensä reppua käytännön syistä) :D Muutenkin tavaroiden uusiokäyttö on lähellä meikäläisen sydäntä. Liityin heti lukijaksi ja mukana siis kahdella arvalla! emmi.huttunen@live.fi

  VastaaPoista
 2. Loisto idea! Eksyin blogiisi vahingossa ja taidan tehdä niin jatkossakin :) sannajsalonen(a)gmail.com

  VastaaPoista
 3. Vaikken olekkaan aiemmin lukenut blogiasi, niin heti iski kauhea inspiraatioiden tulva tämän laukkusi myötä :) Ehdottomasti liityn lukijaksi muiden samankaltaisten postausten toivossa, joten kahdella arvalla mukana :)
  vauva2014@gmail.com

  VastaaPoista
 4. 2:lla mukana. Erityisesti nämä kierrätysompelukset miellyttää ja inspiroi. kadrosh@gmail.com

  VastaaPoista
 5. 2:lla mukana. Erityisesti nämä kierrätysompelukset miellyttää ja inspiroi. kadrosh@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Yhdellä arvalla mukana. Ihana laukku. Facen kautta tänne tulin.

  VastaaPoista
 7. Ai niin, meili grouchland13@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Ihana laukku ja lapsesi kommentti sai hymyilemään ��

  VastaaPoista
 9. Kiitos eija ja muut! :) Siitä saa kyl taas hirmuisesti lisää uutta ompelupuhtia, kun kokee onnistuneensa jossain. Tykkään itsekin tästä kovasti.

  VastaaPoista
 10. Todella kiva (ja kekseliäs) kassi ja kahdeksanvuotiaan ottamat valokuvat ovat todella upeita. Kuusivuotiaan äitinä mullakin saattaa siis jo parin vuoden päästä olla oma kuvaaja käden ulottuvilla! :)
  Luin tätä blogia ensimmäistä kertaa kierrätystehdas-postauksen yhteydessä ja liityin samantien lukijaksi bloglovinin kautta. Tykkään tämmöisestä kekseliäästä kierrätysmeiningistä ja myös kirjoitustyylistäsi.
  Arvontaan osallistun siis kahdella arvalla. s-posti on: langanpaastakiinni (ät) gmail.com

  VastaaPoista
 11. Oi, ihana ja kekseliäs idea! Pidän tavaroiden kierrätyksestä ja uusiokäytöstä.
  Yhdellä arvalla mukana.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 12. Kiitos, Sikurina! Vanhasta uutta -tyyppisiä ompelujuttuja tiedossa varmasti myös jatkossa. :)

  VastaaPoista
 13. Hups, jäi yksi kommentti väliin. Kiitti, Tiina ja kiva, että liityit lukijaksi! :) Juu, tää on tällaista häikäilemätöntä lapsityövoiman hyväksikäyttöä... tuohon tän jutun kuvaajaan viitaten siis. :)

  VastaaPoista
 14. 2 arvalla mukana. Löysin blogisi vasta tämän postauksen myötä. Ihana kassi ja vielä ihanammat 8-vuotiaan ottamat valokuvat. Pystyn samaistumaan laukkusi sisältöön, omassa kassissa pyörii myöskin aina mitä ihmeellisempiä asioita. Olenpa joskus ihmetellyt kaupan kassan kanssa kassista lompakon mukana nousseita likaisia pikkuhousujakin kun on uimareissulta unohtunut laukunpohjalle :D sähköpostini on ida.kotimaki@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Kaksi arpaa :)
  Täällä on ihania kekseliäitä ompeluksia joista on kiva ammentaa inspistä varastoon :) mutkumiehaluun@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Ida: :) heh, tuo kuulostaa niin tutulta! Tosin itselleni ei ihan tuota ole käynyt, mutta läheltä on liipannut. En ehkä kehtaa kuitenkaan tässä sitä jakaa... ;) Tervetuloa mukaan lukijaksi!

  "Mutkumiehaluun": Kiitos, kiva kuulla! Lämpimästi tervetuloa lukijaksi! :)

  VastaaPoista
 17. Yhdellä arvalla mukana

  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 18. Blogisi inspiroi ja antaa paljon ideoita omiin ompeluksiin :)
  mmyheartishere@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Kahdella arvalla mukana. Olen lukijasi bloggerin kautta ja tykkään blogistasi siksi, kun postauksiisi liittyy yllensä jokin muukin ajatus, kuin mitä on tehty tai mitä on tekeillä. helena.hamalainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Kiitos, helena! Kiva kuulla. Tuo kun on ollut vähän niin kuin johtoajatukseni tässä blogissa. Ei mitenkään kovin tietoisesti rakennettuna, vaan luontaisesti syntyneenä. Kirjoittaminen on minulle hyvin luonnollista ja vaivatonta. Samoin asioiden ajatteleminen monista kulmista: välillä vähän vakavammin, toisinaan taas kieli poskella. :) elämä on niin iso kokonaisuus, etten oikein edes osaa tai jaksa höpötellä ainoastaan ompelusta. Ainakaan kovin pitkään. Hyvin nopeasti juttuihin kuitenkin nivoutuu joku sivujuonne. :) rönsyilevä luonne...

  VastaaPoista
 21. Kävin ensimmäisen kerran blogissasi, kun olit kirjoittanut Kierrätystehtaasta. Sinulla on ihana tyyli kirjoittaa, kauniit kuvat ja ennen kaikkea mahtavia ompelujuttuja. Olen yhdellä arvalla mukana, kun en jostain syystä saanut liityttyä lukijaksi. kirsiulrika@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Höh, miksihän tuo liittyminen ei onnistunut? Toki blogiani voi seurata mys Bloglovinissa tai käydä kylässä ihan spontaanisti, kun siltä tuntuu. :)

   Poista
 22. Kiitos Sanna, kun jaat ajatuksiasi ja inspiroit muita kotiompelijoita kera hienojen kuvien. Itse innostun palaamaan ompelukoneeni ääreen usein nähtyäni jotakin jonkun toisen tekemää kaunista tai oivaltavaa. Arvostan sitä, että näät vanhassa mahdollisuuden uuteen ja teet sen tyylillä. Jatka jatka - kunpa itsekin löytäisin aikaa tehdä jotakin tällaista. <3 Osallistun ensimmäistä kertaa blogiarvontaan - kahdella arvalla. Jos vaikka onni suosii.. sannabrom@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Ihanan rehellinen ja hauska kirjoitustyyli. Mulla vastaavanlainen käsilaukun sisältö, tänään mieheni tokas ettei aio suinpäin työntää kättään laukkuuni kun kehoitin ottaa vähän ripeämmin puhelimeni laukustani. Miksiköhän hän noin sanoi?! ;) ja vaatepinoja mäkin kasvatan siellä sun täällä.
  Kahdella arvalla mukana, ainakin yritin liittyä lukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heidi! Lohdullista kuulla, että jonkun muunkin laukku muistuttaa sisällöltään roskakoria. ;) Ja mikähän siinäkin on, ettei niitä vaatteita vain kertakaikkiaan tule laitettua paikoilleen aina samantien. Ja sitten, kun niitä jättää jonnekin, on helppo kasata päälle lisää. Ja eipä aikaakaan, kun pikkuinen kukkula on muuntunut Mount Everestiksi. ;)

   Poista
 24. Vasta nyt blogisi löysin ja tykästyin kovasti näihin kierrätysompelujuttuihin :) Heti tuli inspiraatio kokeilla itsekin tehdä tuollainen hieno laukku! Liityin lukijaksesi, eli kahdella arvalla mukaan!
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Amelia, että löysit tiesi tänne. Tuossa ompelupöydän kulmalla odottelee muiden ompelujuttujen vieressä myös yksi kierrätysompelus. Sekin tulee tänne tässä lähiaikoina. Eli Stay Tuned. :) Ja tervetuloa lukijaksi! :)

   Poista
 25. Vasta nyt blogisi löysin ja tykästyin kovasti näihin kierrätysompelujuttuihin :) Heti tuli inspiraatio kokeilla itsekin tehdä tuollainen hieno laukku! Liityin lukijaksesi, eli kahdella arvalla mukaan!
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Diy- projektiti ja varsinkin erilaisten materiaalien uusiokäyttö on todella mahtava juttu ja harrastan niitä omassakin blogissa.

  VastaaPoista
 27. Mira-Marie: joo se on totta. Se on äärimmäisen luovaa puuhaa. Kävin kurkkaamassa sun blogia. Vaikutti kivalta. En ollutkaan ennen siellä käynyt. Hitsi, et maailmaan mahtuu ihan kauhean paljon hienoja blogeja, joista varmasti liian moni jää huomaamatta.

  VastaaPoista
 28. Löysin juuri blogisi, vaikutti mielenkiintoiselta ;) Siispä kahdella arvalla mukaan!

  VastaaPoista
 29. Hei, Betsy! Kiva, et löysit tiesi tänne ja päätit viivähtääkin hetken. Tervetuloa! :)

  VastaaPoista
 30. Hienon laukun olet takista tehnyt ja voi miten hyviä kuvia lapsesi on ottanut! Yhdellä arvalla onnea kokeilemaan Suska koivuladesignesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Joo taidan kyl vastaisuudessakin tukeutua, ainakin toisinaan, lapsityövoimaan näissä kuvaushommissa. :)

   Poista
 31. Mainio nimi blogillasi...kahdeksan tasamittaista tavua jää hyvin muistiin (mieleen tulee esim. Mika Kari ja Karusoma. Takkilaukku on komea ja mukavan muhkea. Kierrätystehdas on oikein kiva tapahtuma, en tosin tänä vuonna päässyt.

  Kiitos Down to Sizen esittelystä! Kuulen mielelläni kotimaisista designyrityksistä, ja varsinkin sellaisista, jotka käyttävät kierrätysmateriaaleja.

  Kaksi arpaa, kiitos. Säponi on myös blogger-profiilissa, mutta mahtuuhan se tähänkin :)

  thlaspi (ät) gmail piste com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jösses...siis kahdeksan kirjainta, neljä tasamittaista tavua ;) Ja ne kaksi arpaa! Parilliset luvut rulettaa.

   Poista
  2. Kiitos hiipi! Hih, vähän ihmettelinkin et mistä ihmeestä sait kasaan kahdeksan tavua! ;)

   Poista
 32. Arvonta-aika on päättynyt. Kiitokset kaikille osallistujille. Voittaja arvotaan tämän päivän aikana. Otan yhteyttä häneen henkilökohtaisesti. Aurinkoista sunnuntaipäivää teille kaikille! :)

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi. Yksinpuhelu on tylsää... :)

Sisällön tarjoaa Blogger.